Viikolla täysi kierros – HIFK ja Dicken kohtaavat perjantaina

SM-sarjassa pelataan keskiviikon, torstain ja perjantain aikana täysi kierros.

Pelit alkavat keskiviikkona SIF:n ja GrIFK:n välisellä kohtaamisella. Joukkueet lähtevät otteluun tasapisteissä ja myös joukkueiden välinen ensimmäinen kohtaaminen päättyi tasapeliin, joten tiukka peli on jälleen varmasti odotettavissa. Välieräpaikoista käydään kovaa taistelua, jossa jokainen piste on tärkeä jo tässä vaiheessa kautta. Ottelu esitetään myös suorana lähetyksenä VeikkausTV:ssä.

Tiistaina vielä pisteittä oleva KyIF saa kotikentälleen BK-46:n. Vaikka KyIF:n pistetili on vielä avaamatta, on nuori joukkue osoittanut viime aikoina ennakkoluulottomia esityksiä ja kasvanut kauden edetessä. Viikonloppuna KyIF pisti Dickenin tiukoille ja avausvoitto on vain ajan kysymys. BK-46 nappasi edellispelistään makean paikallisvoiton ja paranteli samalla asemiaan taistelussa välieräpaikasta. SIF-voitto pönkitti sopivasti joukkueen itseluottamusta ja nyt karjaalaiset jahtaavat toista peräkkäistä voittoaan.

Kierros päättyy perjantaina HIFK:n ja Dickenin väliseen kärkikamppailuun. HIFK on jo kahdesti napannut hallitsevan mestarin päänahan tällä kaudella voitettuaan joukkueiden avauskohtaamisen sekä Suomen Cupin finaalin. HIFK:n hieno alkukausi sai jatkoa myös eurokentillä, kun se nappasi historiallisen pisteen EHF Challenge Cupissa puolalaiselta Pogon Szczeciniltä. Nyt HIFK lähtee jatkamaan vahvaa kauttaan emännöimällä Dickeniä. Viime kaudesta nuorentunut Dicken on osoittanut, että vaikka joukkue on muuttunut paljon, niin se on edelleen valmis haastamaan HIFK:n mestaruustaistelussa. Näiden joukkueiden kohtaamisissa ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puutu, joten odotettavissa on jälleen jännittävä kamppailu. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä VeikkausTV:ssä sekä Hufvudstadsbladetin sivuilla.

SM-sarjan tulevat ottelut:
Ke 14.11. kello 19.00 SIF-GrIFK (VeikkausTV)
To 15.11. kello 19.00 KyIF-BK-46
Pe 16.11. kello 19.30 HIFK-Dicken (VeikkausTV, HBL)

BK-46 vei paikallispelin

BK-46 otti revanssin kauden avauksessa koetusta derby-tappiosta, kun se voitti vaiherikkaassa pelissä SIF:n 32-28 (16-16).

Ensimmäinen puoliaika oli hyvin aaltoileva. Kotijoukkue aloitti ottelun hieman paremmin, mutta SIF käväisi alkuminuuteilla johdossa. BK-46 pääsi jo kolmen maalin johtoon, mutta Madeleine Lindholmin johdolla SIF kuroi eron kiinni ja pääsi itse kolmen maalin johtoon. BK-46:n vahva loppurynnistys toi sen kuitenkin tasoihin tauolle lähdettäessä.

Toisessä erässä joukkueet etenivät rinnakkain ensimmäisen kympin ajan, kunnes BK-46 sai tehtyä ratkaisevan hajuraon. Jessica Kullberg sai nopeassa tahdissa pari onnistumista ja karjaalaiset saivat kasvatettua neljän maalin johdon.

SIF ei suostunut luovuttamaan, mutta ei päässyt enää kahta maalia lähemmäksi. Lopullisen niitin BK-46:n voitolle iski Nicolina Fredrikson, joka iski kolme peräkkäistä maalia ja Linda Sjöholm säesti vielä neljännellä ja näin pisteet jäivät Karjaalle.

BK-46:n päävalmentaja Mathias Linden oli syystäkin tyytyväinen voittoon.

– Peli rupesi toimimaan varsinkin toisella jaksolla. Mielestäni tehtiin taktisesti oikein, kun päätettiin erikoisvartioida Kirillova, vaikkakin Lindholm teki 11 maalia. Erittäin tärkeä voitto meille. Voitto KyIF:stä torstaina, niin olemme jälleen mukana.

SIF-luotsi Taavi Tibarin mielestä joukkueen peli kaatui teknisiin virheisiin.

-: Ei meillä ollut minkäänlaista mahdollisuutta voittaa BK näin monella teknisellä virheellä. Syynä tähän on varmaan, että meillä on erittäin nuori joukkue. On todella mielenkiintoista nähdä miten sarja kehittyy jatkossa.

Parhaana palkittu Sirja Lassinharju-Heinonen iloitsi joukkueen päästessä jälleen voiton makuun.

– Meidän peli toimi tänään mainiosti, oltiin kyllästytty häviämään. Mentiin suunnitelmien mukaan loppuun saakka.

BK-46-SIF 32-28 (16-16)

Maalintekijät
BK-46: Sirja Lassinharju-Heinonen 8, Jannica Kullberg 6, Nicolina Fredriksson 6, Nea Heerman 4, Erica Gustafsson 4, Linda Sjöblom 2, Alexandra Rönnberg 2

SIF: Madeleine Lindholm 11, Daria Kahanets 4, Maria Barck 4, Matilda Sjöstedt 3, Moa Wasström 2, Saara Lehtola 2, Nea Puijola 1, Valeriya Kirillova 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Sirja Lassinharju-Heinonen BK-46 3
Jannica Kullberg BK-46 2
Roosa Penttinen SIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
BK-46: Erica Gustafsson 1 x 2 min
SIF: –

Erotuomarit: Mikael Lindroos – Iva Voncina

Yleisöä: 194

KyIF piti Dickeniä tiukoilla

Pisteittä oleva KyIF tarjosi Dickenille kovan vastuksen, kun joukkueet kohtasivat lauantaina Pirkkolassa. Dicken oli kuitenkin lopulta vahvempi 25-22 (16-13).

KyIF aloitti ottelun vahvasti ja ensimmäinen erä oli hyvin tasainen. KyIF vei ottelua alussa, mutta ensimmäisen kympin jälkeen Dicken pääsi johtoon eikä KyIF enää sen jälkeen etumatkalla käynyt. Se pysyi kuitenkin tiukasti Dickenin iholla ja vielä reilut kaksi minuuttia ennen taukoa ero oli maalin verran Dickenille. Helsinkiläiset pamauttivat kuitenkin viimeisen kahden minuutin aikana kolme maalia ja Jessi Laasion heittäessä vielä viime hetkillä yhden osuman, oli ero tauolle mentäessä kolme maalia Dickenin eduksi.

Toisen puoliajan Dicken aloitti vahvemmin ja Malena Heikkisen johdolla sai repäistyä jo kuuden maalin johdon. KyIF ei kuitenkaan luovuttanut ja nousi jälleen Laasion heiluttaessa tahtia kahden maalin päähän. Sen lähemmäksi KyIF ei kuitenkaan päässyt, vaan Dicken pystyi pitämään pintansa loppuun saakka.

Dickenin päävalmentaja Thomas Hivert oli tyytyväinen, että joukkue sai raavittua pelistä voiton.

– Oli tiukka peli ja vastus oli kova. Edellinen peli, joka hävittiin HIFK:ta vastaan, painoi hieman. Saatiin pisteet kerättyä matkalla kohti semifinaaleja.

KyIF:n päävalmentaja Thomas Mecklin oli ylpeä omiensa taistelusta.

– Hyvä ja vauhdikas ottelu. Valitettavasti meillä oli heikko hetki toisen erän alkupuolella, emmekä saaneet eroa enää kurottua umpeen. Tiesimme vastustajan heikkoudet, mutta emme pystyneet hyödyntämään niitä tarpeeksi. Mutta olen erittäin ylpeä oman joukkueen esityksestä.

Heikkinen löysi Dickenin otteista parannettavaa.

– Vaihteleva ottelu. Ajoittain meiltä turhan paljon lepsuilua puolustuksessa, ja hyökkäyspäässä lopetukset olivat epätasaisia.

Dicken-KyIF 25-22 (16-13)

Maalintekijät
Dicken: Malena Heikkinen 7, Matilda Peitsaro 5, Linn Wentzel 3, Tove Salokivi 3, Catarina Nyberg 3, Emilia Valkamo 2, Janica Sjöström 1, Anna Lindahl 1

KyIF: Jessi Laasio 6, Liisa Holopainen 4, Johanna Degerth 4, Fanny Axberg 3, Adriana Jakimova 2, Emmi Paajanen 1, Daniela Lindgård 1, Felicia Grönholm 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Malena Heikkinen Dicken 3
Jessi Laasio KyIF 2
Catarina Nyberg Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Malena Heikkinen 1 x 2 min
KyIF: Adriana Jakimova 1 x 2 min

Erotuomarit: Jyri Björkman – Mikael Voionmaa

Yleisöä: 86

 

Lauantaina kaksi ottelua

SM-sarjan toinen kierros pyörähti käyntiin keskiviikkona GrIFK:n ja HIFK:n toimesta ja lauantaina neljä muuta joukkuetta aloittavat toisen kierroksen.

Sarjakakkonen Dicken saa vielä pisteittä olevan KyIF:n vastaansa. SM-sarjaa viime vuodet dominoinut Dicken on nuorentunut huomattavasti täksi kaudeksi, mutta joukkue on osoittanut kuitenkin olevansa kova pala purtavaksi. Lauttasaarelaisten ainoa pistemenetys on tällä kaudella tappio HIFK:lle. Nuori joukkue on ottanut kauden aikana kehitysaskeleita eteenpäin ja hallitsevalta mestarilta voidaan odottaa entistä vahvempia esityksiä kauden edetessä. Sama pätee tietyllä tapaa myös KyIF:n joukkueeseen. Vaikka se on hävinnyt kaikki viisi ensimmäistä otteluaan, niin joukkue on kärsinyt tällä kaudella loukkaantumisista ja vasta viime ottelussa sillä oli käytettävissään täysi kokoonpano. Dicken vei joukkueiden avauskohtaamisen selvästi 32-13, mutta tällä kertaa on lupa odottaa tiukempaa kohtaamista.

Lauantain toisessa ottelussa vuorossa on aina mielenkiintoinen paikallisottelussa BK-46:n ja SIF:n välillä. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo kahdesti, kun ennen SM-sarjan alkua BK-46 voitti Suomen Cupin ottelussa, mutta SIF nappasi revanssin heti SM-sarjan avauksessa. SIF nappasi ensimmäiseltä kierrokselta viisi pistettä häviten kärkijoukkueille HIFK:lle ja Dickenille, mutta napaten vähintään pisteen muilta joukkueilta. BK-46:n ainoa voitto tältä kaudelta on KyIF:stä napatut pisteet. Karjaalaiset ovat kuitenkin kokeneet kauden aikana niukkoja tappioita ja esitykset ovat ehkä olleet tuloksia parempia. Luvassa onkin mielenkiintoinen paikallisottelu.

SM-sarjan tulevat ottelut:
La 10.11. kello 14.15 Dicken-KyIF (HBL)
La 10.11. kello 16.00 BK-46-SIF

HIFK piti GrIFK:n aisoissa

GrIFK ei pystynyt murtamaan HIFK:n betonista puolustusta, kun joukkueet kohtasivat keskiviikkona Kauniaisissa. HIFK nappasi voiton vähämaalisessa ottelussa 22-17 (10-4).

Ottelun alku oli erittäin vähämaalinen. Ensimmäisen kympin täytyttyä taululla olivat lukemat 2-0 HIFK:lle. GrIFK sai maalihanan auki 13 minuutin jälkeen, mutta maalit olivat tiukassa myös ensimmäisen puoliajan loppupuolella. HIFK sai sen sijaan hieman enemmän onnistumisia ja pääsi 10-4-johdossa toiselle puoliajalle.

Toisen erän alussa Kathlen Ax alkoi iskeä viimeisiä nauloja Granin arkkuun, kun HIFK alkoi tehdä lisää eroa. GrIFK sai kuitenkin ravistettua hieman ketsuppipulloa auki toisen erän jälkipuoliskolla päästen neljän maalin päähän, kun pallot alkoivat löytää tietään verkkoihin Irina Jolkkosen ja Carolina Rehnbergin toimesta. HIFK:n puolustus piti kuitenkin GrIFK:n hyökkäyspelin aisoissa ja lopusta vastasi Roosa Niemi, joka pelasi helsinkiläisten maalilla jälleen väkevän ottelun.

GrIFK:n päävalmentaja Sam Kihlstedt oli toisen puoliajan esitykseen tyytyväinen.

– Heikkoa hyökkäyspeliä ensimmäisellä puoliajalla. Päästiin mukaan paremmin toisella puoliajalla ja silloin teimme parempia ratkaisuja hyökkäyspäässä.

Voitosta huolimatta HIFK-luotsi Rostislav Grinishin löysi omiensa pelistä vielä parannettavaa.

– Tänään ei varmuutta pelissä. Näkyikö kenties Cupin jälkeistä väsymistä. Tehtiin liikaa helppoja virheitä. Tärkeä voitto kuitenkin saatiin. Vierasvoitto ja siitä ollaan iloisia.

Roosa Niemelle voitto maistui.

– Ensimmäisellä puoliajalla suurimmaksi osaksi hyvä peli, toisella ei pallot menneet oikein perille maaliin. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

GrIFK-HIFK 17-22 (4-10)

Maalintekijät
GrIFK: Irina Jolkkonen 6, Carolina Rehnberg 5, Corinna Jensen 2, Emma Wickström 1, Matilda Ohvo 1, Alexandra Karsten 1, Linnea Harms 1

HIFK: Kathlen Ax 5, Anniina Nyholm 3, Inka Jäntti 3, Linda Cainberg 3, Ida Väyrynen 2, Ida-Maria Mitchell 2, Ella Holopainen 2, Anna Vinogradova 1, Annamari Jääskeläinen 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Roosa Niemi HIFK 3
Cara Feodoroff GrIFK 2
Kathlen Ax HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Carolina Rehnberg 1 x 2 min, Matilda Ohvo 1 x 2 min
HIFK: Anna Vinogradova 1 x 2 min, Anni Kaikko 1 x 2 min, Ella Holopainen 1 x 2 min

Erotuomarit: Jan Helander – Christian Westerlund

Yleisöä: 227

 

GrIFK haastaa HIFK:n

SM-sarjassa toinen kierros pyörähtää käyntiin keskiviikkona, kun GrIFK saa kotikentälleen tuoreen cup-mestari HIFK:n.

GrIFK pääsee lähtemään otteluun hyvistä lähtöasetelmista, sillä alla on kaksi maalin voittoa. Kauden avausvoitto tuli BK-46:n vieraana ja edellispelissä kaatui KyIF jännittävien vaiheiden jälkeen.

HIFK:n kausi on ollut tähän mennessä tuloksellisesti täydellinen. SM-sarjassa se on voittanut kaikki ottelunsa tähän mennessä ja lauantaina se juhli toista peräkkäistä Suomen Cupin voittoaan kaadettuaan finaalissa Dickenin.

Joukkueet kohtasivat kauden avauskierroksella ja tuolloin HIFK oli vahvempi 28-21.

SM-sarjan tuleva ottelu:
Ke 7.11. kello 19.00 GrIFK-HIFK