HIFK ei antanut KyIF:lle mahdollisuuksia

HIFK näytti sarjakärjen ja hännän eron, kun se voitti KyIF:n selvästi 33-15 (17-7).

HIFK otti pelin haltuunsa heti kättelyssä eikä antanut KyIF:lle missään vaiheessa siimaa. Jo ensimmäisen puoliajan jälkeen ero oli 10 maalin verran.

Toisella puoliajalla tahti ei muuttunut ja HIFK repi tasaisesti eroa myös toisen puoliajan. Lopulta HIFK kuittasi selvän 33-15-voiton. HIFK jatkaa kautta ilman pistemenetyksiä ja KyIF on sen sijaan ilman pisteitä.

KyIF:n päävalmentaja Tomas Mecklin löysi tappiosta huolimatta myös hyviä puolia.

– Jotkut etukäteen sovituista asioista toimivat kohtuullisen hyvin. Yksi osa-alue paranemaan päin. Hyökkäyspäässä ei oikein toimi.

HIFK:n päävalmentaja Rotislav Grinishin oli tyytyväinen esitykseen.

– Keskittyminen omaan tekemiseen hyvällä tasolla. Kova puolustuksemme ja yhteistyö maalivahtien kanssa pitivät vastustajan pienessä maalimäärässä.

Kahdeksan maalia tykittänyt Kathlen Ax kiitteli erityisesti joukkueen puolustuspelaamista.

– Pitävän puolustuksen avulla pääsin useasti nopeaan hyökkäykseen. Kokonaisuutena meillä hyvä tilanne. Maalivahdit ovat rautaa.

KyIF-HIFK 15-33 (7-17)

Maalintekijät
KyIF: Jessi Laasio 3, Johanna Degerth 3, Mariela Lönnqvist 2, Daniela Lindgård 2, Liisa Holopainen 2, Fanny Axberg 2, Emmi Paajanen 1

HIFK: Kathlen Ax 8, Linda Cainberg 7, Ella Holopainen 6, Ida Väyrynen 3, Sara Jäntti 3, Inka Jäntti 2, Anna Vinogradova 1, Ida-Maria Mitchell 1, Annamari Jääskeläinen 1, Petra Gostowski 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Kathlen Ax HIFK 3
Ella Holopainen HIFK 2
Janna Karlsson KyIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
KyIF: Aino Pietiläinen 1 x 2 min, Daniela Lindgård 1 x 2 min
HIFK: Ella Holopainen 1 x 2 min, Petra Gostowski 1 x 2 min

Erotuomarit: Halina Lehto – Annette Nyberg

Yleisöä: 102

 

GrIFK kiri lopussa voittoon BK-46:sta

GrIFK haki sunnuntai-iltapäivällä tiukassa kamppailussa pisteet BK-46:lta vahvan loppuvetonsa ansiosta.

Ottelun avausjakso sujui vierasjoukkue Granin hallinnassa. Eroa oli parhaimmillaan vieraiden eduksi jo kuusi maalia, eikä BK käynyt kertaakaan johdossa. Taukoon mennessä emännät kuitenkin kuroivat eron kahteen osumaan.

Tauon jälkeen peli alkoi kääntyä. BK puristi ensin rinnalle ja sen jälkeen ohi muutamalla maalilla. Viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettiin neljän maalin kotijohdossa, mutta asetelmat kääntyivät vielä kertaalleen – Grani iski kuusi perättäistä maalia ja vei ottelun lopulta niukasti nimiinsä.

BK-46:n päävalmentaja Mathias Lindenin oli vaikea pukea tunteitaan sanoiksi ottelun jälkeen.

– Vaikea sanoa yhtään mitään. Kun ensin oltiin kuusi maalia jäljessä ja saatiin ottelu käännettyä plus viiteen tuntui tietenkin hyvältä. Mutta, mutta kun ei pystytty solmimaan säkkiä. Valitettavasti, Linden harmitteli.

GrIFK-luotsi Sam Kihlstedt saattoi sen sijaan huokaista tyytyväisenä kahden pisteen matkattua lopulta Kauniaisiin.

– Verrattuna aikaisempiin otteluihin BK:ta vastaan oltiin parempia hyökkäyspäässä Mutta puolustuksessa oltiin huonompia. BK teetti meillä vähän ongelmia toisella jaksolla erikoisvartioinnillaan. Olen ylpeä siitä, että tytöt taistelivat loppuun saakka, Kihlstedt kiitteli.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin napannut Granin Greta Wirén hämmästeli myös tilanteiden vaihtelua.

– Ottelu oli yhtä vuoristorataa. Johdettiin ja oltiin häviöllä. Mutta me emme koskaan joukkueena antautuneet ja tulos näkyy taululla, Wirén ilotsi.

BK-46 – GrIFK 27-28 (14-16)

Maalintekijät
BK-46: Alexandra Rönnberg 5, Erica Gustafsson 5, Linda Melanen 4, Elin Löf 3, Sirja Lassinharju-Heinonen 3, Jannica Kullberg 3, Linda Sjöblom 2, Mathilda Sandblom 2
GrIFK: Greta Wirén 9, Matilda Ohvo 4, Alexandra Karsten 4, Corinna Jensen 3, Carolina Böckelman 3, Carolina Rehnberg 2, Linnea Harms 2, Sandra Laitinen 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Greta Wirén GrIFK 3
Alexandra Rönnberg BK-46 2
Corinna Jensen GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
BK-46: Alexandra Rönnberg 1 x 2 min, Elin Löf 1 x 2 min, Erica Gustafsson 2 x 2 min
GrIFK: Carolina Böckelman 1 x 2 min, Carolina Rehnberg 2 x 2 min

Erotuomarit: Jyri Björkman – Mikael Voionmaa

Yleisöä: 166

Dicken piti pintansa SIF:iä vastaan

Dicken aiheutti SIF:lle sen kauden avaustappion, kun se piti pisteet kotonaan 22-17 (10-8)-voitolla.

SIF ei kuitenkaan päästänyt Dickeniä helpolla, vaan kamppaili voitosta loppuun saakka. Ensimmäinen puoliaika oli tasainen ja SIF oli pitkään kuskin paikalla, mutta Dicken iski viimeisen 1,5 minuutin aikana kolme maalia ja pääsi toiselle jaksolle kahden maalin johdossa.

Dicken aloitti toisen puoliskon vahvasti ja iski kolme ensimmäistä maalia kasvattaen eron viiteen. SIF ajoi takaa ja pääsi parhaimmillaan kahden maalin päähän, mutta Dickenin vahva loppujakso varmisti helsinkiläisille pisteet.

– Peli oli hankala, mikä oli odotettua. Meillä oli pari helppoa peliä alla, ja nyt vastustaja oli tiukempi. Viimeistely ontui tänään, mutta taas mentiin pieni askel eteenpäin, Dickenin päävalmentaja Thomas Hivert mietti ottelun jälkeen.

SIF:n päävalmentaja Taavi Tiber näki joukkueensa pelissä hyvää tappiosta huolimatta.

– Ihan hyvä peli viime kauden mestaria vastaan. Ratkaisevat hetket olivat ensimmäisen erän viisi viimeistä, ja toisen erän viisi ensimmäistä minuuttia. Siinä se ero syntyi.

Vahvan pelin Dickenin maalilla jälleen pelannut Kira Itkonen oli tyytyväinen voittoon.

– Teimme paljon teknisiä virheitä. Toisen erän aikana saimme pelimme hieman rauhoitettua. Oli jännä peli.

Dicken-SIF 22-17 (10-8)

Maalintekijät
Dicken: Matilda Peitsaro 6, Anna Lindahl 5, Karolina Nylund 3, Catarina Nyberg 3, Malena Heikkinen 2, Tove Salokivi 1, Anna Lindholm 1, Jessika Gammals 1

SIF: Valeriya Kirillova 6, Nea Puijola 4, Matilda Sjöstedt 2, Maria Barck 2, Madeleine Lindholm 1, Daria Kahanets 1, Sara Falck 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Kira Itkonen Dicken 3
Roosa Penttinen SIF 2
Matilda Peitsaro Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Janica Sjöström 1 x 2 min
SIF: Nea Puijola 1 x 2 min

Erotuomarit: Miro Korja – Annika Laaksonen

Yleisöä: 99

Lauantain ja sunnuntain aikana täysi kierros

SM-sarjassa pelataan jälleen täysi kierros lauantaina ja sunnuntaina aikana.

Dicken ja SIF kohtaavat kärkiottelussa lauantaina. Dickenillä on kolmen ottelun jälkeen kaksi voittoa ja tappio, jotka oikeuttavat tällä hetkellä kolmanteen sijaan sarjataulukossa. SIF on pykälän ylempänä voitettuaan kaksi ottelua ja pelaten kertaalleen tasan. Dicken palasi viime kierroksella voittojen tielle tappiollisen HIFK-ottelun jälkeen pitämällä GrIFK:n pihdeissään 21-10-tuloksella. Dickenin puolustuspelaaminen onkin ollut tällä kaudella vahvaa, sillä aiemmin se piti KyIF:n 13 maalissa. HIFK on tähän mennessä ainoana päässyt horjuttamaan sen puolustusta. SIF on aloittanut kautensa mukavasti, mutta lauantaina se saa kovimman haasteensa tähän asti. Hufvudstadsbladet esittää ottelun suorana lähetyksenä sivuillaan.

GrIFK jahtaa kauden avausvoittoaan, kun se kohtaa sunnuntaina vieraskentällä BK-46:n. Granilla on plakkarissaan yksi piste tähän mennessä. Viime kauden tapaan joukkueen suurimmat haasteet ovat olleet maalinteossa, sillä se on kolmessa pelissä onnistunut iskemään ainoastaan 54 maalia. BK-46:n otteluissa verkot ovat sen sijaan heiluneet, sillä karjaalaiset ovat tehneet eniten maaleja (87) heti HIFK:n (96) jälkeen ja päästäneet toiseksi eniten (89) heti KyIF:n jälkeen (99). Viime ottelussa BK-46 viettikin todellisia maalijuhlia HIFK:n vieraana, kun ottelu päättyi 40-34 HIFK:n voittoon.

Sunnuntain toisessa ottelussa kohtaavat sarjataulukon ääripäät, kun sarjakärki HIFK matkustaa viimeisenä olevan KyIF:n vieraaksi. HIFK on aloittanut kautensa vakuuttavsati kolmella voitolla, mutta vahvasta alkukaudesta huolimatta, joukkueen puolustuspelissä on ollut parannettavaa. Viime ottelussa BK-46 takoi 34 osumaa helsinkiläisten verkkoon eikä se ole pystynyt vielä kertaakaan pitämään vastustajaansa tällä kaudella alle 20 maalin. KyIF:n kausi on ollut vaikea, kun se on hävinnyt kaikki kolme tähänastista otteluaan. Dickeniä ja SIF:iä vastaan se koki selvät ja isomaaliset tappiot, mutta BK-46:lle se pystyi pistämään tasapäisemmin hanttiin. Sunnuntaina edessä on kuitenkin iso haaste.

SM-sarjan tulevat ottelut:
La 20.10. kello 15.45 Dicken-SIF (HBL)
Su 21.10. kello 14.00 BK-46-GrIFK
Su 21.10. kello 17.30 KyIF-HIFK

HIFK jatkaa puhtaalla pelillä

HIFK jatkoi vahvoja esityksiään ja nappasi kotikentällään 40-34 (22-14)-voiton BK-46:sta.

BK-46 pääsi ottelun alussa johtoon, mutta sen jälkeen HIFK heilutti tahtipuikkoa. Lopullisen iskun HIFK teki ensimmäisen puoliajan jälkipuoliskolla, kun se iski neljä peräkkäistä maalia ja repäisi eron kuuteen. Tauolle mentäessä ero oli venähtänyt jo kahdeksaan.

Toisella puoliajalla HIFK iski viimeisiä nauloja, kun se aloitti toisen puoliajan 5-1-jaksolla ja ero kasvoi jo 12 maaliin. Sen jälkeen tilanne tasoittui ja BK-46 sai pienoisen loppukirin aikaiseksi ja pääsi lopulta kuuden maalin päähän, mutta HIFK korjasi potin.

Voitosta huolimatta HIFK:n päävalmentaja Rotislav Grinishin ei ollut esitykseen tyytyväinen.

– Olen tyytyväinen, että voitimme tänään. Muuta sanottavaa tästä pelistä ei oikein ole. Kauhea peli.

BK-46:n päävalmentaja Mathias Linden harmitteli vaisua ensimmäistä puoliaikaa.

– Ensimmäisellä puoliajalla tuli liikaa eroa. Heräsimme liian myöhään tänään.

Ottelun parhaana valitun Ella Holopaisen mukaan hyökkäyspeli oli voiton tae.

– Tänään puolustus ei toiminut halutulla tavalla, mutta onneksi hyökkäys toimi. Sillä voitimme tänään

HIFK-BK-46 40-34 (22-14)

Maalintekijät
HIFK: Ella Holopainen 8, Ida Väyrynen 7, Linda Cainberg 6, Kathlen Ax 6, Anna Vinogradova 5, Inka Jäntti 3, Petra Gostowski 3, Sara Jäntti 2

BK-46: Erica Gustafsson 10, Jannica Kullberg 7, Nicolina Fredriksson 6, Elin Löf 2, Sirja Lassinharju-Heinonen 2, Emilia Holmberg 2, Nea Heerman 2, Linda Sjöblom 1, Mathilda Sandblom 1, Alexandra Rönnberg 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Ella Holopainen HIFK 3
Ida Väyrynen HIFK 2
Nicolina Fredriksson BK-46 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Ida Väyrynen 1 x 2 min
BK-46: Emilia Holmberg 1 x 2 min, Erica Kullberg 1 x 2 min, Nicolina Fredriksson 2 x 2 min, Sirja Lassinharju-Heinonen 1 x 2 min

Erotuomarit: Jörgen Jörstad – Sondre Liltved

Yleisöä: 97

SIF kukisti KyIF:n selvin numeroin

Naapurusten SIF:n ja KyIF:n kohtaaminen lauantaina kääntyi siuntiolaisten selväksi voitoksi ensimmäisen jakson vahvan lopun siivittämänä.

SIF oli hienoisesti niskan päällä alusta alkaen, mutta eroa alkoi toden teolla syntyä avausjakson jälkimmäisellä puoliskolla, jonka SIF vei nimiinsä peräti maalein 11-1.

Kun kotijohto oli tauolla jo 12 maalia, ei toisella jaksolla suurta taistelua pisteistä enää syntynyt. SIF tyytyi pitämään kirkkonummelaiset turvallisella etäisyydellä ja varmistamaan voittonsa selkein lukemin.

SIF-luotsi Boris Tchakhovski löysi lauantain esityksestä monta ilonaihetta.

– Tänään nuoremmat pelaajat saivat enemmän vastuuta kuin aikaisemmin ja he tekivät niitä asioita, joista oli puhuttu. Asenne oli heti alusta paikallaan ja tehtiin mitä oli sovittu, Tchakhovski kiitteli.

KyIF:n päävalmentaja Tomas Mecklin harmitteli pelin karkaamista käsistä käytännössä jo ennen taukoa.

– Ensimmäiselle puoliajalle emme olleet henkisesti valmiita. Toisella puoliajalla taistelimme paremmin ja tahtotilamme oli parempi. En voi olla otteluun tyytyväinen, mutta loppua kohden alkoi näyttää paremmalta.

– Molemmille maalivahdeille peli oli hankala eikä puolustuksesta ollut paljon apua, Mecklin pohti.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin napannut SIF:n Valeriya Kirillova kiitteli koko joukkueen panosta.

– Tänään meillä oli hyvä puolustus ja yhteispeli heti alusta. Tehtiin niin kuin oli sovittu ja mitä valmentajat sanoivat. Maalivahtipeli oli molempien maalivahtien kohdalla hyvää, Kirillova summasi.

SIF – KyIF 33-20 (19-7)

Maalintekijät
SIF: Valeriya Kirillova 7, Daria Kahanets 6, Nea Puijola 4, Madeleine Lindholm 4, Maria Barck 4, Anna Nylund 3, Matilda Sjöstedt 1, Oona Reinikainen 1, Sanni Miettinen 1, Saara Lehtola 1, Sara Falck 1
KyIF: Mariela Lönnqvist 5, Jessi Laasio 5, Liisa Holopainen 3, Emmi Paajanen 2, Daniela Lindgård 2, Jasmin Pesola 1, Felicia Grönholm 1, Johanna Degerth 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Valeriya Kirillova SIF 3
Daria Kahanets SIF 2
Roosa Penttinen SIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
SIF: Daria Kahanets 1 x 2 min
KyIF: Felicia Grönholm 2 x 2 min

Erotuomarit: Halina Lehto – Annette Nyberg

Yleisöä: 149