Rostislav Grinishin HIFK:n käsipallonaisten päävalmentajaksi

HIFK Damhandboll on tehnyt valmentajasopimuksen Rostislav Grinishinin kanssa. Ukrainassa syntynyt, nykyään Venäjää edustava Grinishin, 42, on pelaajana edustanut mm. Riihimäen Cocksia kausilla 2004-2007.

Lähes 20-vuotiseen pelaajauraan mahtuu mestaruudet Suomen, Italian ja Venäjän pääsarjoissa. Vuonna 2009 alkanut valmennusura on vienyt Grinishinin Pietarin Akatemian ja Venäjän U20-maajoukkueen penkille ennen IFK:hon siirtymistä.

HIFK haluaa satsata edelleen vahvasti naisten käsipalloon. Osana tätä panostusta halutaan antaa mahdollisuus pelaajille kehittyä täysipäiväisen ammattivalmentajan opeissa ensimmäistä kertaa seuran historiassa.

– HIFK:n naisten joukkueella on ollut pitkät perinteet menestymisessä. Tavoitteena on nostaa HIFK takaisin mestariksi, suunnittelee kesällä Suomeen perheineen muuttava Grinishin.

Ulkomainen päävalmentaja tuo seuralle varmasti paljon ja antaa IFK-pelaajille mahdollisuuden kokea ja oppia uutta omilla peliurillaan. Tuoreet kasvot myös toivottavasti nostavat SM-sarjan kiinnostavuutta omalta osaltaan.
Grinishinin sopimus on kolmevuotinen kattaen kaudet 2017-2019 ja optiolla kauden 2019-2020. Valmennusparina toimii Kenneth Bäcklund.

Rostislav Grinishin ottaa valmennusvastuun myös miesten SM-liigajoukkueesta.