SM-sarjan runkosarjaa vajaa kolmannes jäljellä

SM-sarja lähti vuodenvaihteen tauolle mielenkiintoisista asetelmista, kun noin kaksi kolmasosaa runkosarjasta on pelattuna.

Hallitseva mestari Dicken on osoittanut kauden aikana jälleen mestarin elkeitä voittamalla kaikki kymmenen otteluaan. Vaikka se hävisi Suomen Cupin finaalissa HIFK:lle, niin se on samalla pessyt paikallishaastajansa sekä viime kauden finaalivastustajansa SM-sarjassa jo kahdesti. HIFK tulee Dickenin perässä lähes yhtä selkeänä kakkosena, sillä se on voittanut kaikki muut ottelunsa lukuun ottamatta Dickenin kohtaamisia.

GrIFK on niin ikään vahvasti matkalla neljän joukkoon ja on sarjassa kolmantena. Grani aloitti kauden väkevästi neljällä peräkkäisellä voitolla, jota seurasi kuitenkin neljän ottelun tappioputki. Tauolle se lähti kuitenkin kahden peräkkäisen voiton saattelemana. GrIFK on yksi tämän kauden selkeistä tasonnostajista viime kauteen verrattuna. Viime kaudella GrIFK otti jatkosarja mukaan lukien kuusi voittoa, joten se on jo kerännyt yhtä paljon voittoja kuin viime kaudella yhteensä.

Viimeisestä ylemmän jatkosarjan paikasta tullaan käymään kova taistelu viimeiselle kierrokselle saakka. Tällä hetkellä neljättä paikkaa pitää hallussaan sarjatulokas KyIF, joka on kuitenkin pelannut 11 ottelua tähän mennessä. Perässä seuraavat tiukassa vanavedessä BK-46, yhdeksän ottelua pelannut ÅIFK sekä Atlas ja SIF.

Atlaksen runkosarja on jo tässä vaiheessa mennyt paremmin kuin viime kaudella, sillä viime kaudella myyrmäkeläisjoukkue ei voittanut ainuttakaan ottelua runkosarjassa ja tämän kauden osalta plakkarissa on jo kaksi voittoa. Viime kauteen verrattuna SIF on ollut suurin putoaja, sillä viime kauden pronssijoukkue on tällä hetkellä sarjassa viimeisenä kahdella voitolla.

Anna Harrin lopetettua uransa viime kauden päätteeksi, Ellen Norrgrann on ottanut ison vastuun ÅIFK:n maaleista ja johtaakin SM-sarjan maalitilastoa peräti 89 maalilla. Norrgrann onkin viimeistellyt yli 42 prosenttia ÅIFK:n osumista tällä kaudella. Turkulaisten puolustuspeli on kuitenkin ollut joukkueen akilleenkantapää tällä kaudella ja senpä vuoksi se löytyy kuudennelta sijalta – tosin yhdeksän ottelua pelanneena.

SM-sarja jatkuu 13.1. ja runkosarjan viimeiset pelit pelataan 31.1. Sijoille 1-4 asettuneet joukkueet pelaavat ylemmän jatkosarjan ja 5-8 sijoittuneet joukkueet taistelevat alemmassa jatkosarjassa. Jatkosarjan lähtöpisteinä toimivat joukkueiden keskinäiset ottelut runkosarjassa.