SIF yllätti Dickenin

SIF nousi hengittämään Dickenin niskaan sarjataulukossa, kun se voitti viikonlopun kärkikamppailussa hallitsevan mestarin 22-19 (13-8). Edellisen kerran SIF kaatoi Dickenin vuonna 2015, kun joukkueet kohtasivat toisensa välierissä.

SIF sai pistettyä heti kapuloita rattaisiin Dickenin normaalisti hyvin öljytyn hyökkäyskaluston hidastamiseksi, kun kotijoukkue jätti mestarit ainoastaan kahdeksaan osumaan ensimmäisellä puoliajalla. Samalla SIF sai onnistumisia hyökkäyspäässä Madeleine Lindholmin, Valeriya Kirillovan ja Maria Barckin toimiessa keihäänkärkenä. Taukokahveille mennessä tilanne oli kotijoukkueelle 13-8.

Heti toisen puoliajan alkuun SIF onnistui kasvattamaan eroaan eikä Dickenin kiriä näkynyt ennen kuin vasta viimeisellä kympillä, kun Anna Lindahl ja Linn Wentzel saivat maaleillaan tuotua Dickeniä lähemmäksi. SIF:n johtoasema ei ollut kuitenkaan missään vaiheessa vakavasti uhattuna ja yli satapäinen kotiyleisö pääsi tuulettamaan kotijoukkueen voittoa.

SIF:n päävalmentaja Taavi Tibar hehkutti joukkueensa peliä.

– Todella hyvä peli. Pelasimme pelisuunnitelman mukaisesti. Erityisesti puolustus ja maalivahti pelaaminen toimi 100 prosenttisesti.

Dicken-käskijä Thomas Hivert myönsi, ettei joukkueella ollut paras päivä.

– Tiesimme, että täällä Siuntiossa on aina vaikeaa pelata erityisesti lauantai-iltana. Emme onnistuneet kummassakaan päässä. Tulemme harjoittelemaan ja tekemään kovasti töitä jatkossa.

Valeriya Kirillova oli riemuissaan komeasta voitosta.

– Pelasimme hyvin puolustuksessa, kuuntelimme valmentajaa ja pelasimme hyvin joukkueena. Maalivahdillemme Roosalle tämä oli kauden tähänastisesti paras peli. Olemme hyvin onnellisia!

SIF-Dicken 22-19 (13-8)

Maalintekijät
SIF: Valeriya Kirillova 7, Madeleine Lindholm 5, Maria Barck 4, Daria Kahanets 3, Matilda Sjöstedt 1, Nea Puijola 1, Saara Lehtola 1

Dicken: Mia Åstrand 6, Anna Lindholm 3, Linn Wentzel 2, Tove Salokivi 2, Anna Lindahl 2, Malena Heikkinen 2, Emilia Valkamo 1, Karolina Nylund 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Valeriya Kirillova SIF 3
Roosa Penttinen SIF 2
Mia Åstrand Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
SIF: Madeleine Lindholm 1 x 2 min, Nea Puijola 1 x 2 min, Valeriya Kirillova 1 x 2 min
Dicken: Emilia Valkamo 1 x 2 min, Janica Sjöström 1 x 2 min

Erotuomarit: Tapani Kuri – Krister Illman

Yleisöä: 125

GrIFK:n kiri loppui kesken – BK-46 nappasi pisteet

BK-46 otti tärkeät pisteet, kun se voitti vieraskentällä GrIFK:n 22-20 (13-7). Samalla BK-46 vankisti asemiaan kärkinelikossa.

BK-46:n akilleenkantapää tällä kaudella on ollut puolustuspelaaminen, mutta GrIFK:ta vastaan karjaalaisten alakerta oli etenkin ensimmäisellä puoliajalla rautaa. BK-46 jätti Granin seitsemään maaliin ja takoi samaan aikaan 13 osumaa Granin verkkoon.

Toisella puoliajalla GrIFK sai hyökkäyspeliään paremmin uomiin ja sai enemmän onnistumisia. Samanaikaisesti BK-46 kuitenkin pystyi vastaamaan, kun joukkueet tulittivat ensimmäisen vartin osumia vuorotellen. Jälkimmäisellä puoliskolla GrIFK pystyi kuromaan eron kahteen, mutta aika loppui kotijoukkueen osalta kesken ja BK-46 pystyi pitämään etumatkansa loppuun saakka.

Voitolla BK-46 kasvatti eronsa GrIFK:hon kolmeen pisteeseen.

GrIFK-luotsi Sam Kihlstedt kaipasi tarkempaa viimeistelyä omiltaan.

– Pääosin pelataan hyvää käsipalloa. Päästään hyvin ratkaisupaikkoihin, mutta valitettavasti missataan liikaa niitä mm. viisi missattua seitsemän metrin heittoa. Puolustus läpi ottelun riittävän hyvä.

BK-46:n päävalmentaja Matias Lindén kiitteli erityisesti omiensa puolustuspeliä.

– Tänään meillä oli todella hyvä puolustus ja ensimmäinen puoliaika meni hyvin. Toisella puoliajalla olimme huolimattomia hyökkäyksessä, mutta onneksi etumatka ensimmäiseltä puoliajalta oli tarpeeksi suuri.

Ottelun parhaana palkittu Nicolina Fredrikson yhtyi päävalmentajansa sanoihin.

– Meidän puolustus sujui todella hyvin tänään. Meillä oli hyvä fiilis ennen peliä, joka myös näkyi kentällä.

GrIFK-BK-46 20-22 (7-13)

Maalintekijät
GrIFK: Carolina Rehnberg 7, Carolina Böckelman 4, Emma Wickström 2, Irina Jolkkonen 2, Greta Wirén 1, Matilda Ohvo 1, Sandra Laitinen 1, Alexandra Karsten 1, Linnea Harms 1

BK-46: Nea Heerman 5, Nicolina Fredriksson 5, Ingrid Lindbom 3, Erica Gustafsson 3, Sirja Lassinharju-Heinonen 2, Jannica Kullberg 2, Elin Löf 1, Erica Kullberg 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Nicolina Fredriksson BK-46 3
Carolina Böckelman GrIFK 2
Nea Heerman BK-46 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Carolina Rehnberg 1 x 2 min
BK-46: Alexandra Rönnberg 2 x 2 min, Jannica Kullberg 1 x 2 min, Nicolina Fredriksson 1 x 2 min

Erotuomarit: Jyri Björkman – Iva Voncina

Yleisöä: 249

HIFK ei antanut KyIF:lle mahdollisuuksia

HIFK osoitti sarjakärjen ja -hännän eron, kun helsinkiläiset ottivat selvän 35-23 (18-12)-voiton KyIF:stä.

KyIF tuli sisuuntuneena ottelun alkuun ja johti peliä vielä seitsemän minuutin jälkeen. Hiljalleen HIFK alkoi saada pelistä paremmin kiinni molemmissa päissä kenttää ja Kathlen Axin ja Sara Jäntin maaleilla HIFK alkoi tehdä eroa. Lopulta HIFK pääsi kuuden maalin tyynyn turvin toiselle puoliajalle.

Toisella puoliajalla KyIF pisti parhaansa mukaan hanttiin, mutta HIFK:n materiaali ja rutiini olivat liian kovalla tasolla. HIFK jatkaa näin edelleen ilman pistemenetyksiä ja KyIF ilman pisteitä.

HIFK:n valmennusvastuussa ollut Kenneth Bäcklund ei ollut täysin tyytyväinen voitosta huolimatta.

– Ei oltu ihan alussa pelissä mukana ja jouduttiinkin takaa-ajajan rooliin. Oikeastaan koko ottelun aikana varsinkin puolustus ei ollut toivotulla tasolla, mutta hyökkäyspeli onnistui melko hyvin.

KyIF:n päävalmentaja Sebastian Aarnio näki omiensa esityksessä sekä hyviä että huonoja elementtejä.

– Tässä pelissä oli paljon hyvää, mutta parannettavaa jäi toki. Mestarisuosikki näytti kärjen ja hännän välisen eron. Olimme lähellä 25 maalin tavoitettamme ja melkein onnistuimme, joten oikeaan suuntaan ollaan menossa. Helppoja virheitä kuitenkin liikaa tänään.

Ottelun parhaana palkittu Ax oli kokonaisuudessaan tyytyväinen pelin antiin.

– Pirteä perjantaipeli koko joukkueelta. Paljon hyvää, mutta parannettavaa jäi myös. Moni pelaaja pääsi tekemään maaleja, mikä on aina positiivista ja 23 päästettyäkään maalia ei ole kovin paha tulos.

HIFK-KyIF 35-23 (18-12)

Maalintekijät
HIFK: Ida Väyrynen 8, Sara Jäntti 8, Kathlen Ax 8, Anna Vinogradova 3, Anniina Nyholm 3, Ella Holopainen 3, Ida-Maria Mitchell 1, Annamari Jääskeläinen 1

KyIF: Jessi Laasio 9, Adriana Jakimova 8, Johanna Degerth 3, Miisa Palkoranta 2, Daniela Lindgård 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Kathlen Ax HIFK 3
Ida Väyrynen HIFK 2
Jessi Laasio KyIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Anna Vinogradova 1 x 2 min, Annamari Jääskeläinen 1 x 2 min, Ida Väyrynen 1 x 2 min, Kathlen Ax 1 x 2 min
KyIF: Fanny Axberg 1 x 2 min, Jessi Laasio 2 x 2 min, Johanna Degerth 1 x 2 min

Erotuomarit: Halina Lehto – Annette Nyberg

Yleisöä: 104

 

Kärkikamppailu Siuntiossa viikonloppuna

SM-sarjassa pelataan viikonlopun aikana täysi kierros. Perjantaina pelataan yksi peli ja loput ovat edessä lauantaina.

Perjantaina kohtaavat sarjataulukon vastakohdat, kun tappioitta kauden aloittanut sarjakärki HIFK saa kotikentälleen ilman pisteitä olevan KyIF:n. Ennakkoasetelmat ovat otteluun selvät ja mikä tahansa muu tulos kuin HIFK:n voitto olisi melkoinen paukku.

Lauantain ensimmäisessä ottelussa on tärkeät pisteet jaossa, kun viidentenä oleva GrIFK saa kotikentälleen BK-46:n. Vierasjoukkue on tällä hetkellä sarjassa pisteen edellä ja joukkueet näyttävät ratkovan keskenään runkosarjan neljännen sijan. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa GrIFK ratkaisi loppuhetkillä maalin voiton itselleen ja tasaista ottelua on lupa odottaa tälläkin kertaa. Joukkueiden vahvuudet piilevät hieman eri asioissa, sillä BK-46 on takonut peleissään yli 60 maalia enemmän, mutta toisaalta Grani on päästänyt yli 40 maalia vähemmän. Joukkueiden välinen vastakkainasettelu onkin hyvin mielenkiintoinen.

Lauantaina päättää SIF:n ja Dickenin välinen mielenkiintoinen peli. Dicken on kokenut ainoat tappionsa HIFK:lle ja SIF on sarjassa heti kolmantena. Dicken on osoittanut tiettyä haavoittuneisuutta tällä kaudella ja joukkueiden edellinen ottelu päättyi lauttasaarelaisten viiden maalin voittoon. Tällä kertaa kamppailu käydään kuitenkin SIF:n kotikentällä, joten kotijoukkueella on yllätysmomenttinsa.

SM-sarjan tulevat ottelut:
Pe 14.2. kello 19.00 HIFK-KyIF
La 15.2. kello 16.00 GrIFK-BK-46
La 15.2. kello 17.15 SIF-Dicken (HBL)

SIF ei antanut KyIF:lle mahdollisuuksia

SIF kävi hakemassa pisteet Kirkkonummelta, kun se voitti KyIF:n 30-22 (19-11).

SIF otti heti ottelun ohjat käsiinsä ja vei peliä ensiminuuteista lähtien. Ensimmäisellä puoliajalla SIF kasvatti tasaisesti etumatkaansa repien kahdeksan maalin johdon toiselle puoliajalle lähdettäessä.

Toinen puoliaika oli tasaisempi, mutta KyIF ei pystynyt missään vaiheessa uhkaamaan SIF:n johtoasemaa. Ero pysyi koko ajan ensimmäisen puoliajan tasolla eikä SIF:llä ollut ongelmia pitää etumatkaansa.

KyIF:n valmentaja Sebastian Aarnion mukaan ottelu ratkesi ensimmäiseen puoliaikaan.

– Ei ihan pelattu niin kuin oli sovittu. Vaikka hetkittäin suoritustaso oli ok, niin peli ratkesi jo ensimmäisellä puoliajalla ja ei enää auttanut vaikka toinen puoliaika pelattiin tasoihin.

SIF:n luotsi Taavi Tibar oli tyytyväinen peliesitykseen.

– Meillä on ollut sairaushaasteita ja oli todella hyvä, että saatiin ratkaistua peli ensimmäisellä puoliajalla. Näin pystyimme toisella puoliajalla peluuttamaan kaikkia pelaajia.

SIF-vahti Roosa Penttinen palkittiin ottelun parhaana ja hän kiitteli hyvin toiminutta puolustuspelaamista.

– Hyvä puolustus, toimi erittäin hyvin. Nyt ei herpaannuttu johtotilanteessakaan. Olen saanut selkeästi nopeutta lisää torjuntatyöskentelyyni.

KyIF-SIF 22-30 (11-19)
Maalintekijät
KyIF: Jessi Laasio 12, Johanna Degerth 4, Fanny Axberg 3, Miisa Palkoranta 1, Mariela Lönnqvist 1, Adriana Jakimova 1

SIF: Valeriya Kirillova 6, Madeleine Lindholm 5, Anna Westerlund 3, Oona Reinikainen 3, Saara Lehtola 3, Nea Puijola 2, Sara Falck 2, Maria Barck 2, Moa Wasström 1, Matilda Sjöstedt 1, Anna Nylund 1, Daria Kahanets 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Roosa Penttinen SIF 3
Jessi Laasio KyIF 2
Madeleine Lindholm SIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
KyIF: Aini Salminen 1 x 2 min, Aino Pietiläinen 1 x 2 min
SIF: Madeleine Lindholm 1 x 2 min

Erotuomarit: Annette Nyberg – Max Nurmi

Yleisöä: 192

HIFK piti pintansa Karjaalla

HIFK:n voittoputki sai jatkoa, kun se voitti vieraskentällä BK-46:n 36-25 (15-13).

HIFK aloitti ottelun sarjajohtajan elkein ja näytti jo karkaavan, kun se alkuminuuteilla kasvatti itselleen neljän maalin etumatkan. BK-46 pääsi paremmin peliin mukaan ja nousi tasoihin. HIFK pääsi kuitenkin lähtemään tauolle kahden maalin johdossa.

Toisella puoliajalla vierailijat alkoivat hiljalleen tehdä pesäeroa kotijoukkueeseen ja HIFK kasvatti tasaisesti eroa. Lopussa HIFK pääsi vielä kaunistelemaan lukuja napaten lopulta selvän voiton.

BK-46-HIFK 25-36 (13-15)

Tilastot ja kommentit tulossa.