Suomen Cupin ratkaisut edessä

Naisten Suomen Cupin mestaruus ratkaistaan viikonloppuna Pirkkolassa pelattavassa Final Four -turnauksessa. Edessä ovat lauantaina välierät ja cupin mestaruus ratkeaa sunnuntaisessa finaalissa.

HIFK – Dicken

Ensimmäisessä välierässä kohtaavat HIFK ja Dicken, jotka eivät toistaiseksi tällä kaudella ole vielä SM-sarjassa toisiaan kohdanneet. HIFK on jyrännyt sarjassa, mutta myös Dicken on pelannut vahvasti, avauskierroksella SIF:lle kärsityn tappion jälkeen tilille on kertynyt viisi perättäistä voittoa.

HIFK:n verkkosivujen mukaan Dickenistä tiedetään, että he pelaavat erittäin nopeatempoista, juoksuvoittoista ja viihdyttävää käsipalloa. Pelaajat ovat vikkeliä ja taitavia. He jaksavat juosta 60 minuuttia ja jauhaa taukoamatta aukkoja HIFK:n puolustukseen. Dicken ei lopeta pelaamista ennen loppusummeria. Maalivahtiosasto on myös kunnossa ja joukkueessa hyvä henki päällä.

HIFK:n vahvuutena on ehdottomasti leveä rintama taitavia ja kokeneita pelaajia. Puolustus on parhaimmillaan kivikova, ja maalivahtipelaaminen on vahvaa. Kaiken kaikkiaan HIFK on vahva Joukkue. Vaikka HIFK:ssa on monia pelaajia, jotka ovat voittaneet jo puolitusinaa mestaruuksia ja Cup-voittoja saman verran, on joukkueen voitontahto valtava. Se näkyy jokapäiväisessä tekemisessä harjoituksissa ja otteluissa. Tuskin muuten maalierot olisivat olleet 15 maalin luokkaa.

. Lauantaina tulee välierissä kohtaamaan sarjan kaksi nopeinta, teknisintä ja viihdyttävintä käsipalloa pelaavaa joukkuetta. Kumpikin tulee taistelemaan omilla vahvuuksillaan Suomen-Cupin finaalipaikasta ja tekemään kaikkensa sen saavuttamiseksi. Peli tulee olemaan fyysisesti kova ja iskuja tullaan jakamaan surutta puolin toisin. Ottelu ratkennee meidän onnistumisten määrään tai vastustajan rutiinin ylläpitokykyyn, Dickenin valmentaja Jani Vaskola arvioi seuran verkkosivuilla.

BK-46 – SIF

Toisessa välierässä ”Västnylandsderbyssa” yhteen iskevät BK-46 ja SIF ovat kertaalleen tällä kaudella SM-liigassa kohdanneet. Syyskuun lopulla Siuntiossa pelattu ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon maalein 33-28. SIF on pelannut muutenkin vahvan alkukauden, sillä se on toistaiseksi menettänyt pisteitä vain kärkijoukkue HIFK:lle.

Cupin välierässä toki korostuu moni pelin osa-alueista, mutta yksi mielenkiinnon kohde on joukkueitten alkukauden ykköstykkien kohtaaminen. BK:n Pamela Degerman on viimeistellyt sarjassa jo 55 maalia ja SIF:n Linda Olin tasan 50. Yhden pelaajan varassa kummankaan hyökkäys ei kuitenkaan ole, sillä vahvaa tukea antavat mm. BK:n Elin Sjölund (36 sarjamaalia) ja SIF:n Madeleine Lindholm (38).

Kumpikin sai tehdä rajusti töitä selviytyäkseen Final Fouriin, sillä BK kaatoi puolivälierässä ÅIFK:n todella niukkamaalisessa ottelussa 17-15 ja SIF puolestaan Spartan vieläkin tiukemmassa kamppailussa 30-29.

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta vain 9,90€/kk!