GrIFK puristi voiton KyIF:stä

GrIFK:n ensimmäisen puoliajan lopussa hankkima etumatka säilyi loppuun saakka, vaikka KyIF pisti lopussa ottelun tiukoille. GrIFK korjasi kuitenkin pisteet keskiviikon ottelussa lukemin 24-21 (14-9).

GrIFK heitti ottelun ensimmäisen maalin eikä luovuttanut johtoasemaansa missään vaiheessa, vaikka KyIF pisti tiukasti hanttiin useassa vaiheessa. Ensimmäinen puoliaika oli kuitenkin hyvin tasainen, jossa mentiin parin maalin sisällä aina viimeiseen viisiminuuttiseen saakka. Sitten Johanna Hillin käsi alkoi lämmetä ja hän takoi nopeaan tahtiin kolme maalia, joiden turvin GrIFK sai turvallisen tuntuisen viiden maalin etumatkan.

Toisen puoliajan alussa GrIFK näytti menevän jo menojaan eroan kasvaessa parhaimmillaan jo kahdeksaan. KyIF iski kuitenkin takaisin Malena Ekmanin ja Maja Sannholmin tärkeillä maaleilla. Maali kerrallaan KyIF kiri ero umpeen ja nousi Ingrid Degerthin onnistumisten myötä jo maalin päähän. GrIFK:n puolustus kuitenkin naulasi KyIF:n viimeisellä kympillä ja GrIFK pystyi pitämään etumatkansa loppuun saakka.

– Hienoa kahden pisteen kera. Pelasimme hyvin läpi ottelun ja hyvin alakerrassa. Hyökkäyksessä peli oli hieman seisovaa alussa, mutta selvitimme sen hyvin pelin aikana. Meille tuli pieni notkahdus toisella puoliajalla, kun johdimme seitsemällä maalilla. Jos pääsemme heikkouksistamme eroon, niin hyvä tulee. Nyt odotamme innolla lauanntain peliä Paraista vastaan, GrIFK:n päävalmentaja Patrik Johanson analysoi ottelua.

KyIF:n päävalmentaja Birgitta Lindholm harmitteli omiensa missattuja paikkoa.

– Grani pelasi paremmin. Oli mahdollisuus päästä kiinni ja ohi, mutta kun ei laiteta palloa sisään avopaikoista, niin se on vaikeaa.

Vahvan ottelun pelannut Carolina Rehnberg palkittiin ottelun parhaana, mutta hän jakoi kiitosta koko joukkueelle.

– Pelasimme joukkueena. Kaikki ottivat vastuuta. Pelasimme tasaisen ottelun lukuun ottamatta pientä toisen puoliajan notkahdusta. Suvi (Erhovaara) pelasi hyvin KyIF:n maalilla ja hän aiheutti meille ongelmia. Samaten KyIF:n nopeat hyökkäykset, mutta korjasimme pelin kotiin lopulta.

GrIFK-KyIF 24-21 (14-9)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
GrIFK: Johanna Hilli 7 (2), Greta Wirén 4, Carolina Rehnberg 4, Corinna Jensen 4, Fanny Reinikainen 2, Sandra Laitinen 2, Enni Goman 1

KyIF: Maja Sannholm 4, Anu Pihlström 4, Natascha Foley 4, Ingrid Degerth 3, Miisa Palkoranta 2, Malena Ekman 2, Ellen Sampakoski 1, Fanny Broman 1

Tähtipelaajat
Carolina Rehnberg GrIFK 3
Corinna Jensen GrIFK 2
Suvi Erhovaara KyIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Carolina Rehnberg 1 x 2 min, Johanna Hilli 1 x 2 min
KyIF: Miisa Palkoranta 2 x 2 min

Erotuomarit: Niko Tillan – Magnus Roth

Yleisöä: 169

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk