Käsipallon naisten SM-sarja

SM-sarjan otteluohjelma 2018-2019

Lue lisää

Salokivi jatkaa Dickenin riveissä

Maajoukkueen laitapelaaja Tove Salokivi jatkaa Dickenissä tulevana kautena, joka on jo Toven viides Dickenissä.

Näinä kausina on Salokivi saavuttanut huikeat neljä Suomen mestaruutta.

Dicken sai myös muita positiivisia uutisia pelaajarintamalla, kun viivapelaaja Catte Nyberg tekee paluun kilpakentille kahden vuoden tauon jälkeen.

Challenge Cupien avauskierrokset arvottu

Sekä naisten että miesten Challenge Cupin kauden 2018-19 avauskierrokset arvottiin tiistaina Euroopan käsipalloliiton EHF:n päämajassa Wienissä.

Naisten Challenge Cupissa Suomea edustava HIFK sai vastaansa puolalaisen SPR Polonia Szczecinin. Ottelut pelataan kaksiosaisina viikonloppuina 10./11.11. ja 17./18.11. Otteluparin voittaja ratkaistaan yhteistuloksella.

Miesten Challenge Cupissa Dickeniä vastaan arvottiin puolestaan moldovalainen SSSCJRO-1 Tiraspol. Otteluparin ensimmäinen osa pelataan 13./14.11. ja toinen osa viikkoa myöhemmin 20./21.11. Otteluparin voittaja kohtaa seuraavalla kierroksella serbialaisen RK Partizanin.

HIFK naisten puolella aloittaa eurourakkansa vieraskentällä ja Dicken miehissä puolestaan kotikentällä.

Lehtinen HIFK-maalille – Väyrynen palaa Ruotsista

HIFK on vahvistanut joukkoaan kahdella uudella pelaajalla. Maalivahti Tia Lehtinen liittyy IFK-leiriin Atlaksesta ja Ida Väyrynen palaa yhden Ruotsin vuoden jälkeen takaisin kasvattiseuraansa.

Maalivahti on erittäin tärkeä palanen joukkueessa, ja siksi lisävahvistus maalin suulle onkin joukkueen kannalta tervetullut. Tia Lehtinen (s. 1998) on motivoitunut, innokas oppimaan uutta ja näkee IFK:ssa kehittymisen mahdollisuuden.

– HIFK:n tekeminen valmennuksen, pelaajien ja koko organisaation suhteen on silmissäni näyttänyt todella hyvältä ja seura on muutenkin kiinnostanut minua aina. Lisäksi HIFK:ssa saa ammattimaista maalivahtivalmennusta, Lehtinen toteaa HIFK:n verkkosivuilla.

Lehtinen aloitti käsipallon pelaamisen vuonna 2010 ja on pelannut koko uransa Vantaan Atlaksessa. HIFK:ssa hän odottaa hyviä treenejä, lisää kokemusta, kovia pelejä sekä intoa ja potkua lajin harrastamiseen.

Ida Väyrynen (s. 1995) on jo vanha tekijä HIFK-paidassa. Väyrynen pelasi viime kauden Tukholman AIK:ssa. Väyrysestä HIFK saa lisää tulivoimaa takalinjoille. Hän on maajoukkueen vakiokalustoa ja myös todella vahva puolustuspäässä.

Johanna Hilli siirtyy HIFK:sta Ruotsiin

HIFK:ssa kolme ja puoli viimeistä kautta pelannut pelinrakentaja Johanna Hilli siirtyy Ruotsin liigaan Kristianstadin joukkueeseen.

24-vuotias Hilli on ollut yksi IFK:n kirkkaimpia tähtiä ja maalannut Linda Cainbergin ohella eniten maaleja viime kausina. Kaudella 2017-2018 Hilli oli SM-sarjan maalikuningatar.

Hillin sopimus on muotoa 1+1 vuotta. Kristianstad oli viime kaudella neljännesvälierissä, eli kahdeksan parhaan joukossa, mutta putosi välieristä. Joukkueella ei tällä hetkellä ole virallista pelinrakentajaa, ja Hilliä on kaavailtu siihen rooliin. Johanna Hilli kuitenkin tietää, että haaste päästä pelaamaan on kova ja että pitää todellakin näyttää että ansaitsee paikan, sillä sarja on kovatasoinen ja joukkueessa on paljon hyviä pelaajia. Hilli uskoo kuitenkin, että voi kehittyä sille tasolle, jota Elitserienissä vaaditaan.

Hilli pakkaa laukkunsa ja suuntaa kohti Etelä-Ruotsin Kristianstadia elokuun alussa, kun kausi alkaa. Kesän hän harjoittelee HIFK:n kanssa.

– Olen todella kiitollinen HIFK:lle näistä vuosista. On ollut mahtavaa pelata joukkueessa, jossa treenit ovat tasokkaita ja jossa sekä pelaajat että seurajohto panostavat kunnolla tähän hommaan. Olemme esimerkiksi joka vuosi pelanneet kovia kansainvälisiä pelejä. Joukkuekaverit ja joukkuehenki ovat myös olleet uskomattomia, Hilli hehkuttaa HIFK:n verkkosivuilla.

– On haikeaa jättää HIFK, mutta olen intoa täynnä saadessani kohdata uusia haasteita ja toteuttaa unelmani pelata Elitserienissä.

Daniela Lindgård KyIF:n riveihin

Kirkkonummen KyIF:n naisten käsipallon SM-sarjajoukkue toivottaa tervetulleeksi Daniela Lindgårdin ensi kauden joukkueen vahvuuteen.

20-vuotias Daniela on Porvoon Akilleksen kasvatti ja on pelannut useita kausia Akilleksen 1. divisioonan joukkueessa 9 metrin pelipaikallaan.

– Haluan satsata käsipalloon ja tykkään vauhdikkaasta sekä monipuolisesta harjoittelusta, jota on tarjolla KyIF:n nuoressa SM-sarjajoukkueessa, toteaa Daniela.

– Daniela laajentaa edelleen joukkuettamme ja tuo lisää vaihtoehtoja pelisuunnitelmiimme. Mukavaa saada edelleen uutta virettä joukkueeseemme, kommentoi KyIF:n joukkueenjohtaja Nina Sampakoski.