BK-46 piti pintansa KyIF:iä vastaan

BK-46 ei antanut KyIF:n yllättää itseään, kun karjaalaiset korjasivat täyden pistepotin kotikentällään 36-29 (17-13)-voitolla.

BK-46 otti emännän otteet pelistä heti kättelyssä, mutta KyIF ei kuitenkaan päästänyt kotijoukkuetta helpolla. Ensimmäisen kympin jälkeen BK-46 näytti jo karkaavan pelissä johtaen viidellä maalilla, mutta KyIF taisteli itsensä takaisin tasatilanteeseen. Sen jälkeen oli kuitenkin BK:n vuoro repäistä ja se pääsi neljän maalin johtoon ja samalla erolla lähdettiin myös tauolle.

Toisen puoliajan alussa BK-46 alkoi lyödä ratkaisun avaimia peliin kasvattaen eron jo kuuteen. KyIF viritteli takaa-ajoa nousten vielä neljän maalin päähän, mutta sen jälkeen kotijoukkue lisäsi yhden vaihteen silmään eikä päästänyt KyIF:iä lähemmäs.

BK-46:n päävalmentaja Mathias Linden löysi parannettavaa joukkueensa puolustuspelaamisesta, mutta kiitteli hyökkäyksen toimivuutta.

– Tänään voitimme pelin hyökkäyspäässä, oltiin tänään huonompia puolustuksessa verrattuna aikaisempiin peleihin. Tällainen ns. pakkovoittopeli hermostuttaa, kuten se teki tänäänkin. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa seuraavaan peliin.

KyIF:n käskijä Thomas Mecklin oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen tappiosta huolimatta.

– Oikein hyvä peli meiltä, vaikkakin oli ylä- ja alamäkiä. BKn kontraukset toisella puoliajalla ratkaisivat pelin heille. Mielestäni kuusi vastaan kuusi meillä oli peli hallinnassa.

Ottelun ykkösenä palkittu Nicolina Fredriksonin mukaan tärkein anti pelistä olivat pisteet.

– Tehtiin todella paljon huolimattomuusvirheitä, oltaisi voitu voittaa suurinumeroisesti. Kaksi pistettä oli meille kumminkin erittäin tärkeää. Seuraavaan otteluun parannetaan tämän ottelun heikkouksia.

BK-46-KyIF 36-29 (17-13)

Maalintekijät
BK-46: Sirja Lassinharju-Heinonen 10, Nea Heerman 7, Nicolina Fredriksson 7, Erica Gustafsson 3, Alexandra Rönnberg 2, Elin Löf 2, Emilia Holmberg 2, Mathilda Sandblom 1, Ingrid Lindbom 1, Jannica Kullberg 1

KyIF: Jessi Laasio 10, Daniela Lindgård 5, Fanny Axberg 5, Aini Salminen 3, Liisa Holopainen 2, Johanna Degerth 2, Aino Pietiläinen 1, Adriana Jakimova 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Nicolina Fredriksson BK-46 3
Sirja Lassinharju-Heinonen BK-46 2
Nea Heerman BK-46 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
BK-46: Alexandra Rönnberg 1 x 2 min, Emilia Holmberg 1 x 2 min, Erica Gustafsson 1 x 2 min, Ingrid Lindbom 1 x 2 min, Mathilda Sandblom 1 x 2 min, Sirja Lassinharju-Heinonen 1 x 2 min

KyIF: Adriana Jakimova 1 x 2 min, Aino Pietiläinen 1 x 2 min, Daniela Lindgård 1 x 2 min, Emmi Paajanen 1 x 2 min, Johanna Degerth 1 x 2 min, Liisa Holopainen 1 x 2 min

Erotuomarit: Jyri Björkman – Mikael Voionmaa

Yleisöä: 164

Dicken voitti HIFK:n kärkiottelussa

Viime viikonloppuna HIFK koki kauden ensimmäisen pistemenetyksensä pelatessaan tasan GrIFK:n kanssa ja lauantaina se joutui ensimmäistä kertaa tällä kaudella tunnustamaan vastustajan paremmakseen Dickenin viedessä kärkikamppailun 30-25 (16-13).

Ken Sireniuksen aikakausi Dickenin päävalmentajana on saanut lentävän lähdön, kun viime viikonloppuna lauttasaarelaiset kaatoivat selvin numeroin KyIF:n ja lauantaina kaatui tappioitta kauden porskuttanut HIFK.

HIFK näytti lyövän emännilleen luun kurkkuun jo heti alussa karatessaan ensimmäisen seitsemän minuutin aikana 5-0-johtoon. Sirenius reagoi ottamalla aika lisän ja sen jälkeen Dicken ryhdistäytyi nousten jakson puoliväliin mennessä tasoihin. Loppujakso olikin Dickenin, kun se pystyi nousemaan HIFK:n ohi ja johti tauolle mentäessä 16-13.

Dicken pystyi pitämään johtoasemansa myös läpi toisen puoliajan. Erityisesti toisen jakson alussa Malena Heikkisen osumat pitivät Dickenin edellä. HIFK pysyi koko ajan iskuetäisyydellä, muttei päässyt tosissaan uhkailemaan Dickenin johtoa. Ottelun lopussa Dicken käytti paikkansa ja varmisti makean voiton.

Sirenius kiitteli joukkueen nousua heikon alun jälkeen ja asennetta.

– Alku oli tahmeaa, ja emme päässeet peliin mukaan. Ensimmäisellä aikalisällä sanoin pelaajille että nyt otamme ihan rauhallisesti ja aloitetaan pelaaminen ottelusuunnitelman mukaisesti, eli kaikki yhdessä. Olen erittäin ylpeä joukkueen asenteesta!

HIFK-luotsi Rostislav Grinishin harmitteli erityisesti hyökkäyspelin vaisuutta.

– Hankala peli meille. Meiltä puuttuu pelintekijämme. Maalivahtipelimme oli hyvää pelin alussa, mutta heikkeni pelin aikana. Hyökkäyspäässä emme saanet ajoittain mitään tehtyä.

Ottelun parhaana palkittu Anna Lindahl iloiti joukkueen esityksestä.

Vakuuttavimman pelaajan kommentti (3 LähiTapiola-tähteä)

Anna Lindahl, Dicken: Annan Lindahl: Alussa olimme liian passiivisia, ja keskittyminen loisti poissaolollaan. Aikalisän jälkeen ryhdyimme toimimaan joukkueena ja puolustuspeli rupesi toimimaan. Ja on kiva todeta, että Malena Heikkinen is back!

Dicken-HIFK 30-25 (16-13)

Maalintekijät
Dicken: Anna Lindahl 6, Malena Heikkinen 6, Anna Lindholm 5, Matilda Peitsaro 4, Tove Salokivi 3, Catarina Nyberg 3, Janica Sjöström 1, Karolina Nylund 1, Jessika Gammals 1

HIFK: Kathlen Ax 10, Ida Väyrynen 5, Anniina Nyholm 3, Inka Jäntti 3, Ella Holopainen 2, Annamari Jääskeläinen 1, Sara Jäntti 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Anna Lindahl Dicken 3
Malena Heikkinen Dicken 2
Kathlen Ax HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Anna Lindholm 1 x 2 min, Emilia Valkamo 3 x 2 min, sulkeminen 3 ulosajon takia, Matilda Peitsaro 1 x 2 min
HIFK: Anni Kaikko 2 x 2 min, Kathlen Ax 1 x 2 min

Erotuomarit: Krister Illman – Tapani Kuri

Yleisöä: 137

GrIFK:lle tärkeä voitto SIF:stä

GrIFK nousi todenteolla mukaan välieräpaikan tavoitteluun voittamalla kotikentällään SIF:n 32-17 (16-9).

GrIFK oli edellisottelussaan napannut pisteen HIFK:lta ja jatkoi hyviä esityksiään myös SIF:iä vastaan. Ensimmäisen kympin joukkueet menivät vielä tasatahtia, mutta sitten GrIFK sai iskettyä kuusi peräkkäistä maalia ja revittyä kaulaa. SIF pääsi vielä Valeriya Kirillovan maaleilla kolmen osuman päähän, mutta Irina Jolkkosen johdolla GrIFK veti jälleen 5-0-jakson ja lopulta Grani pääsi seitsemän maalin johdossa tauolle.

Toisella puoliajalla GrIFK pystyi pitämään ottelun kontrollissaan ja vahva puolustuspelaaminen piti SIF:n tykit hiljaisina. SIF ei saanut missään vaiheessa kirivaihdetta päälle ja samanaikaisesti GrIFK onnistui monipuolisesti toisessa päässä kenttää.

Voitolla GrIFK nousi jo pisteen päähän SIF:stä.

GrIFK-luotsi Sam Kihlstedt oli syystäkin tyytyväinen omiensa peliin.

– Tasapainoinen ja hyvä peli, sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Jaksettiin tehdä töitä koko 60 minuuttia, iloitsi Kihlstedt.

Taavi Tibar pyöritteli päätään peliesityksen jälkeen.

– Jotain on meidän pelissä tapahtunut väärään suuntaan joulun jälkeen. Muut ovat menneet eteenpäin ja me olemme menneet taaksepäin.

Ottelun parhaana palkittu ja vakuuttavasti maalilla torjunut Cara Feodoroff kiitteli koko joukkueen panosta.

– Olimme päättäneet, että tänään voitetaan. Halusimme tosiaan nämä kaksi pistettä ja se näkyi, sekä puolustuksessa että nopeassa hyökkäyspelissä. Koko joukkue tsemppasi mahtavasti.

GrIFK-SIF 32-17 (16-9)

Maalintekijät
GrIFK: Carolina Rehnberg 6, Matilda Ohvo 5, Irina Jolkkonen 5, Emma Wickström 4, Carolina Böckelman 4, Alexandra Karsten 3, Greta Wirén 2, Sandra Laitinen                  1, Corinna Jensen 1, Hasselblatt Sofie 1

SIF: Valeriya Kirillova 6, Saara Lehtola 4, Nea Puijola 2, Oona Reinikainen 1, Sanni Miettinen 1, Madeleine Lindholm 1, Sara Falck 1, Maria Barck 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Cara Feodoroff GrIFK 3
Emma Wickström GrIFK 2
Roosa Penttinen SIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Carolina Böckelman 1 x 2 min, Corinna Jensen 1 x 2 min
SIF: Maria Barck 1 x 2 min, Saara Lehtola 1 x 2 min, Valeriya Kirillova 1 x 2 min

Erotuomarit: Annette Nyberg – Iva Voncina

Yleisöä: 265

 

Lauantaina kolme ottelua – Dicken ja HIFK kärkiottelussa

SM-sarja jatkuu lauantaina kolmella ottelulla. Edessä on mielenkiintoisia kohtaamisia, kun Dicken ja HIFK ottavat mittaa kärkiottelussa ja GrIFK sekä SIF taistelevat keskenään tärkeistä pisteistä.

Dicken palasi joulutauolta voittoisasti uuden päävalmentajansa Ken Sireniuksen alaisuudessa. Menestyksekkäästi joukkuetta valmentanut Thomas Hivert jätti paikkansa vuodenvaihteessa ja Sirenius otti ohjat käsiinsä vuodenvaihteessa.

– Hivertin saappaat ovat isot ja vaikea täyttää. Hän ja seura ovat tehneet erinomaista kehitystyötä. Se on asia mitä meidän pitää jatkaa, Sirenius sanoo Ylen haastattelussa.

Dicken taistelee tiukasti runkosarjan kakkospaikasta BK-46:n ja SIF:n kanssa. HIFK on karannut jo seitsemän pisteen päähän, joten vaikka HIFK koki viime kierroksella GrIFK:ta vastaan ensimmäisen pistemenetyksensä tällä kaudella, pitää se edelleen tiukasti hallussaan ykköspaikkaa.

GrIFK pyrkii ottamaan HIFK-ottelun tuoman itseluottamuksen mukaansa SIF-otteluun. Kyseessä on todellinen neljän pisteen ottelu, sillä SIF on kolme pistettä Grania edellä ja voitolla kauniaislaiset nousisivat SIF:n kintereille. Tappio tietäisi taas välieräpaikan karkaavan viiden pisteen päähän. Joukkueiden aiemmat kohtaamiset tällä kaudella ovat olleet äärimmäisen tiukkoja, sillä ensimmäinen peli päättyi tasapeliin ja toinen päättyi SIF:n maalin voittoon. Ennusmerkit ovatkin, että jälleen edessä on jännitysnäytelmä.

Kolmannessa pelissä KyIF jahtaa edelleen kauden avauspisteitään vierailemalla BK-46:n kotihallissa. KyIF on kärsinyt loukkaantumisista tällä kaudella ja se on näkynyt tuloksissa. Vaikka KyIF on edelleen pisteittä, mikään heittopussi se ei ole tällä kaudella ollut. Sen sai Dicken kokea edelliskierroksella, kun KyIF piti hallitsevaa mestaria pitkään tiukoilla. BK-46 lähtee otteluun kuitenkin selkeänä ennakkosuosikkina ja pääsee peliin SIF-voitto allaan.

SM-sarjan lauantain ottelut:
13.30 GrIFK-SIF
16.15 Dicken-HIFK (HBL)
18.30 BK-46-KyIF

Dicken palasi voittojen tielle

Dicken avasi vuotensa voitolla, kun se haki pisteet KyIF:n vieraana 29-17 (14-10)-voitolla.

Dicken lähti tauolle kahden tappion saattelemana, mutta palasi taas voittokantaan. KyIF aloitti ottelun kuitenkin vahvasti pitäen ohjaksia kädessään ensimmäisen kymmenminuuttisen, mutta sen jälkeen Dicken alkoi saada peliä enemmän haltuunsa. Dicken pääsikin lähtemään toiselle puoliajalle neljän maalin johdossa.

Lopullisesti Dicken ratkaisi ottelun toisen puoliajan ensimmäisellä puoliskolla tehden ratkaisevan eron eikä KyIF pystynyt siihen enää vastaamaan.

Tomas Mecklinin mukaan KyIF:n puhti loppui kesken.

– Aloitimme ensimmäisen puoliajan todella hyvin, loppupuolella emme jaksaneet täysin puristaa. Tarvittaisiin hieman lisää yhteispeliä ja valitettavasti tänään oli useita pelaajia sairaslistalla.

Dickenin päävalmentaja Ken Sirenius oli tyytyväinen pelaamisen tasoon.

– Progressiivinen hyvä peli. Alun hieman staattisen jakson jälkeen saimme hyvin nostettua tempoa. Toisella puoliajalla pystyimme peluuttamaan kaikkia pelaajia.

Ottelun parhaana palkittu Anna Lindholm katsoi jo eteenpäin.

– Hyvä startti tälle vuodelle. Olemme motivoituneita kohtaamaan seuraavaksi HIFK:n.

KyIF-Dicken 17-29 (10-14)

Maalintekijät
KyIF: Jessi Laasio 9, Johanna Degerth 3, Daniela Lindgård 2, Adriana Jakimova 2, Liisa Holopainen 1

Dicken: Anna Lindholm 9, Anna Lindahl 7, Tove Salokivi 4, Matilda Peitsaro 2, Linnea Aula 2, Mia Åstrand  1, Emilia Valkamo 1, Janica Sjöström 1, Nina Ottelin 1, Jessika Gammals 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Anna Lindholm Dicken 3
Anna Lindahl Dicken 2
Jessi Laasio KyIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
KyIF: Adriana Jakimova 1 x 2 min
Dicken: Mia Åstrand 1 x 2 min, Tove Salokivi 1 x 2 min

Erotuomarit: Jan Helander – Christian Westerlund

Yleisöä: 170

GrIFK aiheutti HIFK:lle ensimmäisen pistemenetyksen

HIFK:n puhdas tili koki ensimmäisen tahransa sunnuntaina, kun se pelasi GrIFK:n kanssa tasan 22-22 (10-11).

Grani piti HIFK:ta tiukoilla läpi ottelun ja johti peliä tauolla. Toisen puoliajan alussa HIFK näytti jo ratkaisevan pelin edukseen, kun se pääsi kolmen maalin johtoon. GrIFK ei kuitenkaan lannistunut, vaan nousi vielä johtoon ja oli kiinni voitossa viime hetkille saakka. Anniina Nyholm pelasti HIFK:lle kuitenkin pisteen viime sekunneilla ja näin pisteet tasattiin.

HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishin oli lopulta tyytyväinen pisteeseenkin.

– Paljon teknisiä virheitä meiltä tänään, niin saamme olla iloisia yhdestä pisteestä.

GrIFK-luotsi Sam Kihlstedt oli luonnollisesti iloinen joukkueensa esityksestä.

– Meiltä positiivinen peli tänään. Pelaamme rohkeasti ja hyvällä asenteella 60 minuutin ajan, vaikkakin toisella puoliajalla meillä 10 minuutin maaliton jakso.

Ottelun parhaana palkittu HIFK:n Sara Jäntti antoi GrIFK:lle tunnustusta.

– GrIFK:n kollektiivinen peli sekä joukkuepeli oli parempi tänään. He pelasivat ennakkoluulottomasti. Meidän vahvuudet tänään oli kokemus ja puolustus, mutta liikaa teknisiä virheitä.

HIFK-GrIFK 22-22 (10-11)

Maalintekijät
HIFK: Sara Jäntti 7, Ida Väyrynen 5, Ella Holopainen 3, Kathlen Ax 3, Anna Vinogradova 2, Anniina Nyholm 2

GrIFK: Carolina Rehnberg 5, Emma Wickström 3, Alexandra Karsten 3, Irina Jolkkonen 3, Matilda Ohvo 2, Corinna Jensen 2, Linnea Harms 2, Greta Wirén 1, Carolina Böckelman 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Sara Jäntti HIFK 3
Carolina Rehnberg GrIFK 2
Cara Feodoroff GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Ella Holopainen 1 x 2 min, Grinishin Rostislav 1 x 2 min, Ida Väyrynen 2 x 2 min, Inka Jäntti 1 x 2 min
GrIFK: –

Erotuomarit: Max Nurmi – Teemu Kaulio

Yleisöä: 111