SIF-luotsi Sjöstedt: ”Tiettyjä ajatuksia jo cupin finaalista”

Naisten Suomen Cupin finaalin pelipäivä lyötiin lukkoon viikolla ja finaalin toisen osapuolen SIF:n päävalmentaja Marcus Sjöstedtillä finaali kolkuttelee jo takaraivossa, vaikka ei vielä ihan päällimmäisenä ajatuksissa olekaan.

Kun toinen välierä HIFK-Dicken jouduttiin uusimaan, ei finaalia päästy pelaamaan alkuperäisen aikataulun mukaan FinalFour-viikonloppuna. Tämä asia on nyt Sjöstedtin mukaan jätetty kuitenkin taakse.

– Olimme silloin pettyneitä, mutta nyt meidän pitää tietysti katsoa eteenpäin. Meillä on sitä paitsi jokunen sarjapeli mietittävänä ennen sitä [finaalia], Sjöstedt sanoo Västra Nylandissa.

Vastakkain finaalissa ovat kahden edelliskauden cup-mestarit. Vuosi sitten HIFK kaatoi finaalissa Spartan 34-20 ja vuotta aiemmin SIF kukisti juuri HIFK:n 18-16.

– Se on pieni lisäpointti ja on ilman muuta selvä, että cup on tärkeä kilpailu. Ei käsipalloilijana niin paljon ole mahdollisuuksia voittaa jotain Suomessa, Sjöstedt huomauttaa.

– HIFK:n kohtaaminen on tietysti haaste, mutta meillä on tiettyjä ajatuksia siitä mitä cupin finaalissa teemme. Ihan yleisesti voi sanoa, että on tärkeä pelata hyökkäyksessä kärsivällisesti, koska HIFK on niin hyvä vastahyökkäyksissä.

Ennen finaalia SIF kohtaa SM-sarjassa vielä paikalliskamppailussa BK-46:n 7.12. vieraskentällä ja neljä päivää myöhemmin juuri HIFK:n kotihallissaan Siuntiossa.

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta vain 9,90€/kk!