Käsipallon naisten SM-sarja

SM-sarjassa tukku uusia vanhoja valmentajia

Naisten SM-sarjan kausi alkaa, asetelmat ovat erittäin mielenkiintoiset ja tasaiset. Mestaruutta havitellaan monella paikkakunnalla.

Keväällä mestaruutta juhli HIFK lyötyään finaaleissa sisarseuransa GrIFK:n Kauniaisista. Pronssiset mitalit nappasi Sparta IF ennen SIF:ää.

Mitalikolmikolla on kaikilla tavalla tai toisella uudistunut valmennus alkavalle kaudelle. Markus Thome päätti toistaiseksi valmennusuransa naisten parissa mestaruuteen. Päävalmentajaksi punanutuissa nousi kakkosvalmentaja Björn “Nalle” Nylund. Granin peräsimessä jatkaa Gustaf Ahlroos, joka saa nyt avukseen kokeneen Birgitta Lindholmin ja Spartan valmennusvastuun ottaa Jarmo Weckströmin, joka korvaa Dickeniin siirtyneen Jani Vaskolan.

Myös ÅIFK (Viljami Saastamoinen, Cocks naiset) ja KyIF (Tomi Salminen, ÅIFK miehet) saivat uudet käskyttäjät alkavalle kaudelle. Atlaksen uusi päävalmentaja on vantaalaisille tuttu Toni Kallio,  joka siirtyi Cocksin miesten joukkueen peräsimestä takaisin pääkaupunkiseudulle. Siuntion uusi valmentaja on Boris Tjsahovski.

Kuka valmentajista saa heti alkukaudesta pelitapansa iskostettua pelaajien selkärankaan? Kuluneen sanonnan mukaan mestaruutta ei voi alkukaudesta voittaa, mutta syksyn heikoilla peliesityksillä ja negatiivisella kierteellä tavoitteiden saavuttaminen on takuulla vaikeampaa.

Vuoden verran paluunsa jälkeen pääsarjassa pelannut Dicken onnistui mainiosti myös naisten siirtomarkkinoilla. Kolmikko Anna Lindholm, Salla Karjalainen ja Carolina Böckelman siirtyivät joukkueeseen Spartasta ja muusikkonakin hienosti menestynyt Pernilla Karlsson vaihtoi Siuntion keltaisen paidan Dickenin punaiseen. Kun tähän lisätään kokenut ja menestymään tottunut uusi valmentaja Jani Vaskola, on Dicken yksi mestaruutta puolustavan HIFK:n kovimmista haastajista.

Viime kauden mitalistit ovat alkavallakin kaudella varmasti sarjan kärkipäässä, suuria romahduksia ei ole odotettavissa. Ennakkoon ajatellen mukaan mitalitaisteluun on ilmoittautumassa myös toisen peräkkäisen SM-sarjakautensa aloittava Dicken sekä aina vahva BK-46.

 

Ensimmäiset ottelut:

la 15.09. GrIFK – BK-46

la 15.09. KyIF – SIF

la 15.09. Sparta – ÅIFK

su 16.09. HIFK – Atlas

 

 

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk