Välieräennakko: HIFK-GrIFK

SM-sarjan välierät pyörähtävät käyntiin viikonloppuna. Ensimmäisenä tositoimiin pääsevät HIFK ja GrIFK.

HIFK:n ja GrIFK:n otteluparista on odotettavissa todella mielenkiintoinen. HIFK voitti joukkueiden runkosarjan kohtaamisista kaksi, kerran GrIFK oli vahvempi ja kerran päädyttiin tasapeliin. Aina yhtenä suurimpana mestarisuosikkina lähtevä HIFK on tällä kaudella osoittanut haavoittuvaisuutensa hävitessään runkosarjassa kuudesti. Kolme tappioista tuli Dickenin käsittelyssä, mutta se taipui yllättäen myös GrIFK:lle, SIF:lle ja KyIF:lle. GrIFK on sen sijaan osoittanut potentiaalinsa kaatamalla HIFK:n lisäksi myös Dickenin.

HIFK:n valmennuskaksikko Nils Kühr ja Linda Cainberg myöntävät, ettei kausi ole mennyt parhaalla mahdollisella tavalla. He katsovat kuitenkin luottavaisesti kohti välieriä.

– Nuoret pelaajat ovat saaneet paljon vastuuta ja ovat saaneet itseluottamusta kohti playoffseja. Meillä on eri ratkaisijoita pelistä peliin, mikä on hyvä asia. Peli on ollut liian ailahtelevaa ja se asia pitää parantua. Ajoittain hyvää puolustusta, ajoittain hyvää hyökkäystä. Molempien toimivuus yhdessä ja samassa pelissä olisi suotavaa.

GrIFK:n kauteen mahtui myös ailahtelua eikä sen takia pystynyt tosissaan haastamaan HIFK:ta kakkospaikasta. Toisaalta sen kolmossija ei ollut missään vaiheessa uhattuna.

– Viime kauden jälkeen joukkueessa oli paljon vaihtuvuutta ja joukkueeseen saatiin uusia nuoria pelaajia. Monet uudet pelaajat ovat saaneet paljon vastuuta ja nousseet isoksi osaksi meidän joukkuetta ja peliä. Joukkue on sekä henkisesti että pelillisesti kasvanut kauden aikana. Olemme pelanneet tasaisia otteluita kaikkia joukkueita vastaan, eli mahdollisuudet ovat vaikka mihin. Runkosarjan loppua kohden olemme pelanneet sitä peliä mitä olemme työstäneet koko kauden aikana. Eli lähdemme hyvällä itseluottamuksella kevään mestaruustaisteluun, GrIFK:n päävalmentaja Patrik Johanson miettii.

Johanson tiedostaa, ettei GrIFK:lla ole edessään helppo urakka, mikäli se mielii päästä finaaliin.

– HIFKlla on hyvä sekoitus nuorta ja kokenutta pelaajaa. HIFK luottaa vahvaan maalivahtipeliin, isokokoiseen puolustukseen ja vahvaan hyökkäyspeliin. HIFK osaa rangaista joukkueita helpoista virheistä ja pystyy tasaiseen suorittamiseen koko pelin aikana, mikä tekee heistä haastavan vastustajan.

HIFK:n leirissä on myös hyvin tiedossa vastustajan vahvuudet.

– Aktiivinen puolustus ja hyvä maalivahtipeli. Heillä löytyy erityisesti muutama hyvin vahva ratkaisija.

Runkosarjassa joukkueiden ottelut olivat tiukkoja ja jännittäviä. Johanson ennakoi samanlaista välieräsarjaa.

– Välieräsarjaa ratkeaa siihen, kumpi joukkue tekee vähemmän virheitä sarjan aikana. Pienet marginaalit ratkaisevat tämän taiston. Joukkue joka tekee paremmin töitä yhdessä, tulee selviytymään kevään finaaleihin, arvioi Johansson.

HIFK:n valmentajat ovat pitkälti samoilla linjoilla.

– Kuten monesti todettua, puolustus tulee olemaan tärkeä. Myös se joka onnistuu pitämään omista suunnitelmista ja taktiikasta kiinni parhaiten, on vahvoilla. Tasaista vääntöä on joka tapauksessa tiedossa.

Välierät (Paras viidestä):
01.04. 18:00 HIFK-GrIFK
04.04. 19:00 GrIFK-HIFK
06.04. 19:45  HIFK-GrIFK

Tarvittaessa
10.04. 13:30 GrIFK-HIFK
14.04. 20:15 HIFK-GrIFK

Play off -vaiheessa otteluita ei enää siirretä, vaan mikäli toinen ei saa joukkuetta jalkeille, niin ottelu kirjataan 10-0 toiselle joukkueelle ja play off -sarja jatkuu seuraavasta ottelusta suunnitelman mukaan.

SolidSport näyttää kaikki ottelut suorina lähetyksinä. Lisätietoa löytyy täältä.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk