Sparta IF jäädyttää Katri Koskelan pelinumeron

Sparta IF kunnioittaa Suomen menestyksekkäimpiin naiskäsipalloilijoihin kuuluvan Katri Koskelan pelaajauraa ja jäädyttää hänen pelinumeronsa (3). Katrin pelipaita nostetaan Pirkkolan palloiluhallin seinälle seuran toisen kuuluisuuden, Katja Nybergin paidan rinnalle.

Katri Koskelan (synt. 17.5.1983) ura käsipallossa on vertaansa vailla. Koko ikänsä helsinkiläistä Sparta IF:ää edustanut Koskela on voittanut seurassaan sekä Suomen mestaruuden että Suomen Cupin neljä kertaa. Hänet on valittu kerran kauden NSM-pelaajaksi (2010–2011) ja kuukauden pelaajaksi useita kertoja. Koskelan pelipaikka oli viivalla (K6).

Pelaajaurallaan Koskela pelasi myös kaksi kautta Ruotsissa Elitserienissä Stockholmspolisenissa.

Maajoukkueita Koskela edusti 16-vuotiaasta asti ja A-maajoukkueessa ura alkoi vuonna 2003. Hän pelasi yhteensä 46 peräkkäistä maaottelua, joista viimeisen Slovakian Partizanskessa joulukuussa 2012. Lopettaessaan hän oli Suomen senhetkisen A-maaottelutilaston kärkinimi sekä maajoukkueen kapteeni.

Käsipallolla on aina ollut iso merkitys Koskelan elämässä. Hän on valmentanut vuosia Spartan junioreita ja hänen valmentamiaan nuoria pelaa myös nykyisissä maajoukkueissa. Seuran puheenjohtajana Koskela on toiminut jo vuosikymmenen ajan.

Koskela kuuluu Käsipalloliiton kurinpitovaliokuntaan ja toimii otteludelegaattina. Vuonna 2015 hän aloitti Suomen naisten maajoukkueen joukkueenjohtajana.

– Olin joskus ajatellut, että jonkinlainen rooli naisten maajoukkueessa olisi mielenkiintoinen, mutta kun kysymys tuli, olin yllättynyt. Päätös oli aika helppo. Joukkueessa on nyt hyvä vire päällä,

joten on ilo päästä mukaan toimintaan, kommentoi Koskela tuolloin.

Koskelan pelipaita jäädytetään Pirkkolan palloiluhallin seinälle sunnuntaina 11.12. klo 14.00 alkavan NSM-ottelun Sparta-HIFK yhteydessä.

– Kutsumme Katrin seuramme kunnia- ja ainaisjäseneksi tunnustuksena merkittävästä työstä Spartan ja käsipallon hyväksi, sanoo seuran toiminnanjohtaja Markus Erhovaara.

– Katrin ura suomalaisessa naiskäsipallossa on vertaansa vailla ja hän on esikuva monelle nykyiselle pelaajalle.

Katri Koskela on tavattavissa tuntia ennen ottelua klo 13:00-13:40 Pirkkolan palloiluhallin neuvotteluhuoneessa järjestettävässä kahvitilaisuudessa.Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk