HIFK kesti SIF:n loppukirin

HIFK ei antanut SIF:n yllättää itseään kotijoukkueen ansiokkaasta taistelusta huolimatta, vaan haki vieraskentältä 27-24 (15-9)-voiton.

HIFK näytti iskevän SIF:lle luun kurkkuun heti kättelyssä karaten ensimmäisen seitsenminuuttisen aikana 6-1-johtoon. Sen jälkeen kotijoukkue sai kuitenkin juonesta kiinni ja nousi kahden maalin päähän. HIFK sai pelinsä kuitenkin takaisin raiteilleen ja pääsi lähtemään toiselle puoliajalle turvallisessa kuuden maalin johdossa.

Toisen puoliajan alkuun SIF:lle osui vahva vaihe ja se sai kavennettua eroa eikä päästänyt HIFK:ta karkuun. Ottelun edetessä sarjakärjen rutiini alkoi näkyä kuitenkin entistä enemmän ja HIFK:n valmennusvastuussa olleen Kenneth Bäcklundin aikalisän jälkeen HIFK onnistui kolmasti peräkkäin rakentaen kahdeksan maalin pesäeron. Aivan kuten KyIF päivän aiemmassa ottelussa GrIFK:ta vastaan, niin myös SIF aloitti raivoisan kirin viimeisellä kympillä, mutta aika loppui kesken ja taululla oli lopulta HIFK:n kolmen maalin voitto.

Tappiosta huolimatta SIF:n päävalmentaja Taavi Tibar oli hyvin ylpeä omiensa suorituksesta.

– Ajatellen, että kahdeksalla kenttäpelaajalla pelasimme näin hyvän ottelun sarjan kärkijoukkuetta vastaan saa olla tyytyväinen. Iso kiitos myös meidän uusvanhoille vahvistuksillemme Linda Arifullenille, Janica Tallqvistille ja Laura Laaksolle.

Backlund näki HIFK:n pelin vaihtelevana.

– Vierasvoitto on aina tärkeä. Meillä oli ottelussa monia hyviä vaiheita, jolloin pelasimme hyvin molempiin suuntiin, mutta myös vaiheita jolloin peli oli todella huonoa. Vähän turhaa, että maaliero jäi niin pieneksi lopussa.

Ottelun parhaana palkittu Kathlen Ax kaipaa joukkueen peliin lisää tasaisuutta.

– Hauskaa että tuli voitto! Kevätkauden alku on ollut meille haastava. Ajoittain peli sujui oikein hyvin, mutta hyvän ja huonon pelaamisen ero ottelun aikana on liian suuri. Tähän meidän täytyy löytää ratkaisu.

SIF-HIFK 24-27 (9-15)

Maalintekijät
SIF: Madeleine Lindholm 9, Linda Arifullen 7, Saara Lehtola 3, Janica Tallqvist 2, Oona Reinikainen 1, Nea Puijola 1, Anna Nylund 1

HIFK: Kathlen Ax 8, Anna Vinogradova 3, Sara Jäntti 3, Inka Jäntti 3, Ida Väyrynen 2, Ida-Maria Mitchell 2, Anni Kaikko 2, Annamari Jääskeläinen 2, Ella Holopainen 2

LähiTapiola-tähtipelaajat
Kathlen Ax HIFK 3
Madeleine Lindholm SIF 2
Anna Vinogradova HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
SIF: Janica Tallqvist 1 x 2 min
HIFK: Ida Väyrynen 1 x 2 min, Kathlen Ax 1 x 2 min

Erotuomarit: Annette Nyberg – Katja Sjöström

Yleisöä: 116

GrIFK:lle tärkeä voitto KyIF:stä

GrIFK otti ison askeleen kohti neljän joukkoa, kun se piti pintansa kotikentällään KyIF:iä vastaan ottaen 27-26 (15-9)-voiton.

Ottelu alkoi tasaisesti ja KyIF pysyi ensimmäisen kympin mukana käväisten hetkellisesti myös johdossa, mutta sitten GrIFK:n 7-0-jakso reiluun kymmeneen minuuttiin pudotti KyIF:n kelkasta. Repäisyllä Grani pääsi kuuden maalin johtoon, joka oli erona myös tauolle lähtiessä.

Toiselle puoliajalle KyIF tuli vahvasti ja sai kurottua eron kolmeen. Juuri kun vierailijoiden pelissä oli toivonkipinää, GrIFK sai jälleen vahvan jakson nostaen eron parhaimmillaan jo yhdeksään maaliin. Siinä vaiheessa ottelu näytti jo ratkenneen, mutta KyIF esitti huikean loppukirin jättäen GrIFK maaleitta viimeisen yhdeksän minuutin ajan ja nousten itse samalla maalin päähän reilu minuutti ennen loppua. KyIF sai vielä mahdollisuuden tulla tasoihin, mutta Cara Feodoroff torjui Jessi Laasion tasoitusyrityksen puoli minuuttia ennen loppua ja näin GrIFK pääsi juhlimaan tärkeitä pisteitä.

GrIFK:n päävalmentaja Sam Kihlstedt helpottui voitosta.

– Tärkeät kaksi pistettä. Pelistä tuli turhan tiukka, ja laitettiin itsemme turhaan vaikeaan tilanteeseen.

Kokonaisuudessaan peliesitys miellytti KyIF-luotsi Tomas Meckliniä, vaikka kiri jäi hieman vajaaksi.

– Sitten kun aloitimme pelaamiseen, pelattiin hyvin. Harmi, että se oli vasta viimeisellä 10 minuutilla. Puolustus oli ihan hyvä läpi koko pelin. Rakennettiin hyviä paikkoja, mutta hukattiin liikaa palloja. Ihan hyvä peli loppujen lopuksi ja kiva, että ensimmäistä SM-peliä pelaava Nea Nousiainen teki kaksi maalia!

GrIFK:n Carolina Rehnberg manaili lopun peliä, mutta muistutti pisteiden olleen tärkeimmät.

– Ajoittain tosi hyvää peliä, mutta lopetimme pelaamisen viimeisillä minuuteilla. Teimme tyhmiä virheitä ja KyIF pääsi tekemään nopeita maaleja. Onneksi saimme 2 pistettä!

GrIFK-KyIF 27-26 (15-9)

Maalintekijät
GrIFK: Carolina Rehnberg 5, Sandra Laitinen 5, Linnea Harms 4, Carolina Böckelman 3, Greta Wirén 2, Emma Wickström 2, Alexandra Karsten 2, Corinna Jensen 2, Matilda Ohvo 1, Irina Jolkkonen 1

KyIF: Jessi Laasio 7, Aino Pietiläinen 4, Liisa Holopainen 4, Johanna Degerth 3, Nea Nousiainen 2, Daniela Lindgård 2, Fanny Axberg 2, Adriana Jakimova 1, Felicia Grönholm 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Carolina Rehnberg GrIFK 3
Jessi Laasio KyIF 2
Linnea Harms GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Corinna Jensen 2 x 2 min
KyIF: Adriana Jakimova 1 x 2 min, Felicia Grönholm 1 x 2 min

Erotuomarit: Jan Helander – Christian Westerlund

Yleisöä: 277

Dicken tarrasi kakkossijaan

Dicken otti vahvan otteen runkosarjan kakkospaikasta voittamalla kotonaan BK-46:n 37-27 (18-14).

Dicken tuli otteluun vahvasti ja otti nopeasti neljän maalin johdon. BK-46:n pasmat eivät kuitenkaan menneet sekaisin Dickenin vahvasta alusta, vaan karjaalaiset nousivat vielä tasoihin. Dicken nykäisi vielä kerran ja pääsi toiselle puoliajalle neljän maalin johdossa.

Toisella puoliajalla Dicken ei antanut BK-46:lle enää köyttä, vaan kasvatti tasaisesti eroa. Useille pelaajille tuli onnistumisia ja ero nousi kaksinumeroisiin jo jakson puolivälissä eikä Dickenillä ollut vaikeuksia pitää johtoasemaansa loppuun saakka.

Voitolla Dicken kasvatti eronsa BK-46:een jo kuuteen pisteeseen ja tukevoitti asemiaan sarjakakkosena.

Dicken päävalmentaja Ken Sirenius suitsutti omiensa esitystä.

– Hyvä peli meiltä. Tässä voitossa koko joukkue oli tiiviisti mukana. Pitää nostaa hattua pelaajille oikeasta asenteesta. Meidän puolustuspeli toimi erinomaisesti tänään.

Mathias Linden oli sen sijaan päinvastaisilla mietteillä.

– Heikko esitys meiltä. Mikään ei toiminut tänään, ja meidän puolustuspeli oli erittäin heikkoa. Hävisimme pelin omiin virheisiin.

BK-46 oli vienyt joukkueiden edelliskohtaamisen joulukuussa, joten voitto maistui ottelun parhaana palkitulle Anna Lindahlille.

– Saatiin revanssi edellisestä kohtaamisesta, ja koska on todennäköistä että BK tulee vastaan välierissä, niin hyvä lähteä voitto alla siihen sarjaan. Pelin alku oli tasainen, mutta sitten meidän peli rupesi toimimaan. Nopeatempoinen peli, paljon juoksemista.

Dicken-BK-46 37-27 (18-14)

Maalintekijät
Dicken: Anna Lindahl 6, Matilda Peitsaro 5, Emilia Valkamo 4, Tove Salokivi 4, Karolina Nylund 4, Mia Åstrand 3, Catarina Nyberg 3, Anna Lindholm 2, Jessika Gammals 2, Janica Sjöström 1, Nina Ottelin 1, Malena Heikkinen 1, Linnea Aula 1

BK-46: Mathilda Sandblom 5, Nicolina Fredriksson 5, Sirja Lassinharju-Heinonen 4, Nea Heerman 4, Jannica Kullberg 2, Emilia Holmberg 2, Erica Gustafsson 2, Elin Strandberg 1, Ingrid Lindbom 1, Jannica Laukkanen 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Anna Lindahl Dicken 3
Matilda Peitsaro Dicken 2
Nicolina Fredriksson BK-46 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Jessika Gammals 1 x 2 min, Matilda Peitsaro 1 x 2 min
BK-46: Emilia Holmberg 1 x 2 min, Sirja Lassinharju-Heinonen 1 x 2 min

Erotuomarit: Iva Voncina – Halina Lehto

Yleisöä: 91

SIF vahvistaa joukkuettaan kokemuksella Pickala HD:sta

Negatiiviseen kierteeseen SM-sarjassa ajautunut Sjundeå IF on reagoinut tilanteeseen ja vahvistanut joukkuettaan kolmella pelaajalla.

Sarjaporrasta alempana pelaavan Pickala HD:n riveistä siirtyy SIF-paitaan kolme pelaajaa, jotka tuovat runsaasti kokemusta ryhmään. Linda Arifullen, Janica Tallqvist ja Laura Laakso ovat kaikki SM-sarjatasolla rutinoituneita pelaajia.

– Lähdimme kauteen alun perin aika pienellä ryhmällä ja kun Dariia Kahanets sitten palasi kotiin Ukrainaan samalla kun meille tuli hiukan loukkaantumisia, joukkue oheni todella, kertoo SIF:n puheenjohtaja ja joukkueen maalivahti Susanne Ekström Västra Nylandissa.

– Ei tämän tietysti pidä seistä tai kaatua yhden pelaajan varassa, mutta Dariia jätti kyllä aukon jälkeensä. Meillä on nuoria lupaavia pelaajia, mutta sitä vastoin ei juurikaan rutiinia. Sen myötä aloimme aika ajoissa miettiä mitä voimme asialle tehdä.

Apu löytyi kuitenkin läheltä eli farmiseura Pickala HD:sta, jonka riveissä pelaa useita entisiä SIF-pelaajia.

– Olemme tästä tietysti hyvin iloisia, nämä ovat pelaajia, joita tarvitsemme. Lindalla ja Janicallahan on ollut iso rooli naisten joukkueessa monia vuosia ja henkilökohtaisesti olen erittäin iloinen Lauran tulosta. Olemme ehdottomasti tarvinneet yhden maalivahdin lisää, Ekström sanoo.

Kolme ottelua lauantaina

SM-sarjan kolmas kierros saadaan pakettiin lauantaina, kun edessä on 15. kierros.

Tiukasti runkosarjan kakkospaikasta taistelevat Dicken ja BK-46 ottavat mittaa toisistaan Pirkkolassa. Joukkueiden välistä eroa on neljä pistettä, joten BK-46:n olisi käytännössä napattava ottelusta voitto taistellakseen vielä toisesta tilasta. Molemmat joukkueet ovat olleet alkuvuodesta hyvässä vireessä, joten odotettavissa on viihdyttävä ottelu.

Lauantain toisessa ottelussa GrIFK:lla olisi mahdollisuus nousta neljän joukkoon voitolla sarjajumbo KyIF:stä, sillä neljättä paikkaa pitävä SIF kohtaa omassa ottelussaan vahvasti läpi kauden jyränneen SIF:n. Helpolla pisteitä ei kuitenkaan tule, sillä vaikka KyIF on voittanut tällä kaudella vasta yhden ottelun, on se pitänyt vastustajansa usein tiukoilla.

Eikä HIFK:llakaan tule olemaan helppoa iltapuhdetta Siuntiossa, sillä SIF tulee varmasti taistelemaan kynsin hampain pisteistä ja paikasta neljän joukossa. Ratkaisun hetket lähestyvät hiljalleen ja se näkyy myös panoksissa.

SM-sarjan tulevat ottelut:
La 9.2. kello 14.15 Dicken-BK-46 (HBL)
La 9.2. kello 16.00 GrIFK-KyIF
La 9.2. kello 17.00 SIF-HIFK

TV- ja suoratoistolähetykset SM-sarjan välierissä ja finaaleissa

VÄLIERÄT

9.4. NSM 2. välierä, VeikkausTV

13.4. NSM 3. välierä, VeikkausTV

17.4. NSM 4. välierä, VeikkausTV

23.4. NSM 5. välierä, VeikkausTV

 

FINAALIT

28.04. Loppuottelu 1, YLE tai VeikkausTV

03.05. Loppuottelu 2, YLE tai VeikkausTV

07.05. Loppuottelu 3, YLE

09.05. Loppuottelu 4, YLE

12.05. Loppuottelu 5, YLE

 

Lopulliset otteluajankohdat tulee aina tarkistaa otteluohjelmasta.