GrIFK eteni finaaliin

GrIFK selvitti tiensä SM-sarjan finaaliin voitettuaan HIFK:n välieräsarjassa 3-1. Neljäs ja ratkaisevaksi jäänyt välierä päättyi GrIFK:n 25-22 (13-14)-voittoon.

Välierä oli odotetun tiukka ja tilanteet vaihtelivat ottelun aikana. GrIFK aloitti ottelun vahvemmin nousten parhaimmillaan kolmen maalin johtoon, mutta HIFK kuittasi itsensä maalin taukojohtoon.

GrIFK aloitti toisen puoliajan vahvemmin ja käänsi etulyönnin taas itselleen. GrIFK pystyi pitämään johtoasemansa loppuun asti juhlien maukasta finaalipaikkaa. Kotijoukkueen Johanna Hilli oli täysin pitelemätön heittäessään peräti 13 maalia.

GrIFK rikkoi näin HIFK:n 12 kauden finaaliputken. Samalla GrIFK nähdään finaalissa seitsemän kauden tauon jälkeen. Viime kaudella GrIFK voitti pronssia ja kirkastaa näin viime kauden saavutuksensa.

GrIFK:n päävalmentaja Patrik Johanson oli luonnollisesti riemuissaan ja ylpeä joukkueestaan finaalipaikan ratkettua.

– Ihana päästä finaalin! Meillä oli hyvä alku, mutta sitten menetimme vähän otettamme. Meillä oli hieman vaikeaa löytää hyviä paikkoja ja päästimme pari helppoa maalia. Toisella puoliajalla teimme paremmin töitä puolustuksessa. Isot onnittelut tytöille!, hehkutti Johanson.

HIFK:n päävalmentaja Nils Kühr harmitteli, ettei joukkue kyennyt hyödyntämään kotietuaan välieräsarjassa. Ottelun tasoa hän piti korkeana, mutta tappio kismitti.

– Onnittelut Granille! Oli hyvä peli molemmilta joukkueilta. Näissä tiukoissa playoff-sarjoissa on pakko voittaa kotipelit, ja jos ei voita, niin on reilua, ettei lunasta finaalipaikkaa, Kühr mietiskeli.

Hillille GrIFK:n finaalipaikka maistui.

Parhaan pelaajan kommentti (3 tähteä)

– Tuntuu mahtavalta! Skarppasimme puolustuksessa toisella puoliajalla. Tuntui, että peli oli halussamme koko ajan. Nyt pitää vain jatkaa eteenpäin!

GrIFK-HIFK 25-22 (13-14)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
GrIFK: Johanna Hilli 13 (2), Greta Wirén 4, Anette Rakkolainen 3 (1), Corinna Jensen 3, Emma Wickström 1, Carolina Rehnberg 1

HIFK: Kathlen Ax 10 (7), Emma von Nandelstadh 4, Ida Väyrynen 3, Isabel Larsson 2, Anniina Nyholm 1, Ella Holopainen 1, Petra Gostowski 1

Tähtipelaajat
Johanna Hilli GrIFK 3
Kathlen Ax HIFK 2
Corinna Jensen GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Corinna Jensen 1 x 2 min, Fanny Reinikainen 1 x 2 min, Sandra Laitinen 1 x 2 min
HIFK: Annamari Jääskeläinen 2 x 2 min, Isabel Larsson 1 x 2 min, Kathlen Ax 1 x 2 min, Kira Härkönen 1 x 2 min

Erotuomarit: Jan-Erik Leandersson – Teemu Kaulio

Yleisöä: 272

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk