Dicken voittoisa SIF:n vieraana

Dicken osoitti vahvaa pelikuntoa, kun se voitti SIF:n vieraskentällä selvästi 33-25 (18-14).

Dicken näytti karkaavan omille teilleen jo alkuminuuteilla, kun se kasvatti itselleen viiden maalin johdon. SIF ei kuitenkaan päästänyt eroa kasvamaan suuremmaksi ja pääsi avauspuolikkaalla parhaimmillaan kahden maalin päähän. Lopulta eroa oli tauolle mentäessä neljä maalia.

Toisen puoliajan alkuun SIF tuli vahvasti ja Madeleine Lindholmin johdolla kotijoukkue pääsi kahden maalin päähän. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin toisen jakson viimeisellä puolikkaalla, kun Dicken sai neljä onnistumista peräkkäin ja karkasi tavoittamattomiin.

SIF:n tappio tiesi sitä, että se sijoittuu runkosarjassa neljänneksi ja kohtaa välierissä HIFK:n. Dicken saa sen sijaan vastaansa BK-46:n.

SIF:n päävalmentaja Taavi Tibar harmitteli tappiota.

– Mentiin tänään Dickenin tempoon mukaan ja meidän tyylillä tämä toimii huonosti. Alussa menetettiin pari helppoa palloa ja taka-ajajan roolissa Dickeniä on vaikea tavoittaa.

Dickenin päävalmentaja Ken Sirenius löysi omiensa pelistä sekä hyvää että huonoa.

– Henkisesti onnistuttiin latautumaan tähän otteluun paremmin kuin edelliseen GrIFK:ta vastaan. Hyökkäyksessä teemme hyviä asioita, mutta puolustuspelissä meillä on vielä tekemistä. Tämän takia menetämme osan vastahyökkäyspelistämme. Täydet pisteet pelaajille tänään tästä voitosta.

Vakuuttavimman pelaajan palkinnon pokannut Matilda Peitsaro oli Sireniuksen kanssa samoilla linjoilla ottelusta.

– Alussa meillä oli vaikeuksia päästä vauhtiin aivan kuten edellisessä ottelussa Grania vastaan. Peli kulki päästä päähän emmekä päässet irtiottoon. Tämänpäiväinen ei ollut huono peli, mutta meillä on vielä parantamista etenkin puolustuspelissä. Meidän täytyy myös saada puolustuksen ja maalivahdin yhteispeli toimimaan paremmin.

SIF-Dicken 25-33 (14-18)

Maalintekijät
SIF: Madeleine Lindholm 9, Linda Arifullen 7, Emmi Perovuo 4, Anna Nylund 2, Oona Reinikainen 1, Nea Puijola 1, Maria Barck 1

Dicken: Matilda Peitsaro 10, Karolina Nylund 5, Janica Sjöström 4, Jessika Gammals 4, Mia Åstrand 2, Catarina Nyberg 2, Anna Lindholm 2, Tove Salokivi 1, Nina Ottelin 1, Anna Lindahl 1, Malena Heikkinen 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Matilda Peitsaro Dicken 3
Madeleine Lindholm SIF 2
Karolina Nylund Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
SIF: –
Dicken: Anna Lindahl 1 x 2 min, Matilda Peitsaro 1 x 2 min, Tove Salokivi 1 x 2 min

Erotuomarit: Tapani Kuri – Krister Illman

Yleisöä: 172

HIFK vakuuttavaan voittoon KyIF:stä

HIFK ei antanut KyIF:n yllättää itseään, vaan näytti sarjakärjen ja -hännän eron 41-16 (20-9)-voitolla.

KyIF iski ottelun kaksi ensimmäistä maalia, mutta sen jälkeen kotijoukkue alkoi heiluttaa tahtipuikkoa. HIFK onnistui laajalla rintamalla ja pääsi lähtemään toiselle jaksolle turvallinen yhdeksän maalin johdon turvin.

Toinen puoliaika oli käytännössä kosmetiikkaa. HIFK hioi kuvioitaan jo pudotuspelejä silmällä pitäen ja eteni selvään voittoon.

HIFK:n päävalmentaja Rotislav Grinishin oli voittoon tyytyväinen.

– Hyvä peli tänään. Peli meni suunnitelmien mukaan. Tosin yksi loukkaantuminen aiheutti vähän muutoksia niihin, mutta hyvä peli varsinkin puolustukselta.

KyIF:n Sebastian Aarnio ei selitellyt omiensa tappiota.

– Sarjakärki näytti tänään eron meihin. Peli kyllä toimii, kun teemme asioita sovitusti, mutta tällä puolustuspelillä ei voittaa otteluja. Tulostaulu kertoo sen hyvin. Lisää töitä pitää tehdä edelleen.

Kathlen Ax oli HIFK:n esityksestä iloinen.

– Hyvää hyökkäyspeliä ja hyvää tekemistä koko joukkueelta tänään. Voidaan olla todella tyytyväisiä, mutta aina tietysti löytyy parantamisen varaa.

HIFK-KyIF 41-16 (20-9)

Maalintekijät
HIFK: Kathlen Ax 10, Inka Jäntti 9, Anni Kaikko 6, Anna Vinogradova 5, Ella Holopainen 4, Linda Cainberg 4, Annamari Jääskeläinen 2, Ida Väyrynen 1

KyIF: Johanna Degerth 4, Jessi Laasio 3, Adriana Jakimova 3, Fanny Axberg 2, Emmi Paajanen 1, Daniela Lindgård 1, Liisa Holopainen 1, Felicia Grönholm 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Kathlen Ax HIFK 3
Inka Jäntti HIFK 2
Anni Kaikko HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Inka Jäntti 1 x 2 min
KyIF: Aini Salminen 1 x 2 min, Emmi Paajanen 2 x 2 min

Erotuomarit: Iva Voncina – Mikael Voionmaa

Yleisöä: 82

BK-46:lle pisteet GrIFK-vierailulta

BK-46 otti tukevan otteen runkosarjan kolmannesta sijasta, kun se voitti vieraskentällä GrIFK:n 25-19 (15-7).

Kotijoukkue pysyi BK:n kyydissä ensimmäisen kympin, mutta sen jälkeen vierasjoukkue karkasi. Sirja Lassinharju-Heinonen ja Nicolina Fredrikson kasvattivat eron jo yhdeksään maaliin, mutta GrIFK sai kavennettua eron seitsemään ennen taukoa.

Toisella jaksolla BK-46 lisäsi pökköä pesään eron kasvaessa jo kaksinumeroisiin. GrIFK sai pienoisen kirivaihteen päälle ottelun lopussa, muttei päässyt viittä maalia lähemmäs.

Voitolla BK-46 otti tiukan otteen runkosarjan kolmannesta sijasta. Kolmas paikka saattaa varmistua jo illalla, mikäli SIF ei voita Dickeniä.

GrIFK:n päävalmentaja Sam Kihlstedt harmitteli omiensa vaisua avausjaksoa.

– Heikko esitys ensimmäisellä puoliajalla. Tulimme peliin mukaan toiseen. Nyt satsaamme kaiken kauden viimeiseen otteluun tavoitteena päättää kausi voittoon.

BK-46:n luotsi Matias Lindén kiitteli erityisesti joukkueensa puolustuspelaamista.

– Puolustuksellisesti meillä oli eritäin hyvä ensimmäinen puoliaika ja käytännössä ratkaisimme silloin pelin. Toisella puoliajalla menetimme keskittymisen 15 minuutiksi, mutta pystyimme pitämään johtomme. Kaksi erittäin tärkeää pistettä kotiin viemisiksi.

BK-46:n Nicolina Fredrikson palkittiin ottelun parhaana.

– Hyvä, että voitimme toisen puoliajan useista teknisistä virheistä huolimatta.

GrIFK-BK-46 19-25 (7-15)

Maalintekijät
GrIFK: Greta Wirén 4, Carolina Rehnberg 4, Carolina Böckelman 3, Corinna Jensen 2, Linnea Harms 2, Emma Wickström 1, Alexandra Karsten 1, Sofie Hasselblatt 1, Sophia Böckelman 1

BK-46: Sirja Lassinharju-Heinonen 6, Erica Gustafsson 5, Emilia Holmberg 4, Nicolina Fredriksson 4, Nea Heerman 2, Johanna Terlinden 1, Elin Löf 1, Ingrid Lindbom 1, Jannica Kullberg 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Nicolina Fredriksson BK-46 3
Carolina Böckelman GrIFK 2
Johanna Terlinden BK-46 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Kihlstedt Sam 1 x 2 min, Sandra Laitinen 2 x 2 min
BK-46: Jannica Kullberg 1 x 2 min, Nicolina Nynäs 1 x 2 min, Sirja Lassinharju-Heinonen 1 x 2 min

Erotuomarit: Pasi Ojapalo – Harri Nieminen

Yleisöä: 265

Runkosarjassa vielä panosta

Vaikka välieräjoukkueet varmistuivat viime kierroksella, on runkosarjan kahdella päätöskierroksella vielä pelattavaa.

HIFK on runkosarjan voiton jo varmistanut ja samalla myös Dickenin kakkospaikka sai sinettinsä. BK-46 ja SIF sen sijaan taistelevat vielä siitä kumpi sijoittuu runkosarjassa kolmanneksi.

BK-46 matkustaa lauantaina GrIFK:n vieraaksi. Grani menetti mahdollisuutensa päästä neljän joukkoon viime viikonloppuna, mutta haluaa varmasti kotikentällään näyttää. SIF ja Dicken iskevät yhteen lauantaina ja siinä saatetaan ottaa jo mittaa tulevia välieriä ajatellen, mikäli SIF onnistuu kahden viimeisen kierroksen aikana nousemaan BK-46:n ohi.

Lauantain kolmannessa ottelussa kohtaavat sarjakärki ja -jumbo, kun HIFK ja KyIF pelaavat voitosta. Ottelun ennakkosuosikista ei ole epäselvyyttä, mutta KyIF lähtee hakemaan kauden suurinta yllätyspommia.

SM-sarjan tulevat ottelut:
La 16.3. kello 13.30 GrIFK-BK-46
La 16.3. kello 14.30 HIFK-KyIF
La 16.3. kello 17.00 SIF-Dicken

SIF varmisti välieräpaikan

SIF sinetöi paikkansa välierissä voittamalla vieraskentällä KyIF:n 24-23 (9-10).

SIF aloitti ottelun vahvemmin ja piti johtoasemaa hallussaan ensimmäisen puoliajan viimeiselle kympille saakka, mutta KyIF:n vahva jakson loppu nosti kotijoukkueen maalin johtoon tauolle mentäessä.

Toinen puoliaika jatkui tasaisena, kunnes KyIF näytti jo karkaavan puolivälissä päästessään kolmen maalin johtoon. SIF ei kuitenkaan päästänyt kotijoukkuetta karkuun ja pysyi tiukasti kannassa. SIF otti johdon 10 maalia heittäneen Linda Arifullenin osumilla ja pystyi pitämään niukan johtonsa loppuun saakka.

Voitolla SIF varmisti paikan neljän joukossa. Samalla SIF nousi pisteen päähän BK-46:sta ja taistelee vielä tiukasti kolmannesta sijasta.

KyIF-valmentaja Tomas Mecklin oli tyytyväinen peliin.

– Oikein hyvä peli joukkueelta sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Hävisimme pelin Siuntion vapaaheittojen jälkeisistä tilanteista.

SIF-koutsi Taavi Tibar iloitsi pisteistä ja välieräpaikan varmistamisesta.

– Tehtiin peli itsellemme aika vaikeaksi. Suvi Erhovaara otti vastustajan maalissa kovia torjuntoja. Hyvä, että saimme kaksi pistettä ja varmistimme mitalipeleihin pääsyn.

Ottelun parhaana palkittiin KyIF:n Fanny Axberg, joka oli mielissään sekä joukkueen että omasta esityksestä.

– Mielestäni onnistuimme tänään todella hyvin. Olen myös varsin tyytyväinen omaan panokseeni.

KyIF-SIF 23-24 (10-9)

Maalintekijät
KyIF: Fanny Axberg 7, Johanna Degerth 5, Jessi Laasio 4, Adriana Jakimova 4, Liisa Holopainen 2, Daniela Lindgård 1

SIF: Linda Arifullen 10, Madeleine Lindholm 6, Jeanette Perovuo 3, Janica Tallqvist 2, Nea Puijola 1, Anna Nylund 1, Maria Barck 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Fanny Axberg KyIF 3
Linda Arifullen SIF 2
Suvi Erhovaara KyIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
KyIF: Emmi Paajanen 1 x 2 min, Jessi Laasio 1 x 2 min
SIF: Madeleine Lindholm 1 x 2 min, Nea Puijola 1 x 2 min, Saara Lehtola 1 x 2 min

Erotuomarit: Mikael Voionmaa – Niko Tillan

Yleisöä: 155

 

 

HIFK haki voiton Karjaalta

Linda Cainbergin paluu pelikentille siivitti HIFK:n 30-26 (14-13)-vierasvoittoon BK-46:sta.

Ensimmäisellä puoliajalla johto vaihtui puolin ja toisin tiuhaan ja ottelu kulki erittäin tasaisena. BK-46 aloitti vahvasti nousten heti kolmen maalin johtoon, mutta sen jälkeen ero ei kahta suuremmaksi kasvanut kummallekaan.

Toinen puoliaika jatkui saman käsikirjoituksen mukaan ja jakson puolivälissä BK-46 sai revittyä jo kolmen maalin johdon. Sen jälkeen HIFK takoi kuitenkin neljään minuuttiin viisi maalia nousten johtoon eikä luovuttanut enää paikkaansa. Lopussa HIFK pääsi vielä lisäämään johtoa.

HIFK oli jo runkosarjan voiton aiemmin varmistanut ja tappiosta huolimatta myös BK-46 sinetöi oman paikkansa neljän joukossa, kun GrIFK hävisi aiemmin Dickenille.

BK-46:n luotsi Mathias Linden oli allapäin hyvän taistelun päätyttyä tappioon.

– Tuntuu happamalta hävitä näin tiukka ottelu. Mielestäni oltiin erinomaisia monilla osa-alueilla.

HIFK:n päävalmentaja Kenneth Bäcklund ei myöskään ollut varauksettoman tyytyväinen.

– Tehtiin ottelusta vaikean itsellemme, kun ei tehty sivittuja asioita. Oli pitkiä aikoja jolloin yritetiin pelata liian monta kertaa viivalle. Vasta ottelun loppupuolella meillä oli tarpeeksi kärsivällisyyttä, Bäcklund näki.

Ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin vienyt BK:n Nicolina Fredriksson ihmetteli voiton karkaamista.

– Mielestäni meidän olisi pitänyt osata voittaa tämä ottelu, ainakin tuntui siltä koko ottelun aikana. Huolimattomuus ja hermostuneisuus pelin lopussa olivat pääsyitä häviöömme, Fredriksson mietti.

BK-46-HIFK 26-30 (14-13)

Maalintekijät
BK-46: Nicolina Fredriksson 9, Sirja Lassinharju-Heinonen 4, Erica Gustafsson 4, Jannica Kullberg 3, Ingrid Lindbom 2, Nea Heerman 2, Jannica Laukkanen 1, Emilia Holmberg 1
HIFK: Linda Cainberg 9, Ida Väyrynen 5, Anna Vinogradova 5, Inka Jäntti 5, Ella Holopainen 5, Anni Kaikko 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Nicolina Fredriksson BK-46 3
Ella Holopainen HIFK 2
Linda Cainberg HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
BK-46: Erica Gustafsson 1 x 2 min, Ingrid Lindbom 1 x 2 min, Nicolina Fredriksson 2 x 2 min, Sirja Lassinharju-Heinonen 1 x 2 min
HIFK: Ella Holopainen 1 x 2 min

Erotuomarit: Volodymyr Filonenko – Niko Tillan

Yleisöä: 245