Dicken on Suomen mestari!

Dicken pääsi lauantaina juhlimaan toista peräkkäistä Suomen mestaruuttaan, kun se kaatoi GrIFK:n 29-18 (12-9). Dicken vei finaalit suoraan kolmessa ottelussa 3-0.

Ottelu alkoi hyvin vähämaalisesti, kun vartin pelin jälkeen tilanne oli Dickenille vasta 4-1. Sen jälkeen molempien joukkueiden peli hieman vapautui ja maaleja alkoi syntyä molemmissa päissä kenttää. GrIFK pääsi Dickenin kantaan ollen maalin päässä, mutta Dicken pääsi kolmen maalin johdossa tauolle.

GrIFK taisteli vielä toisen puoliajan ensimmäisen kympin tasapäisesti Dickenin kanssa, mutta ei päässyt missään vaiheessa ohi. Ottelun loppua kohden Dickenin kokemus ja rutiini alkoivat näkyä GrIFK:n kasvattaessa riskitasoa. Lopussa lukemat repesivät Dickenin eduksi 11 maalin eroksi ja näin helsinkiläiset pääsivät juhlimaan mestaruutta.

Dicken hallitsi kautta, sillä ennestään se oli jo voittanut Suomen Cupin, jossa se niin ikään kaatoi finaalissa GrIFK:n. Lisäksi Dicken oli runkosarjan ykkönen.

Mestaruus oli Dickenille kuudes edellisen seitsemän kauden aikana. Viime kaudella GrIFK oli pronssilla, joten täksi kaudeksi se kirkasti mitalinsa hopeiseksi. GrIFK nähtiin edellisen kerran finaaleissa kaudella 2012-13.

Dickenin päävalmentaja Ken Sirenius riemuitsi voitosta ja mestaruudesta.

– Olen todella ylpeä joukkueesta. Tämä voitto on kovan ja määrätietoisen työn ansiota.

GrIFK:n päävalmentaja Patrik Johansson antoi tunnustusta finaalivastustajalle.

– Onneksi olkoon Dickenille. Onnistuimme hyvin 2-4 puolustuksessa, mutta meidän paukut eivät tänään riittäneet. On myös vaikea voittaa ottelua, jos tekee alle 20 maalia.

Loistavat finaalit pelannut Dicken-vahti Ida Lökström suitsutti koko joukkueen tekemistä.

– Todella hyvä joukkuepanos. Olen ylpeä joukkueesta ja ihanaa että niin moni löysi hallille.

Dicken-GrIFK 29-18 (14-9)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
Dicken: Anna Broman 5, Anna Westerlund 4 (1), Anna Lindholm 4, Janica Sjöström 3, Tove Salokivi 3, Malena Heikkinen 3, Linn Wentzel 2, Matilda Peitsaro 2, Jessika Gammals 2, Emilia Kohonen 1

GrIFK: Johanna Hilli 8 (2), Greta Wirén 3, Corinna Jensen 3, Anette Rakkolainen 2, Sandra Laitinen 1, Enni Goman 1

Tähtipelaajat
Ida Lökström Dicken 3
Anna Broman Dicken 2
Johanna Hilli GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Jessika Gammals 1 x 2 min, Tove Salokivi 1 x 2 min
GrIFK: Corinna Jensen 1 x 2 min, Fanny Reinikainen 2 x 2 min

Erotuomarit: Miro Korja – Teemu Kaulio

Yleisöä: 335

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk