Robert Åberg PIF:n päävalmentajaksi ja urheilupäälliköksi

27 vuoden tauon jälkeen saadaan taas seurata Piffenin käsipallonaisia SM-liigassa. Samalla Robert Åberg ottaa uuden askeleen käsipallourallaan ryhtyessään PIF:n naisten joukkueen päävalmentajaksi.

PIF:n käsipallojaos nostaa toimintansa uudelle tasolle kun naiset nousevat SM-liigaan ja Robert Åborg ryhtyy urheilupäälliköksi naisten joukkue päävastuunaan. Robertin pitkää kokemusta hyödynnetään myös junioritoiminnassa ja valmentajien tukena.

– Tämä on minulle toteutuva unelma. Olen useasti sanonut että unelmatyössäni yhdistyisi käsipallo ja Piffen ja nyt siitä tulee totta. Olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta jonka PIF käsipallo nyt antaa minulle, 25 pankkisektorilla työskennellyn vuoden jälkeen en uskonut
että harrastuksesta voisi tulla päivätyö. Erityisen hauskaa on että lapset joita valmensin 10 vuotta sitten pallokerhossa ovat nyt tulossa aikuisiksi ja lähestyvät eliittijoukkueikää. sanoo Åberg PIF:n tiedotteessa.

Mukaansa naisten valmentajiksi Robert saa llja Krstevskin avustavaksi valmentajaksi, Thomas Nybergin maalivahtivalmentajaksi ja Miikka Maijalan fysiikkavalmentajaksi.

– Työtehtävät ovat monipuolisia mikä tuntuu mukavalta. Edustusjoukkueen lisäksi saan viettää aikaa myös junioreiden kanssa ja työskennellä käsipallotoiminnan ja Piffenin käsipallon tavaramerkin kehittämiseksi, Åberg lisää.

PIF:n toiminnanjohtaja Jenny Kronberg jatkaa työtään junioritoiminnan kehittämiseksi ja tukemiseksi ja Robertin kokemus täydentää toiminnan urheilullista puolta.

Robertilla on pitkä käsipallokokemus. Hän aloitti Sjundeå IF:ssä 7-vuotiaana. Vuonna 1988 hän debytoi miesten mestaruussarjassa Piffenin väreissä ja lyhyen HC Denniksessä vietetyn ajan jälkeen hän pelasi viimeiset mestaruussarjapelinsä ÅIFK:ssa vuonna 2006. Peliuransa aikana hän osallistui myös poikien ja junioreiden maaotteluihin Suomen joukkueessa.

– Olemme todella tyytyväisiä että pääsimme tähän ratkaisuun Robertin kanssa ja että hän ottaa päävastuun naisten joukkueesta, sanoo Tommi Suominen, käsipallojaoksen puheenjohtaja.

– Mutta hänen tehtävänsä urheilujohtajana koko käsipallojaoksen hyväksi on vielä suurempi asia ja luon mahdollisuuksia tulevaisuuden edustusjoukkueiden rakentamiseen omien junioriemme varaan, sekä naisten että miesten puolella.”

Piffenin toimintaa on viimeisten 10 vuoden aikana vähitellen rakennettu hyväksi kokonaisuudeksi. Aika on nyt kypsä seuraavan askeleen ottamiseen naisten puolella. Naisten joukkue on nuori, mutta siinä on paljon potentiaalia.

– Naisten joukkue on todella kiinnostava, ja vaikka se koostuu suurelta osin junioreista ovat monet heistä jo ehtineet pelata 1. divisioonassa. Joukkueen ydin joka koostuu pelaajista, jotka ovat pelanneet monta vuotta yhdessä täydentyy nyt pelaajilla ÅIFK:n junioreista. Joukkue on harjoitellut kovaa ja haluaa koko ajan oppia lisää käsipallosta minkä vuoksi SM-liiga on luonnollinen seuraava askel. Joukkue tulee kamppailemaan täysillä kaikissa otteluissa ja nuoruuden into korvaa puuttuvaa rutiinia, toteaa Åberg.

Robert tapaa joukkueen maanantaina ja odottaa pääsevänsä aloittamaan työskentelyn tulevaa kautta varten. Jessica Ranta-aho toteaa että joukkueen kokoaminen on täydessä vauhdissa ja uusien pelaajien odotetaan vielä liittyvän joukkueeseen.