SM-sarja parin viikon tauolle – HIFK tilastojen kärjessä

Naisten SM-sarja jää parin viikon tauolle ja seuraava kierros on ohjelmassa kokonaisuudessaan lauantaina 7. joulukuuta. Takana on yhtä ottelua vaille kahdeksan ottelukierrosta ja HIFK vetää joukkoa puhtaalla pelillä.

Otteluita kaudella 2013-14 on nyt pelattuna 31 ja maaleja on nähty tähän mennessä kaikkiaan 1684 kappaletta eli ottelua kohden osumia on syntynyt keskimäärin 54,3.

Selkeästi tehokkain joukkue on ollut kärkipaikkaa hallussaan pitävä HIFK, joka on takonut osumia hurjalla 37,9 osuman ottelukohtaisella keskiarvolla. Myös Dicken on tehnyt maaleja melkoista tahtia, sillä tehtyjen maalien keskiarvo joukkueella on 33,6. Kolmantena olevan SIF:n tehtyjen maalien keskiarvo on 29,3.

Samat joukkueet ovat myös puolustuspäässä olleet askelen ellei kaksikin muita edellä. HIFK:lle osumia on tehty keskimäärin 20,3 ottelua kohden ja Dickenille 21,7. Myös tässä tilastossa kolmantena on SIF lukemalla 26,8.

Eniten maaleja on tähän saakka päästänyt KyIF, jonka verkko on heilunut keskimäärin 30,1 kertaa ottelua kohden.  Tämä tilasto on kuitenkin hyvin tasainen, sillä viisi joukkuetta on keskiarvossa alle kahden maalin sisällä. Nihkeintä maalinteko on toistaiseksi ollut ÅIFK:lla, joka on onnistunut maalinteossa keskimäärin 18,9 kertaa ottelua kohden.

Suurin ottelukohtainen maalimäärä syntyi juuri tauon alla, kun HIFK latoi Atlaksen verkkoon 43 maalia ja 25 maalin voitto oli samalla kauden tähän mennessä suurin voittomarginaali. Kaikkineen eniten maaleja yksittäisessä ottelussa on nähty kamppailuissa BK-46 – Dicken (29-38) ja ÅIFK – Sparta (30-37). Niukkamaalisin ottelu puolestaan on edelleen avauskierroksella pelattu Sparta – ÅIFK (22-14).

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta vain 9,90€/kk!