Dicken kaatoi GrIFK:n jännitysnäytelmässä

SM-sarjan kärkipään kamppailu GrIFK:n ja Dickenin kesken tarjosi jännitystä koko 60 minuutiksi ja lopulta Dicken vei pisteet äärimmäisen niukasti.

Kamppailun avausjakso oli erittäin tasainen kauttaaltaan. Dicken kävi muutamaan otteeseen kahden maalin johdossa, mutta isommaksi ero ei venynyt. GrIFK puolestaan ei johtanut ottelua kertaakaan ensimmäisellä 30-minuuttisella, mutta tauolle mentiin tasanumeroissa.

Tauon jälkeen Grani käväisi ensi kertaa johdossa ja vielä toisen jakson puolivälin ylityttyä emännät kävivät johtoasemassa. Numeroista 20-19 Dicken alkoi kuitenkin kääntää peliä itselleen ja venytti eron jo kolmeen maaliin. Grani nousi vielä maalin päähän, mutta Dicken piti johtoasemastaan kiinni loppuun saakka.

GrIFK:n päävalmentaja Patrik Johanson oli lopputulosta lukuun ottamatta otteluun tyytyväinen.

– Hyvä ja tasainen ottelu 60 minuutin ajan. Teimme pieniä muutoksia puolustukseen, mutta vastustaja pääsi silti tekemään maaleja. Dicken on hyvä joukkue ja taisteli koko 60-minuuttisen. Vaikka hävisimme maalilla, ottelussa oli paljon hyviä asioita, Johanson sanaili.

Hyvin samoin ottelun näki myös Dickenin päävalmentaja Ken Sirenius.

– Hauska ja samalla tiukka ottelu tänään. Grani antoi hyvän vastuksen ja teki tästä hienon ottelun. Tämä olisi voinut päättyä miten vain. Olen tyytyväinen siihen, että onnistuimme voittamaan, vaikkemme ihan parhaalla tasollamme olleetkaan, Sirenius mietti.

Ottelun parhaana pelaajana palkittiin Dickenin Anna Westerlund.

– Olen tosi tyytyväinen voittoon. Ei tämä mitään erityisen hyvää pelaamista meiltä ollut, mutta voitto on voitto. Grani antoi meille todella hyvän vastuksen.

GrIFK – Dicken 25-26 (13-13)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
GrIFK: Johanna Hilli 11 (2), Carolina Rehnberg 5, Greta Wirén 2, Cecilia Schalin 2, Rebecca Lönnqvist 2, Louise Heinonen 2, Fanny Reinikainen 1
Dicken: Matilda Peitsaro 8 (6), Anna Westerlund 6, Tove Salokivi 3, Anna Lindholm 3, Jessika Gammals 3, Malena Heikkinen 2, Linn Wentzel 1

Tähtipelaajat
Anna Westerlund Dicken 3
Johanna Hilli GrIFK 2
Matilda Peitsaro Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Cecilia Schalin 1 x 2 min, Enni Goman 1 x 2 min, Rebecca Lönnqvist 1 x 2 min
Dicken: Anna Lindholm 1 x 2 min, Ella Valkamo 1 x 2 min, Emilia Valkamo 1 x 2 min, Linn Wentzel 1 x 2 min

Erotuomarit: Teemu Kaulio – Niko Tillan

Yleisöä: 0