SM-sarjan mitaliotteluiden aikataulu

Edit 23.4. televisiointien osalta

Naisten mitaliotteluiden aikataulut alla. YLE näyttää kaikki finaalit.

Pronssiotteluista ei ole striimiä tarjolla.

LOPPUOTTELUT (PARAS VIIDESTÄ)

PRONSSIOTTELUT (KAHDEN OTTELUN YHTEISTULOS)

Yhteistuloksen ja vierasmaalien ollessa tasan, pelataan jälkimmäinen ottelu ratkaisuun saakka. Vierasmaalien määrä on merkitsevä tasatilanteessa. Mikäli jälkimmäisessä ottelussa päädytään jatkoajalle, vierasmaalisääntö ei enää päde.

HIFK piti SIF:n kurissa ja eteni finaaliin

Selkä seinää vasten pelannut SIF pisti HIFK:n tiukoille kolmannessa välierässä, mutta HIFK selvitti tiensä finaaliin 23-14 (11-9)-voitolla.

HIFK piti ensimmäistä puoliaikaa hallussaan ja näytti jo karkaavan, kun Kathlen Ax heitti seitsemästä metristä sen neljän maalin johtoon kahdeksan minuuttia ennen taukoa. Sen jälkeen SIF ryhdistäytyi ja piti HIFK:n maaleitta viimeiselle minuutille saakka ja nousi rinnalle. HIFK pääsi kuitenkin kahden maalin johdossa toiselle puoliajalle.

Ottelun ratkaisu nähtiin toisen puoliajan alussa. HIFK pystyi pitämään SIF:n maaleitta ensimmäiset 12 minuuttia ja karkasi siinä samalla kuuden maalin johtoon. SIF nousi vielä neljän maalin päähän, mutta HIFK pystyi pitämään pintansa loppuun saakka ja nappasi näin finaalipaikan suoraan kolmessa ottelussa.

HIFK:n Rostislav Grinishin oli erityisen tyytyväinen puolustuspelaamiseen.

– Tämän päivän teema oli puolustus ja mielestäni onnistuimme siinä todella hyvin. Varsinkin toisella puoliajalla peli toimi erinomaisesti ja tästä on hyvä aloittaa valmistautuminen finaaleihin.

SIF:n päävalmentaja Taavi Tibar myönsi HIFK:n paremmuuden.

– HIFK oli selvästi parempi joukkue tässä välieräsarjassa. Tänään meillä oli 20 minuuttia hyvää peliä, mutta rutiinia ei riittänyt voittoon.

HIFK:n maalilla erinomaisen pelin torjunut Roosa Niemi oli iloinen toisen puoliajan tason nostoon.

– Ensimmäinen puoliaika ei mennyt ihan nappiin, mutta parannettiin peliä toisella erinomaisesti ja sillä pelillä on hyvä lähteä finaaleja kohti. SIF antoi kunnon vastuksen niin tässä kuin muissakin tämän välierän peleissä.

HIFK-SIF 23-14 (11-9)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
HIFK: Linda Cainberg 6, Kathlen Ax 5 (3), Ella Holopainen 4, Anna Vinogradova 3, Anni Kaikko 2, Annamari Jääskeläinen 1, Inka Jäntti 1, Petra Gostowski 1

SIF: Anna Westerlund 4 (1), Linda Arifullen 4, Madeleine Lindholm 3, Saara Lehtola 2, Janica Tallqvist 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Roosa Niemi HIFK 3
Linda Cainberg HIFK 2
Roosa Penttinen SIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Annamari Jääskeläinen 1 x 2 min, Kathlen Ax 1 x 2 min
SIF: Maria Barck 1 x 2 min, Matilda Sjöstedt 1 x 2 min

Erotuomarit: Christian Westerlund – Jan Helander

Yleisöä: 171

 

Dicken jyräsi finaaliin

Dicken ei antanut BK-46:n yllättää itseään, vaan piti vahvan puolustuspelinsä turvin vierailijat kurissa ja eteni finaaliin 33-16 (15-6)-voitolla. Dicken voitti välieräsarjan näin suoraan 3-0.

Dicken aloitti ottelun vahvasti ottaen heti 3-0-johdon ja lisäsi löylyä jakson puolivälissä karaten viiden maalin johtoon. BK-46 sai jakson edetessä hyökkäyspeliään paremmin uomiin, muttei pystynyt puolustuspäässä pysäyttämään Dickeniä, joka takoi laajalla rintamalla osumia päästen yhdeksän maalin johdossa tauolle.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin heti toisen puoliajan alkuun, kun Dicken onnistui tekemään kolme ensimmäistä maalia. BK-46 ei pystynyt enää missään vaiheessa uhkailemaan Dickeniä ja näin helsinkiläiset jatkavat mestaruutensa puolustamista.

Dickenin päävalmentaja Ken Sirenius oli mielissään joukkueensa suorituksesta.

– Olen erittäin tyytyväinen, että kolmanteen semifinaaliin saatiin erittäin hyvä lataus heti ottelun alussa. Puolustus ja maalivahtipeli olivat erinomaisella tasolla pitkiä aikoja. Pelaajille kiitos siitä, että näin hyvä fokus tuotiin otteluun ja pidettiin se myös. Tiesimme, että taktisesti ei tarvitse tehdä muutoksia, mutta suorituksen täytyy olla paremmalla tasolla. Nyt alkaa valmistautuminen finaaleihin ja kaikki fokus tullaan laittamaan siihen, että löydetään korkeatasoinen suoritustaso. Kun se löydetään, voittaa joukkue kenet tahansa.

BK-46:n luotsi Mathias Linden siirsi katseet pronssitaisteluun.

– Ottelu alkoi hyvin vähämaalisena ja molempien joukkueiden puolustukset ja maalivahdit esittivät hienoja suorituksia. Dicken pääsi kuitenkin erän aikana selkeästi karkuun ja vaikka painotimme tauolla, että taistelemme maali kerrallaan mukaan otteluun, niin päästimme joitain helppoja maaleja toisen erän alkuun ja sitten menetimme vauhtia ja itseluottamusta. Nyt on täysi fokus viimevuotisten pronssimitaleiden puolustamisessa. Otteluista tulee tiukkoja, mutta teemme parhaamme. Lopuksi onnentoivotukset Dickenille finaaleihin.

Ottelun parhaana palkittu Kira Itkonen esiintyi väkevästi Dickenin maalilla.

– Olen iloinen, että pystyin pelaamaan hyvällä tasolla polvivaivojen ja parin viikon pakkolevon jälkeen. Kunto on nyt erinomainen ja ottelutauko pystytään käyttämään palautumiseen ja HIFK:n pelin analysointiin, niin pystytään pelaamaan finaaleissa täysillä ja voittaakseen.

Dicken-BK-46 33-16 (15-6)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
Dicken: Matilda Peitsaro 6, Malena Heikkinen 5, Mia Åstrand 4, Anna Lindahl 4 (1), Tove Salokivi 3, Linn Wentzel 2, Janica Sjöström 2, Catarina Nyberg 2, Anna Lindholm 2, Jessika Gammals 2, Karolina Nylund 1

BK-46: Nicolina Fredriksson 5, Sirja Lassinharju-Heinonen 4, Emilia Holmberg 2 (1), Nea Heerman 2, Elin Löf 1, Jannica Kullberg 1, Erica Gustafsson 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Kira Itkonen Dicken 3
Malena Heikkinen Dicken 2
Matilda Peitsaro Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Anna Lindholm 1 x 2 min
BK-46: Emilia Holmberg 1 x 2 min, Erica Gustafsson 1 x 2 min, Sirja Lassinharju-Heinonen 1 x 2 min

Erotuomarit: Jan-Erik Leandersson – Teemu Kaulio

Yleisöä: 164

Välieräparit katkolla lauantaina

Lauantaina pelataan kolmannet välierät ja finaalipaikat ovat ensimmäistä kertaa katkolla, kun sekä HIFK ja Dicken ovat voittaneet ensimmäiset kaksi ottelua.

Dickenin ja BK-46:n ottelut ovat olleet myös hyvin erilaisia luonteeltaan. Ensimmäisessä pelissä BK-46 pystyi vielä haastamaan Dickenin ensimmäisen puoliajan lopulle, mutta pitkä musta hetki vesitti sen yllätyshaaveet. Toisessa karjaalaiset olivat jo kiinni voitossa, mutta Dickenin rutiini käänsi pelin lopulta helsinkiläisille. Yksi Dickenin voiton avaimista on ollut maalille paluun tehnyt Sonja Koskinen, joka on tauonkin jälkeen ollut oma vahva itsensä.

– Luulen, että hän oli meille mörkö jo ennen kuin hän seisoi maalissa. Se oli sama ensimmäisessä ottelussa, että kun hän tuli sisään, emme enää uskaltaneet heittää ja kun heitimme, ne menivät suoraan häntä kohti, BK-46:n Nicolina Fredrikson totesi Svenska Ylen sivuilla.

Fredrikson tietää millä keinoin BK-46 pystyy ryöstämään voiton Pirkkolasta.

– Meidän on pidettävä peli-ilomme korkealla. Emme voi laskea päätämme, vaikka Dicken ottaisi johdon.

HIFK:n ja SIF:n välierä on ollut kaksijakoinen, vaikka molemmat pelit ovat kääntyneet HIFK:lle. Ensimmäisessä ottelussa SIF pisti HIFK:lle tiukasti hanttiin, mutta joutui lopulta taipumaan. Toisessa ottelussa HIFK oli kuskin paikalla heti alusta lähtien ja jätti SIF:n vaille mahdollisuuksia. VeikkausTV:n suorassa lähetyksessä on mahdollisuus nähdä pystyykö SIF haastamaan HIFK:n ja viemään otteluparin neljänteen peliin.

SM-sarjan kolmannet välierät:
La 14.4. kello 15.30 Dicken-BK-46 (HBL)
La 14.4. kello 16.00 HIFK-SIF (VeikkausTV)

BK-46:n taistelu ei riittänyt Dickeniä vastaan

BK-46 piti Dickeniä tiukoilla, mutta helsinkiläiset lähtivät kotimatkalle lopulta 29-25 (12-12)-voitto taskussaan.

BK-46 aloitti ottelun heti emännän elkein ja pääsi jo reilun viiden minuutin jälkeen 5-1. Hiljalleen Dicken pääsi paremmin peliin mukaan ja pääsi myös johtoon ensimmäisen puoliajan lopulla. Tauolle mentiin kuitenkin tasatilanteessa.

BK-46 otti toisen puoliajan alussa johdon ja piti sitä viimeiselle vartille. Sen jälkeen Dicken iski kahdeksan peräkkäistä osumaa ja pääsi viiden maalin johtoon. BK-46 taisteli itsensä vielä kahden maalin päähän, mutta Dicken kesti loppuun saakka.

BK-46:n päävalmentaja Mathias Linden katsoi luottavaisena eteenpäin tappiosta huolimatta.

– Puolustus toimi tänään erinomaisesti. Hävisimme pelin muutamien huonojen minuuttien takia. Tästä tullaan vielä nousemaan.

Dicken-käskijä Ken Sirenius oli ylpeä, että joukkueen henkinen kantti kesti puristamaan ottelusta voiton.

– Odotettiin tämän kauden vaikeinta ottelua, ja se myöskin saatiin. Tuntuu erinomaisen hienolta voittaa tällainen ottelu. Mielestäni voitettiin tämä ottelu viimeisten viidentoista minuutin aikana mentaalisesti.

BK-46:n Sirja Lassinharju-Heinonen oli valmentajien kanssa samoilla linjoilla ottelun jälkeen.

– Koko joukkue pelasi tänään hyvän pelin. Mentaalinen kokemus ratkaisi lopussa.

BK-46-Dicken 25-29 (12-12)

Maalintekijät: maalit(7m maalit)
BK-46: Sirja Lassinharju-Heinonen 6, Erica Gustafsson 5, Jannica Kullberg 4, Emilia Holmberg 3 (3), Nicolina Fredriksson 3, Elin Löf 2, Nea Heerman 2

Dicken: Anna Lindahl 5 (3), Tove Salokivi 4, Matilda Peitsaro 4, Jessika Gammals 4, Karolina Nylund 3 (3), Catarina Nyberg 3, Mia Åstrand 2, Emilia Valkamo 2, Malena Heikkinen 2

LähiTapiola-tähtipelaajat
Sirja Lassinharju-Heinonen BK-46 3
Catarina Nyberg Dicken 2
Sonja Koskinen Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
BK-46: Elin Löf 1 x 2 min
Dicken: –

Erotuomarit: Niko Tillan – Magnus Roth

Yleisöä: 223

HIFK tarrasi kiinni finaalipaikkaan

HIFK otti toisen voittonsa SIF:stä, kun joukkueet kohtasivat tiistaina Siuntiossa. HIFK oli parempi 27-19 (14-7).

Ensimmäisessä kohtaamisessa SIF onnistui piinaamaan HIFK:ta aivan ottelun loppuhetkille saakka, mutta tällä kertaa HIFK piti ottelua kontrollissaan lähes koko pelin. HIFK sai jo ensimmäisellä puoliajalla seitsemän maalin johdon ja pääsi lähtemään toiselle puoliskolle turvalliselta etumatkalta.

Toisen puoliajan alussa SIF pääsi keromaan eron viiteen, mutta sen lähemmäksi se ei enää ottelussa päässyt. HIFK pystyi varmistelemaan johtoaan ja kuittasi pelin itselleen.

SIF:n päävalmentaja Taavi Tibar ei painanut päätä pensaaseen, vaan siirsi katseet eteenpäin.

– Onnistumisemme pitää olla 100 prosenttia ja siihen emme tänään pystyneet. Ja vastustaja onnistui lähes 100 prosenttisesti omassa pelissään. Lauantaina lähdemme uuteen taistoon.

HIFK-luotsi Rostislav Grinishin oli tyytyväinen esitykseen.

– Olimme hyvin motivoituneita tämän päivän peliin. Puolustuksemme ja maalivahti pelimme toimivat paremmin kuin viime pelissä ja ne olivat ratkaisevat tekijät onnistumisellemme tänään.

Ottelun parhaana palkittu Anna Vinogradova piti erityisesti HIFK:n puolustuspeliä ratkaisuna.

– Puolustimme hyvin tänään ja nopeat vastahyökkäykset onnistuivat erinomaisesti. Keskittymisemme oli kohdallaan koko ottelun ajan.

SIF-HIFK 19-27 (7-14)

Maalintekijät: maalit(7m maalit)
SIF: Linda Arifullen 5 (2), Janica Tallqvist 3, Oona Reinikainen 2, Madeleine Lindholm 2, Maria Barck 2, Anna Westerlund 1, Matilda Sjöstedt 1, Emmi Perovuo 1, Anna Nylund          1, Saara Lehtola 1

HIFK: Anna Vinogradova 6, Inka Jäntti 5, Ella Holopainen 4, Linda Cainberg 4, Annamari Jääskeläinen 3, Kathlen Ax 3, Anni Kaikko 1, Petra Gostowski 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Anna Vinogradova HIFK 3
Roosa Niemi HIFK 2
Janica Tallqvist SIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
SIF: Anna Nylund 1 x 2 min, Saara Lehtola 1 x 2 min
HIFK: Ella Holopainen 2 x 2 min, Petra Gostowski 1 x 2 min

Erotuomarit: Harri Nieminen – Pasi Ojapalo

Yleisöä: 197