Pudotuspelien 2018-19 runkopäivät

NAISTEN SM-SARJA pudotuspelit 2019 runkopäivämäärät (liitto pidättää oikeuden muutoksiin)

Tarkistakaa toteutuvat päivämäärät aina otteluohjelmasta

Päivitetty 7.6.2018

 

06.04. Välierä 1

09.04 Välierä 2

13.04. Välierä 3

17.04. Välierä 4

23.04. Välierä 5

 

28.04. Loppuottelu 1

03.05. Loppuottelu 2

07.05. Loppuottelu 3

09.05. Loppuottelu 4

12.05. Loppuottelu 5

Mariela Lönnqvist KyIF:n riveihin

Kirkkonummen KyIF:n naisten käsipallon SM-sarjajoukkue toivottaa tervetulleeksi Mariela Lönnqvistin ensi kauden joukkueen vahvuuteen.

18-vuotias Mariela on Vantaan Atlaksen kasvatti ja on nuorten naisten T00-maajoukkueen vakiopelaajia, pelipaikkanaan K9/V9. Mariela pelasi viime kaudella Atlaksen SM sarjajoukkueessa yhteensä 13 ottelua ja teki niissä 43 maalia.

Mariela pelaa ensi kauden KyIF:n NSM-joukkueessa kehityspelaajasopimuksella sekä jo aiemmin tiedotettu Atlaksen Adriana Jakimova ensi kauden mittaisella lainasopimuksella.

– Satsaan käsipalloon tosissani ja haluan kehittyä edelleen. Kisakallion käsipallolukion ja A-tyttösarjan lisäksi haluan pelata naisten SM-sarjassa ja KyIF:n väreissä minulle avautuu hieno mahdollisuus nuorekkaassa joukkueessa, toteaa Lönnqvist.

– Mariela vahvistaa edelleen 9 metrin resurssejamme ja monipuolistaa varmasti hyökkäyspeliämme. Hienoa saada uusi nuori tosissaan panostava pelaaja joukkueeseemme, kommentoi KyIF:n joukkueenjohtaja Nina Sampakoski

Annika Näräkkä siirtyy Tyresön riveihin

Naisten maajoukkuepelaaja Annika Näräkkä siirtyy Dickenistä Pohjanlahden länsipuolelle Tyresö Handbollin riveihin.

Näräkkä kävi kauden jälkeen näyttämässä osaamistaan Tyresön harjoituksissa ja sai seurajohdon vakuuttuneeksi.

– Annika teki vaikutuksen testiharjoituksissaan meidän kanssamme ja on jännittävää nähdä hänet meillä. Hän osoitti pelaavansa tavalla, joka meistä sopii hyvin siihen tapaan, jolla me haluamme pelata käsipalloa.

– Hyvä viimeistelykyky ja hyvä vauhti pelinrakentelussa ovat muutamia Annikan vahvuuksista, Tyresö-valmentaja Thomas Hedlund sanoi seuran tiedotteessa.

Tyresö oli keväällä Ruotsin naisten käsipallon ylimmän sarjan SHE:n karsinnassa, mutta kärsi tappion Skaralle.

Carolina Böckelman palaa GrIFK-paitaan

Naisten SM-sarjassa neljänneksi viime kaudella sijoittunut GrIFK jatkaa pääosin omien kasvattien voimin ja vahvistuu kahdella uudella yhdeksän metrin pelaajalla kun Carolina Böckelman ja Greta Wiren siirtyvät Dickenistä Granin valkovihreisiin väreihin.

Urallaan viittä SM-kultaa juhlinut Böckelman valittiin SM-sarjan All stars-joukkueeseen kaudella 2015-16. 160 SM-ottelussa 546 maalia tehnyt pelinrakentaja on edustanut Suomea 13 maaottelussa.

– Asenteeni on aina ollut että rakennetaan ryhmästä voittajajoukkue. Uskon että tuon joukkueeseen lisää vahvaa voittaja-asennetta, joka sisältää annoksen periksiantamattomuutta, kovuutta, sopivan määrän nöyryyttä ja kokemuksen tuomaa rauhallisuutta, Böckelman kertoo tulevista odotuksista ja tavoitteista.

26-vuotiaan pelinrakentajan ura alkoi pikkujunnuna GrIFK:ssa. B-juniorina tie vei Spartaan, jossa saavutuksena oli ensimmäinen SM-kulta. Spartasta matka jatkui Dickeniin, jossa mestaruuksia tuli neljä lisää. Nyt edessä on paluu Kauniaisiin ja tuttuun seuraan:

– Spartassa minulla oli mahdollisuus pelata isosiskoni Michaelan kanssa ja yhdessä saatiinkin ensimmäinen SM-mitali. Minusta tuntui että olisi hienoa myöskin pelata pikkusiskoni Sophian kanssa, jota olen junnuaikanakin valmentanut. Mahtava nähdä miten yhteistyö toimii ja mitä saadaan aikaiseksi.

Joukkueen valmentajina jatkavat Sam Kihlstedt ja Miro Koljonen ovat tyytyväisiä Böckelmanin paluusta kasvattajaseuraansa. Heidän mukaan rutinoitunut pelintekijä tuo Granin nuorelle joukkueelle valtavan määrän johtajuutta.

– Hän on todellinen joukkuepelaaja, juuri sitä tyyppiä jollaista haettiinkin. Lisäksi on hienoa saada seuran oma kasvatti takaisin kotiin. Caro tulee myös olemaan mukana seuran junioritoiminnassa ja se tuo lisäarvoa koko GrIFK:n tyttökäsipalloilulle.

SM-sarja pelataan nelinkertaisena ensi kaudella

Koska SM-sarjan joukkuemäärä oli oletettua pienempi Atlaksen ja ÅIFK:n jätettyä hakematta SM-sarjalisenssiä, jouduttiin aiottua sarjajärjestelmää muuttamaan.

SM-sarjaseurojen kanssa käydyn keskustelun pohjalta liitto päätti, että SM-sarja pelataan tulevalla kaudella nelinkertaisena sarjana. Neljä parasta selviytyy välieriin, jotka pelataan paras viidestä -järjestelmällä. Myös loppuottelu pelataan myös paras viidestä. Pronssiottelu pelataan tuttuun tyyliin kahden ottelun yhteistuloksena. SM-sarjakarsintaa ei pelata kaudella 2018-19.

Sarjajärjestelmään

Naisten SM-sarja 2018-19

BK-46, Karjaa
Dicken, Helsinki
GrIFK, Kauniainen
HIFK, Helsinki
KyIF, Kirkkonummi
SIF, Siuntio

SM-sarjan sarjajärjestelmä 2018-19

KAUSI 2018-19

Runkosarja

 • Kuuden (6) joukkueen nelinkertainen runkosarja.
 • Pudotuspelien kotiedut määräytyvät runkosarjan sijoitusten perusteella (paremmin sijoittunut aloittaa kotona).

Välierät ja mitaliottelut

 • Välierissä kohtaavat runkosarjan 1. vs 4. ja 2. vs. 3, paras viidestä
 • Välierien voittajat pelaavat loppuottelut, paras viidestä.
 • Välierien häviäjät pelaavat pronssista kahden ottelun yhteistuloksena. Yhteistuloksen ja vierasmaalien ollessa tasan, pelataan jälkimmäinen ottelu ratkaisuun saakka. Vierasmaalien määrä on merkitsevä tasatilanteessa. Mikäli jälkimmäisessä ottelussa päädytään jatkoajalle, vierasmaalisääntö ei enää päde. Jatkosarjassa paremmin sijoittunut saa valita, kumman ottelun se pelaa kotikentällä.

SM-sarjakarsinta

 • SM-sarjakarsintaa ei pelata

Liittohallitus päättää kauden jälkeen, millä joukkueilla on oikeus hakea SM-sarjalisenssiä kaudelle 2019–2020.

Sijoitusten määrittyminen joukkueiden ollessa tasapisteissä (ks. kilpailusäännöt 22 §)

 1. Keskinäisten otteluiden pisteet
 2. Keskinäisten otteluiden maaliero
 3. Koko kyseessä olevan sarjan otteluiden maaliero
 4. Eniten tehtyjä maaleja koko kyseessä olevassa sarjassa
 5. Uusintaottelu