HIFK aloitti välierät vakuuttavalla voitolla

SM-sarjan välierät alkoivat perjantaina, kun HIFK ja GrIFK aloittivat välieräsarjan. HIFK aloitti vakuuttavasti ottamalla 23-13 (12-6)-voiton.

HIFK otti kuskin paikan heti alusta saakka ja sen puolustus toimi heti alusta saakka erinomaisesti. Ensimmäiseen kymppiin GrIFK sai yhden maalin ja samalla HIFK oli napannut neljän maalin johdon. Kathlen Ax iski seitsemästä metristä osumia ja HIFK pääsi kuuden maalin johdossa toiselle puoliajalle.

HIFK ratkaisi ottelun viimeistään heti toisen puoliajan alussa, joka oli kuin toisinto avausjaksosta. Ensimmäiset 10,5 minuuttia HIFK:lle 5-1 ja peli oli käytännössä ratkennut. Runkosarjan maalikuningatar Johanna Hillikään ei saanut yhtään vapaata tilaa. Lopulta HIFK nappasi vakuuttavan esityksen jälkeen etulyöntiaseman välieräsarjassa.

HIFK:n päävalmentaja Nils Kühr oli voittoon tyytyväinen, muttei tuudittautunut vielä liialliseen hyvänolontunteeseen.

– Onnittelut meidän joukkueelle. Pelimme ja asenteemme olivat tänään kohdallaan. Tämä oli kuitenkin vasta ensimmäinen ottelu välieräsarjassa. Huomenna harjoittelemme ja maanantaina pelaamme seuraavan ottelun.

GrIFK:n päävalmentaja Patrik Johanson myönsi kotijoukkueen paremmuuden.

– HIFK oli tänään parempi joukkue kaikilla osa-alueilla. Otteluita ei voiteta tekemällä 13 maalia. Harjoittelemme ja teemme paremman ottelun maanantaina.

Erinomaisesti HIFK:n maalilla torjunut Tia Lehtinen riemuitsi voitosta.

– Täydellinen aloitus playoff-sarjaan. Kaikki toimi tänään.

HIFK-GrIFK 23-13 (12-6)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
HIFK: Kathlen Ax 6 (5), Emma von Nandelstadh 5, Ida Väyrynen 3, Petra Gostowski 3, Isabel Larsson 2, Kira Härkönen 2, Ella Holopainen 2

GrIFK: Johanna Hilli 4 (1), Greta Wirén 2, Sandra Laitinen 2, Cecilia Schalin 1, Fanny Reinikainen 1, Carolina Rehnberg 1, Rebecca Lönnqvist 1, Corinna Jensen 1

Tähtipelaajat
Tia Lehtinen HIFK 3
Emma von Nandelstadh HIFK 2
Johanna Hilli GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Annamari Jääskeläinen 1 x 2 min
GrIFK: Carolina Rehnberg 1 x 2 min, Fanny Reinikainen 1 x 2 min

Erotuomarit: Mikael Lindroos – Johan Skogberg

Yleisöä: 137

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk