Dicken murskasi KyIF:n

Dicken aloitti mestaruuden puolustamisen väkevästi, kun se kaatoi vieraskentällä KyIF:n 32-13 (19-5).

Dicken karkasi KyIF:ltä heti ottelun alussa ja repäisi jo yhdeksän maalin johdon ennen viimeisen vartin täyttymistä. Ero vain kasvoi, kun Dicken puolustus piti KyIF:n vain viidessä maalissa ensimmäisellä puoliajalla. Samaan aikaan Dicken latoi 19 maalia KyIF:n verkkoon.

Toisella puoliajalla juoni pysyi pitkälti samana eikä KyIF pystynyt haastamaan Dickeniä, vaikka saikin enemmän onnistumisia. Dickenin voitto ei ollut kuitenkaan missään vaiheessa uhattuna.

KyIF:n päävalmentaja Tomas Mecklin harmitteli omiensa vaisuutta.

– Suunnilleen samanlainen alku kuin vuosi sitten. Jostain syytä ei saatu taistelutahtoa alussa. Heitot lähtivät vähän vääristä paikoista. Muutama positiivinen asia, mutta niitä oli liian vähän.

Dickenin päävalmentaja Thomas Hivert oli tyytyväinen pelaajiensa otteisiin.

– Yksi askel eteenpäin. Parannettiin viime pelistä. Hienoa, että pystyimme kierrättämään koko pelaajamateriaalia. Uudet pelaajat onnistuivat hienosti.

Ottelun vakuuttavimman palkinnon pokannut Kira Itkonen oli niin ikään mielissään pelistä.

– Mielestäni ok-peli. Vaikka oli kauden ensimmäinen SM-sarjapeli, en juurikaan jännittänyt. Varmasti tuli oma torjuntaennätys SM-sarjassa.

KyIF-Dicken 13-32 (5-19)

Maalintekijät
KyIF: Johanna Degerth 6, Jessi Laasio 4, Aini Salminen 1, Liisa Holopainen 1, Fanny Axberg 1

Dicken: Karolina Nylund 6, Anna Lindahl 6, Matilda Peitsaro 4, Janica Sjöström 3, Jessika Gammals 3, Emilia Valkamo 2, Anna Lindholm 2, Malena Heikkinen 2, Mia Åstrand 1, Linn Wentzel 1, Tove Salokivi 1, Catarina Nyberg 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Kira Itkonen Dicken 3
Karolina Nylund Dicken 2
Johanna Degerth KyIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
KyIF: Jessi Laasio 1 x 2 min
Dicken: Emilia Valkamo 1 x 2 min, Linn Wentzel 2 x 2 min, Tove Salokivi 1 x 2 min

Erotuomarit: Volodymyr Filonenko – Teemu Kaulio

Yleisöä: 182

SIF niukkaan voittoon BK-46:sta

SIF avasi kautensa maukkaalla 22-19 (10-8)-voitolla BK-46:sta.

Joukkueet olivat kohdanneet aiemmin Suomen Cupissa ja tuolloin BK-46 voitti jännittävien vaiheiden jälkeen maalilla. Tälläkin kertaa nähtiin tasainen ja jännittävä ottelu.

SIF aloitti vahvasti karaten heti 4-0-johtoon ja muutenkin siuntiolaiset pitivät ohjaksia käsissään ensimmäisen puoliajan. Sirja Lassinharju-Heinosen osumilla BK-46 piti itsensä pelissä mukana ja tauolle lähdettiin SIF:n kahden maalin johdossa.

Toisen puoliajan alussa SIF nousi jälleen neljän johtoon, mutta BK-46 pääsi peliin mukaan ja siirtyi ottelussa maalin johtoon. Sen jälkeen joukkueet etenivät tasatahdissa ottelun lopulle saakka, kunnes lopussa SIF oli vahvempi.

SIF:n päävalmentaja Taavi Tibar oli erityisesti puolustuspelaamiseen tyytyväinen.

– Puolustus oli hyvä tänään, hyökkäyksessä luonnollisesti tässä vaiheessa kautta parantamisen varaa.

BK-46:n valmentaja Mathias Linden jakoi Tibarin mietteet.

– Puolustus oli hyvää, mutta hyökkäyksessä oli liian monta ohiheittoa ja teimme Roosa Penttisestä hyvän.

Ottelun parhaana palkittu Penttinen oli pisteisiin tyytyväinen.

– Vaikka BK tuli ja tasoitti emme menettäneet uskoa voittoon. Meidän puolustus oli hyvää.

Samoilla linjoilla oli myös Valeriya Kirillova.

– Hyvä puolustus. Kaksi pistettä kotiin.

BK-46:n Jannica Kullberg harmitteli hyökkäyspelaamista.

– Heittoprosentti oli huono. Taistelimme hyvin tappiotilanteesta ja olimme lähellä ottaa voitto. Puolustuspelaamiseen olen tyytyväinen.

SIF-BK-46 22-19 (10-8)

Maalintekijät
SIF: Valeriya Kirillova 7, Madeleine Lindholm 5, Daria Kaganez 4, Moa Wasström 3, Maria Barck 2, Nea Puijola 1

BK-46: Sirja Lassinharju-Heinonen 5, Jannica Kullberg 5, Nicolina Fredriksson 5, Mathilda Sandblom 2, Erica Gustafsson 2

LähiTapiola-tähtipelaajat
Roosa Penttinen SIF 3
Valeriya Kirillova SIF 2
Jannica Kullberg BK-46 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
SIF: Daria Kaganez 1 x 2 min, Valeriya Kirillova 1 x 2 min
BK-46: Erica Gustafsson 2 x 2 min

Erotuomarit: Magnus Roth – Niko Tillan

Yleisöä: 153

Kohti kautta: Dicken

Dicken on viime kaudet hallinnut naisten SM-sarjaa ja vei mestaruuden myös viime keväänä, joskin HIFK antoi todella tiukan haasteen. Nyt Dicken on uuden tilanteen edessä.

Pelaajapuolelle Dicken on kesän siirtomarkkinoilla ollut menettävänä osapuolena useamman kokeneen pelaajan ripustettua pelikengät naulaan viime kauden jälkeen, eikä välttämättä lähde kauteen suurimpana ennakkosuosikkina. Päävalmentaja Thomas Hivert näkee tilanteen kuitenkin tästä huolimatta hyvänä.

– Ensinnäkin, emme ostaneet yhtäkään pelaajaa, vaan otimme junioreista. Meillä on hyvä tilanne. Jokaiselle pelipaikalle löytyy kokeneempi ja nuorempi pelaaja maalivahtia lukuun ottamatta, se on meillä melko nuorta osastoa.

– Meillä on paljon hyviä nuoria pelaajia, jotka ottavat lähteneiden pelipaikat. Monta kokenutta pelaajaa lähti, mutta muistetaan, että myös monta kokenutta pelaajaa jäi seuraan. Tämä on meidän vahvuutemme, Hivert painottaa.

Tavallaan Dickenillä on toki yksi vahvistuskin, sillä kokenut viivapelaaja Catarina Nyberg palaa kentille kahden vuoden tauon jälkeen.

HIFK on ollut tavallaan Dickenin päävastustaja viimeisten vuosien aikana. Nyt Hivert odottaa haastetta myös muilta joukkueilta ja sysää paineet suosiolla paikalliskilpailijalle.

– Tänä vuonna jokainen joukkue on meidän päävastustajamme. Jokainen peli tulee olemaan iso taistelu. Isoin mestarisuosikki kauteen on toki HIFK, mutta heillä on myös kaikki paineet.

– Meillä ei ole mitään paineita. Ensimmäistä kertaa tällä joukkueella minulla ei ole paineita. Haluamme vain pitää hauskaa ja voittaa otteluita.

Suoraa tavoitetta kaudelle Hivert ei halua nimetä, mutta uskoo vakaasti että Dickenillä on sanansa sanottavana keväällä, kun aletaan pelata mitaleista ja mestaruudesta.

– Puhutaan mitaleista vasta semifinaalien aikaan. Meillä on nuori joukkue, joka antaa meille mahdollisuuden muuttaa joukkueen pelitapaa koska meillä on enemmän kokoa ja nopeutta. Saatoimme menettää vahvuutta, mutta saimme kokoa ja nopeutta lisää.

– Meillä on nyt mahdollisuus pelata täysin erilaista puolustuspeliä. Tätä mahdollisuutta meillä ei ollut vielä viime kaudella, joten tämä on iso vahvuus. Meillä on myös enemmän laukojia kuin viime kaudella. Mielestäni meillä on lahjakkain joukkue koko sarjassa.

Dicken
Kaudella 2017-18:
Runkosarjan 1., ylemmän jatkosarjan 2., voitti välierissä BK-46:n 3-0, voitti finaaleissa HIFK:n 3-2.

Uudet pelaajat:

Lähteneet pelaajat:
– Carolina Böckelman (GrIFK)
– Annika Näräkkä (Tyresö Handboll, Ruotsi)
– Sonja Koskinen (lopettanut)
– Pia-Stina Pitkäjärvi (lopettanut)
– Martina Genberg (lopettanut)
– Annika Ahlroth (lopettanut)
– Kiira Kankainen (lopettanut)
– Betina Lillqvist (lopettanut)

Kohti kautta: KyIF

KyIF:n kausi päättyi viime kaudella puolivälieriin. Uuteen kauteen Kirkkonummella on valmistauduttu hankkimalla tukku vahvistuksia.

Viime kauden sijoitus KyIF:lla oli lopulta kuudes. Joukkue oli viides runkosarjan jälkeen, mutta kevät sujui hiukan nihkeämmin.

– Kauden aikana tuli pari loukkaantumista, jotka sitten johtivat siihen, että jouduimme kuormittamaan avainpelaajiamme vähän liikaa. Vielä viime vuonna rahkeet eivät riittäneet aivan loppuun asti, päävalmentaja Tomas Mecklin miettii.

KyIF on ollut aktiivisena siirtomarkkinoilla ja pyrkinyt rakentamaan iskukykyisemmän joukkueen. Kuusi uutta pelaajaa on tullut ja vain yksi on lähtenyt joukkueesta.

– Toivon mukaan tämä vaikuttaa positiivisesti. Meillä on mielenkiintoinen ryhmä kasassa taas ja täysin uusi joukkue. Haasteena on löytää se oma peli ja hyvin on lähtenytkin liikkeelle.

Mecklin lupaa myös pelillisiä muutoksia alkavalle kaudelle ja vihjaa KyIF:n saattavan vetää takataskusta jonkun yllätyskortinkin.

– Me pyrimme myös tällä kaudella pelillisesti tuomaan mukaan jotain uutta. Esimerkiksi viime vuonna lähdettiin pelaamaan heti alkukaudella 3-3 puolustuksella. Olimme ainoa joukkue, joka sitä teki. Ensimmäisillä kerroilla siitä oli tosi paljon hyötyä.

– Tällä kaudella sitten jotain yhtä uutta, Mecklin heittää.

KyIF
Kaudella 2017-18:
Runkosarjan 5., alemman jatkosarjan 2., hävisi puolivälierissä GrIFK:lle 1-2.

Uudet pelaajat:
+ Adriana Jakimova (Atlas)
+ Mariela Lönnqvist (Atlas)
+ Daniela Lindgård (Akilles)
+ Aino Pietiläinen (SIF)
+ Fanny Axberg (SIF)
+ Janna Karlsson (KyIF)

Lähteneet pelaajat:
– Isabella Paganus (Uppsala HK, Ruotsi)

Kohti kautta: BK-46

Viime kauden pronssimitalijuhliin päättänyt BK-46 lähtee kauteen uudessa komennossa ja osin myös uudistuneella joukkueella.

BK:lla on uusi päävalmentaja, Matthias Linden ja viisi uutta pelaajaa. Lindenin mukaan kaikki näyttää kesän perusteella hyvältä uutta kautta ajatellen.

– Ihan hyvin on lähtenyt käyntiin, ehjä harjoittelukausi takana, Linden tiivistää.

Yksi merkittävä asia joukkueen pelaajalistassa pistää silmään poissaolollaan. Seuraikoni ja maalitykki Pamela Degerman lopetti peliuransa viime kauteen. Mitään paniikkinappulaa ei tämän takia ole kuitenkaan tarvinnut Karjaalla lähteä painamaan.

– Tiesimme kyllä jo tammikuun loppupuolella että hän tulee lopettamaan. Alettiin sitten siinä jo miettiä korvaajia ja saatiinkin Erica Gustafsson takaisin kotiin. Korvattiin siis ihan hyvin tämä tilanne, Linden uskoo.

Maalivahtitilanne puhutti osin viime kaudella – BK:lla oli maalivahti Serbiasta ja lisäksi yksi oma maalivahti. Ana Radojevic palasi kotimaahansa, joten torjujaosasto meni koko lailla uusiksi. Linden näkee kuitenkin kaiken olevan kunnossa siltäkin osin.

– Kyllä meillä on kolme maalivahtia, joista yksi on vielä äitiyslomalla toki. Rebecca Adolfsson tuli Siuntiosta myös takaisin, Linden muistuttaa.

BK-46
Kaudella 2017-18:
Runkosarjan 4., ylemmän jatkosarjan 3., voitti puolivälierissä SIF:n 2-0, hävisi välierissä Dickenille 0-3, voitti pronssiotteluissa GrIFK:n yhteismaalein 51-39.

Uudet pelaajat:
+ Ingrid Lindbom (ÅIFK)
+ Elin Starndberg (EIF)
+ Erica Gustafsson (Atlas)
+ Nea Heerman (Atlas)
+ Rebecca Adolfsson (SIF)

Lähteneet pelaajat:
– Ana Radojevic (Serbia)
– Patricia Sandell
– Anu Riksman
– Pamela Degerman (lopettanut)

Kohti kautta: SIF

SIF nousi viime keväänä lopulta viidenneksi, vaikka runkosarja oli melkoista tuskien taivalta.

Nyt siuntiolaisilla on uusi päävalmentaja Taavi Tibar. Joukkueesta on viime kaudesta yhdeksän pelaajaa lähtenyt ja oikeastaan vain yksi on tullut. Näin uutta on valmennuksen lisäksi runsaasti myös pelaajapuolella aiempaan verrattuna. Tibar on kuitenkin tyytyväinen tilanteeseen.

– Hommat ovat lähteneet käytiin tosi hyvin. Ollaan treenattu jo kesän lopusta asti fysiovalmentajan kanssa. Olemme tehneet ennaltaehkäisevää työtä . On tärkeää, että nyt kun meillä on nuorempi joukkue, että tytöt pärjäävät ilman loukkaantumisia myös tästä eteenpäin, Tibar korostaa.

– On niin paljon lähteneitä pelaajia, että pyritään pitämään huolta niistä pelaajista, joita meillä on. Toivottavasti he selviävät kunnossa koko kauden.

Nuorten pelaajien lisäksi SIF:lla on muutama kokenut peluri ja pari ulkomaalaista. Tibar uskoo, että kokonaisuus saadaan toimimaan näillä eväillä, vaikka töitä sen eteen vielä onkin.

– Valmentajan yksi isoimpia haasteita on ottaa yksilöt ja tehdä niistä joukkue. Olemme tehneet paljon myös työtä joukkueen hengen luomisen kanssa.

– Valitettavasti meidän ulkomaalaiset vahvistukset liittyvät mukaan vasta elokuun loppupuolella. Siinä on vielä kova työ edessä, mutta systeemi on tällä kaudella sellainen, että vielä on aikaa. Joukkueen ei pidäkään olla vielä valmiina, Tibar sanoo.

SIF
Kaudella 2017-18:
Runkosarjan 7., alemman jatkosarjan 1., hävisi puolivälierissä BK-46:lle 0-2.

Uudet pelaajat:
+ Maria Barck

Lähteneet pelaajat:
– Pernilla Karlsson
– Svetlana Burda
– Matilda Luuppala
– Rebecca Adolfsson (BK-46)
– Corinna Jensen (GrIFK)
– Nea Wunsch
– Aino Pietiläinen (KyIF)
– Fanny Axberg )KyIF)
– Sanni Skoglund