Dicken sinetöi runkosarjan voiton

Dicken varmisti runkosarjan voiton kaatamalla kovan taistelun jälkeen GrIFK:n 24-22 (15-12).

Dicken aloitti ottelun hurjasti karkaamalla jo reilun 13 minuutin jälkeen 10-1-johtoon ja ottelu näytti jo taputellulta. Sen jälkeen GrIFK pääsi paremmin mukaan ja sai otetta pelistä. Sen puolustus tiivistyi ja hyökkäys tehostui Johanna Hillin ja Emily Johanssonin iskiessä tahtia. Parhaimmillaan ero kaventui jo kahteen maaliin, mutta Grani joutui lähtemään kolmen maalin takaa-ajoasemassa toiselle puoliajalle.

GrIFK ei ehtinyt olla takaa-ajajana kauaa, kun se nousi jo Dickenin rinnalle. GrIFK kävi jo johdossa, mutta Emilia Valkamo onnistui kolmesti tärkeillä hetkillä ja Dicken pääsi juhlimaan niukkaa voittoa.

Voitolla Dicken varmisti runkosarjan voiton, sillä HIFK ei pysty enää kuromaan eroa umpeen. Samalla varmistui GrIFK:n runkosarjan kolmospaikka.

Dickenin päävalmentaja Ken Sireniuksen mukaan joukkueen otteet olivat ailahtelevia.

– Tänään oli kaksijakoinen ottelu. Meillä oli hyviä jaksoja ja vähän heikompia jaksoja. Minun mielestä se osoittaa sarjan monessa ottelussa sen hienouden, että jos suorittamisen taso ottelussa tippuu, niin se näkyy heti taululla. Onnistumme kuitenkin hienosti voittamaan tämän ottelun.

Patrik Johansson oli Granin otteisiin pääasiassa tyytyväinen, vaikka harmittelikin voiton karkaamista.

– Onneksi olkoon Dickenille kahdesta pisteestä. Ottelun alku on meiltä todella kankea ja olemme häviöllä 12-3, mutta sen jälkeen nostimme tasoa ja pääsimme -3 tilanteeseen, ja käänsimme ottelun 19-18. Pelasimme ihan hyvin, mutta viimeiset 10 minuuttia menetimme otteen. Tämä oli hauska ottelu, toivottavasti näitä tulee lisää!

Ottelun parhaana palkittu Malena Heikkinen iloitsi voitosta.

: Tänään saatiin tärkeä voitto, vaikka pelasimme vähän aaltoilevasti. Tärkeät kaksi pistettä.

Dicken-GrIFK 24-22 (15-12)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
Dicken: Malena Heikkinen 6, Tove Salokivi 5, Linn Wentzel 3, Emilia Valkamo 3, Matilda Peitsaro 3 (1), Janica Sjöström 2, Anna Westerlund 1, Anna Lindholm 1

GrIFK: Johanna Hilli 8 (3), Carolina Rehnberg 3, Sandra Laitinen 3, Corinna Jensen 3, Anette Rakkolainen 2, Emily Johansson 2, Fanny Reinikainen 1

Tähtipelaajat
Malena Heikkinen Dicken 3
Johanna Hilli GrIFK 2
Moa Sjölund GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Anna Lindholm 1 x 2 min, Emilia Valkamo 1 x 2 min
GrIFK: –

Erotuomarit: Joni Lindberg – Samuel Leandersson

Yleisöä: 93

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk