Dicken sinetöi finaalipaikan jännitysnäytelmän jälkeen

Dicken eteni finaaliin voittamalla SIF:n kolmannen kertaa. Tiukan taistelun jälkeen Dicken nappasi kotonaan ja. 30-27, 25-25 (15-13)-jatkoaikavoiton.

SIF oli parantanut läpi välieräsarjan ja jatkoi nousuvireisesti myös perjantaina. Ottelu oli tasainen ja jännittävä alusta loppuun.

Dicken oli ensimmäisellä puoliajalla hienoisesti niskan päällä, mutta toisella SIF otti kuskin paikan ja Dicken joutui pääasiassa takaa-ajaksi. SIF:n johto ei käynyt kolmea maalia suurempana, ja Dicken nosti itsensä takaisin peliin mukaan. Dicken oli voitossa kiinni jo varsinaisella peliajalla, mutta Mariela Lönnqvist iski viimeisellä sekunnilla seitsemästä metristä tasoituksen ja ottelu meni jatkoajalle.

Jatkoajalla Dicken pystyi puristamaan itselleen voiton ja sitä myöten finaalipaikan.

Dickenin päävalmentaja Ken Sirenius hehkutti joukkuettaan sekä peliä.

– Tiukka peli, mutta voittaminen tuntuu todella hyvältä. SIF nosti tasoaan koko ottelusarjan ajan ja toivotamme heille paljon onnea pronssiotteluun. Ottelu olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Meillä on kuitenkin tosi kova jengi, joka pystyy tiukoissa paikoissa tuomaan meille voiton kotiin.

SIF:n päävalmentaja Jan Hagman oli joukkueestaan ylpeä ja siirsi katseet kohti pronssiottelua.

– Onnittelut Dickenille. Olen tyytyväinen naistemme peliin. Kausi on ollut rankka, paljon loukkaantumisia, mutta olen ylpeä että onnistumme pelaamaan näin hyvän ottelun Dickeniä vastaan. Nyt ladataan akut ja käännetään katseet pronssiottelua kohti.

Ottelun parhaana palkitun Anna Westerlundin mukaan voitto tuli vaikeimman kautta.

– Ottelu oli todella tiukka, rankka ja todella jännittävä. Ei parasta peliämme puolustuspäässä tai hyökkäyksessä, mutta me taisteltiin ja saatiin voitto kotiin.

Dicken-SIF ja. 30-27, 25-25 (15-13)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
Dicken: Anna Westerlund 9 (4), Emilia Valkamo 5, Ella Valkamo 2, Tove Salokivi 2, Matilda Peitsaro 2, Anna Lindholm 2, Emilia Kohonen 2, Jessika Gammals 2, Linn Wentzel 1, Janica Sjöström 1, Malena Heikkinen 1, Anna Broman 1

SIF: Nea Puijola 8, Mariela Lönnqvist 7 (4), Madeleine Lindholm 5, Natalie Jürgens 4, Maria Barck 3

Tähtipelaajat
Anna Westerlund Dicken 3
Mariela Lönnqvist SIF 2
Ilona Kosonen Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Linn Wentzel 1 x 2 min
SIF: Hagman Jan 1 x 2 min, Nea Puijola 1 x 2 min, Rebecca Jurgens 2 x 2 min

Erotuomarit: Niko Tillan – Teemu Kaulio

Yleisöä: 93

 

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk