Kohti kautta: HIFK

Viime kauden hopeamitalisti HIFK lähtee nälkäisenä kauteen. Joukkueen runko on pysynyt samana ja suurimmat muutokset ovatkin tapahtuneet valmennuksen puolella.

HIFK:n uudeksi päävalmentajaksi tuli täksi kaudeksi saksalainen Nils Kühr, joka saa avukseen käsipallo- ja HIFK-legenda Linda Cainbergin. Kührin mukaan kaksikon yhteispeli on alkanut hyvin.

– Tytöt ovat motivoituneita ja myös Linda on motivoitunut. Hän ottaa ensimmäisiä askeleita apuvalmentajan roolissa. Tämä on uutta hänelle ja minulle, ja voimme työskennellä hyvin yhteen. Mielestäni se on hyvä myös tytöille, jos on tuore kasvo ja tuttu kasvo. Mielestäni se toimii hyvin, arvioi Kühr.

HIFK:n runko on säilynyt viime kaudesta, mutta pelaajistossa on myös tapahtunut muutoksia. Joukkueen jättivät viime kauden päätteeksi Kajsa Väyrynen, Karin Wasström, Inka Parkkila, Katarina Felixon sekä sveitsiläinen Nadja Sterchi. Kovimpana uutena hankintana mukaan liittyi Atlaksessa viime kaudella pelannut Emma von Nandelstadt sekä maalivahtipuolelle opiskelijavaihtoon Suomeen tullut ruotsinsuomalainen Ella Paldan.

Kührin mukaan joukkueen pelillinen identiteetti muovautuu kauden edetessä.

– On vaikea tuoda jotain uutta 1,5 kuukauden aikana. Ensiksi täytyy katsoa millaisia pelaajia meillä on. Ei ole järkeä pelata nopeaa peliä, jos meillä on vain isoja ja pitkiä pelaajia. Meidän täytyy mennä askel kerrallaan ja tärkein pointti minulle on, että saadaan uudet ja nuoret pelaajat joukkueen sisälle. Meidän täytyy saada pelaajat joukkueeksi taistelemaan ja pelaamaan yhdessä, Kühr muistuttaa.

Viime kaudella HIFK taipui finaaleissa niukasti Dickenille. Kühr heittääkin kauden ennakkosuosikin paineet paikallisvastustajan niskaan.

– Dicken on mestari, joten he ovat edelleen suosikkeja. Me yritämme ensin tulla joukkueeksi, voittaa pelejä ja katsotaan sitten missä olemme kauden jälkeen.

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk