GrIFK ja HIFK tasapeliin – GrIFK rikkoi komean rajapyykin

GrIFK ja HIFK lähtivät pienelle tauolle tasapelin myötä. Joukkueet päätyivät pistejakoon 25-25 (16-15). GrIFK rikkoi ottelussa samalla 14 000 tehdyn maalin rajan ottelussa.

Ottelusta osattiin povata tasaista ja sellainen siitä tulikin. Molemmilla joukkeilla oli hetkensä, mutta voittajaa ei lopulta saatu ratkaistua.

Ennen ottelua GrIFK oli tehnyt 13 997 maalia SM-sarjassa ja 14 000 maalin rajapyykki rikkoutui ajassa 6.48 Sandra Laitsen maalilla.

HIFK oli niskan päällä suurimman osan ensimmäisestä puoliajasta. Parhaimmillaan se pääsi viiden maalin johtoon, mutta GrIFK:n loppukiri oli kova ja se nousi yhden maalin puoliaikajohtoon.

GrIFK oli toisen puoliajan alussa vahvempi ja pääsi neljän maalin johtoon. HIFK hilasi itsensä kuitenkin maali kerrallaan lähemmäs ja pääsi tasoihin pari minuuttia ennen loppua. Molemmilla joukkueilla oli vielä mahdollisuus vielä voittomaalin tekoon, mutta lopulta pisteet tasattiin.

GrIFK:n 14 000 maalin lisäksi Johanna Hilli on lähellä toisen rajapyykin rikkomista. Hilli heitti ottelussa 10 maalia ja on vain yhden maalin päässä 1500 maalin rajapyykistä.

GrIFK:n päävalmentaja Anders Genberg myönsi, että ottelu olisi voinut kääntyä kumminpäin tahansa.

– Tasainen ottelu alusta loppuun. Alku oli hieman kankea, mutta hienosti saatiin työstettyä itsemme otteluun mukaan. Meillä oli selkeä yliote 40 minuutin kohdalla 22-18. Tunne, että annettiin ottelu pois, mutta samalla on vaikeaa voittaa jos tekee 3 maalia 20 minuutin aikana

HIFK:n päävalmentaja Nils Kühr piti tulosta oikeutettuna.

– Tasapeli oli reilu tulos molemmille joukkueille. Oli hieno ottelu ja minulla oli hauskaa. Olimme parempia alussa. Sitten ote herpaantui. Kahden häviön jälkeen tämä on kuitenkin suunta oikeaan.

Ottelun parhaana palkittu Moa Sjölund oli pisteeseen tyytyväinen.

– Ensimmäisen puolierän alussa meillä oli vaikeuksia tehdä mistä oltiin sovittu. Ekan erän lopussa ja toisen puolen alussa saatiin käyntiin meidän peli ja hienoa, että se riitti pisteeseen. Hyvää joulua!

GrIFK-HIFK 25-25 (16-15)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
GrIFK: Johanna Hilli 10 (2), Fanny Reinikainen 3, Carolina Rehnberg 3, Sandra Laitinen 3, Enni Goman 3 (1), Fredrika af Hällström 1, Cecilia Schalin 1, Emily Johansson 1

HIFK: Isabel Larsson 8, Petra Gostowski 5, Emma von Nandelstadh 4, Ella Holopainen 3, Kira Härkönen 2, Jannie Grönmark 2, Kathlen Ax 1 (1)

Tähtipelaajat
Moa Sjölund GrIFK 3
Isabel Larsson HIFK 2
Johanna Hilli GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Emily Johansson 1 x 2 min, Fanny Reinikainen 1 x 2 min, Sandra Laitinen 1 x 2 min
HIFK: Kira Härkönen 1 x 2 min

Erotuomarit: Krister Illman – Janne Liimatainen

Yleisöä: 150

 

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk