SM-sarjalisenssi myönnettiin kuudelle joukkueelle

Käsipalloliiton hallitus myönsi SM-sarjalisenssit kaikille hakeneille seuroille.

Naisten SM-sarjassa pelaa kaudella 2018-19 kuusi joukkuetta. Edellisellä kaudella mukana olleista Atlas Vantaalta sekä ÅIFK Turusta jättivät hakematta.

Koska SM-sarjan joukkuemäärä on oletettua pienempi, joudutaan aiottua sarjajärjestelmää muuttamaan. SM-sarjaseurat on kutsuttu ensi viikon maanantaiksi 28.5. kokoukseen pohtimaan sarjajärjestelmää.

Naisten SM-sarja 2018-19

BK-46, Karjaa
Dicken, Helsinki
GrIFK, Kauniainen
HIFK, Helsinki
KyIF, Kirkkonummi
SIF, Siuntio

Adriana Jakimova KyIF:n vahvuuteen

KyIF:n naisten käsipallon SM-sarja joukkue vahvistuu edelleen vauhdikkaan pelinrakentajan Adriana Jakimovan myötä.

Kohta 20-vuotias Adriana on Vantaan Atlaksen kasvatti ja oli nuorten naisten T98 maajoukkueen vakiopelaajia koko sen toimintakauden ajan, pelipaikallaan K9. Adriana on pelannut jo viitenä kautena Atlaksen SM sarjajoukkueessa yhteensä 51 ottelua ja tehnyt niissä 203 maalia.

– KyIF:n paidassa minulle tarjoutuu uusi mahdollisuus kehittyä edelleen ja näyttää pelikäsitykseni tuloksia. KyIF:llä on mukava nuorekas joukkue ja useat pelaajat ovat ennestään tuttuja maajoukkuekuvioista, kommentoi Adriana.

– Adriana tuo varmasti uutta tempoa ja vaihtelevuutta ainakin hyökkäys puolelle ja muutoinkin pirteää ilmettä lisää joukkueeseemme, toteaa joukkueenjohtaja Nina Sampakoski

Dickenin Sonja Koskinen toukokuun LähiTapiola-tähtipelaaja

Dickenin maalivahti Sonja Koskinen on nimetty toukokuun LähiTapiola-tähtipelaajaksi. Koskinen oli varmistamassa Dickenille suomenmestaruutta ollen ottelun vakuuttavin pelaaja kahdessa viimeisessä finaaliottelussa. Hän kasasi näin kuusi tähteä toukokuun kolmessa finaaliottelussa.

Kuukauden tähtipelaajat kautta aikojen

Naisten SM-sarjan (otteluissa on valittu kolmen, kahden ja yhden tähden pelaajat kaudesta 2003-2004 lähtien. Kuukausittain tähtien perusteella valitaan SM-sarjan kuukauden tähtipelaaja.
Lue lisää

Gustafsson ja Heerman BK-46:n uudet vahvistukset

Erica Gustafsson ja Nea Heerman vahvistavat BK:n naisten joukkuetta tulevalla kaudella.

Gustafsson (21), entinen BK:n juniori, on pelannut kaksi edellistä kautta Atlaksessa. Hän oli viime kaudella SM-sarjan viidenneksi paras maalintekijä 142 osumallaan.

Nea Heermanin (22) junioritausta on Atlaksessa, jossa hän on pelannut koko uransa lukuun ottamatta yhtä kautta Kauniaisissa.

Molemmat odottavat BK:n riveihin liittymisen olevan askel eteenpäin käsipalloilijan uralla.

– Valitsin BK:n, koska seura näyttää panostavan naisjoukkueeseen. Ensi vuoden joukkue on myös mielenkiintoinen yhdistelmä kokeneita ja hieman nuorempia pelaajia, Heerman toteaa.

Gustafsson odottaa kehittyvänsä pelaajana uudessa seurassaan Karjaalla.

– Minulla on suuret odotukset ja toivon, että kykenemme hyvään joukkuepeliin. Silloin meillä on kaikki mahdollisuudet parantaa tulosta tämän vuoden pronssista, Gustafsson sanoo.

Ensi vuoden joukkuetta rakentavaan ryhmään kuuluva Peter Kihlstedt on tyytyväinen Erican ja Nean liittymisestä joukkueeseen.

– Pamela Degerman, joka on ilmoittanut lopettavansa käsipalloilun, jättää joukkueeseen suuren aukon. Sen vuoksi tarvitsemme Erican tasoisen vasenkätisen maalintekijän.

Nea Heermanissa Kihlstedt näkee paljon potentiaalia.

– Hän on nuori ja nälkäinen pelaaja ja hänellä tulee olemaan tärkeä rooli laitahyökkääjänä.

Pickala HD selkeä ykkönen SM-karsinnassa

Pickala HD suorastaan marssi Atlaksen yli naisten SM-karsinnassa vieden otteluparin nimiinsä selvällä erolla.

Pickala oli voittanut ensimmäisen ottelun kotonaan jo 18 maalin erolla ja sama tahti jatkui myös tiistaina Atlaksen kotiottelussa.

Pickala HD vei toisen ottelun nimiinsä maalein 36-23 ja karsinnan yhteismaalein 68-37.