Suomen Cupin huipennus edessä – näistä asetelmista lauantain välieriin

Naisten Suomen Cup ratkotaan miesten vastaavan kilpailun tavoin viikonloppuna Riihimäen Urheilutalolla. Todellinen huippuviikonloppu käynnistyy lauantaina välierillä, joissa ratkotaan sunnuntaiset finalistit.

Viime kaudella naisten cupin finaalissa HIFK peittosi SIF:n lukemin 36-27. Välierässä Dickenin kohtaava HIFK on puolustamassa mestaruuttaan. SIF sen sijaan putosi puolivälierässä ÅIFK:lle, joka kohtaa toisessa välierässä KyIF:n.

HIFK:n ja Dickenin huippukamppailu avaa lauantain

Finaaliviikonloppu saadaan lauantaina käyntiin todellisella herkkupalalla, kun naisten cupin ensimmäisessä välierässä kohtaavat viime kauden SM-sarjan finalistit ja tämänkin kauden kärkikaksikko HIFK ja Dicken.

HIFK on hallitseva mestari niin sarjan kuin cupin osalta, mutta välierään joukkue lähtee hiukan hampaankolossa. Tämän kauden ainoan pistemenetyksensä HIFK on nimittäin kärsinyt Dickenille. Marraskuun alkupuolella pelatussa ottelussa HIFK näytti karkaavan jo selvään voittoon, mutta Dicken nousi toisella jaksolla takaa ohi ja yhden maalin voittoon.

Dicken onkin edennyt koko syksyn SM-sarjassa pistemenetyksittä. Edellisessä ottelussa viikko sitten kaatui Atlas hurjalla 27 maalin erolla. Myös HIFK:lla on alla selkeä voitto ÅIFK:n kaaduttua viime lauantaina maalein 34-23.

SM-sarjan tilastoja vertailtaessa HIFK on ollut syksyn tehokkain joukkue, kun Dicken puolestaan on puolustanut tiiveimmin. HIFK on mättänyt maaleja yli 33 osuman keskiarvolla ja Dicken puolestaan päästänyt maaleja vain niukasti yli 20 ottelua kohden.

– Ottelukohtainen keskiarvo on +12 maalia, 32 tehtyä ja 20 päästettyä maalia per ottelu. Tätä voinee pitää loistavana suorituksena, varsinkin kun puolustus- sekä maalivahtipeli on selkeästi sarjan parasta, toteaa päävalmentaja Jani Vaskolakin Dickenin verkkosivuilla.

– Pelillisesti meillä on ollut keskimäärin 10 maalintekijää per ottelu syksyllä, viisi eri maalivahtia kentällä sekä rutkasti onnistumisia jokaisella pelaajalla. Selvisimme loppusyksyn synkimmät pelilliset hetket parilla tiukalla yhden maalin voitolla, ollen jo huomattavasti tappiolla pelin aikana ja päättäen kuitenkin ottelut riemukkaisiin voittoihin.

Suomen cupin Final4 20.-21.12 RiihimäelläVälierä HIFK – Dicken alkaa lauantaina kello 13.00.

KyIF haastamaan ÅIFK:ta

KyIF on raivannut tiensä neljän parhaan joukkoon ainoana 1. divisioonan joukkueena ja saa välierässä vastaansa syksyn mittaan jatkuvasti otteitaan kohentaneen ÅIFK:n.

Vielä viime kaudella SM-sarjassa pelannut KyIF on tehnyt hyvää jälkeä 1. divisioonassa. Kirkkonummelaiset johtavat sarjaa voitettuaan kahdeksan pelaamistaan yhdeksästä ottelusta. Varoituksen vaarallisuudestaan KyIF antoi jo cupin puolivälierässä, kun SM-sarjajoukkue Atlas kaatui selkein numeroin 34-24.

ÅIFK otti puolestaan puolivälierässä komean päänahan kaatamalla viime kauden cup-finalisti SIF:n vieraskentällä niukasti 23-22. Ulf Anderssonin suojatit ovat viimeksi sarjakamppailussa SIF:lle kärsitystä tappiosta huolimatta löytäneet hyvän vireen vuoden kallistuessa lopuilleen ja kaataneet marras-joulukuun vaihteessa selvin numeroin niin Atlaksen kuin Spartan.

Välierä KyIF – ÅIFK alkaa lauantaina kello 15.00.

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk