HIFK otti niukan voiton SIF:sta

SIF ja HIFK kävivät tiukan taistelun pisteistä. Lopulta peli kääntyi HIFK:lle niukasti 30-29 (18-16).

SIF oli hävinnyt ensimmäisessä ottelussaan selvästi GrIFK:lle, mutta tuli toiseen peliin vahvasti ja sisuuntuneena.

HIFK pääsi ottelun alussa niskan päälle ja pystyi tiukkojen vaiheiden jälkeen pitämään asemansa loppuun saakka. HIFK oli ensimmäisellä puoliajalla parhaimmillaan neljän maalin johdossa, mutta SIF kairasi itsensä vielä lopussa tasoihin. HIFK pääsi kuitenkin kahden maalin johdossa toiselle puoliajalle.

Toisen puoliajan alkajaisiksi kotijoukkue nousi rinnalle, mutta ei päässyt missään vaiheessa ohi. Laajalla rintamalla maaleja tehnyt HIFK karkasi jo ratkaisevan näköiseen viiden maalin johtoon jakson puolivälissä, mutta SIF ei luovuttanut. Madeleine Lindholmin, Mariela Lönnqvistin ja Saara Lehtolan osumilla SIF taisteli itsensä vielä tasoihin, mutta Ella Holopainen sinetöi lopussa HIFK:n voiton.

SIF:n päävalmentaja Jan Hagman oli luonnollisesti pettynyt tulokseen, mutta kiitteli joukkueensa taistelua.

– Mielestäni olisimme tänään ansainneet pisteen. Sen verran paljon teimme töitä sen eteen. Meillä on ehkä hieman IFK:ta kapeampi pelaajamateriaali, mikä ehkä näkyi väsymisenä lopussa. Taistelimme kuitenkin pisteestä ihan loppusekunneille asti, Hagman totesi ottelun jälkeen.

HIFK:n päävalmentaja Nils Kührin mielestä joukkue ei yltänyt parhaaseensa.

– Käytämme leveää materiaalia, jossa on myös kokemattomampia pelaajia, kun teemme paljon vaihtoja, niin tulee helpommin virheitä. Mutta ne on vain hyväksyttävä tässä vaiheessa kautta. Suorituksemme oli kokonaisuudessaan noin 70%. Siuntio tarjosi hyvän vastuksen, kun se ikinä antanut periksi.

Ottelun parhaana palkittu Madeleine Lindholm iloitsi joukkueen parantuneista otteista avauspeliin verrattuna, mutta tulos kaiversi mieltä.

– Selvä tason nosto viime ottelusta. Olemme joukkueen sisällä jutelleet paljon ja päätimme näyttää, että pystymme parempaan. Olemme harjoitelleet puolustusta sekä yksinkertaisia asioita hyökkäyspäässä. Vähän harmittaa, että pallot välillä karkailivat joukkueelta. Tämä oli kuitenkin kokonaisuutena hyvä peli. Tästä on hyvä lähteä kehittämään.

SIF-HIFK 29-30 (16-18)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
SIF: Madeleine Lindholm 9, Mariela Lönnqvist 8 (4), Saara Lehtola 6, Nea Puijola 3, Nora Wunsch 1, Matilda Luuppala 1, Natalie Jürgens 1

HIFK: Jannie Grönmark 5, Petra Gostowski 5, Sara Jäntti 4 (2), Ella Holopainen 4, Ida Väyrynen 3, Emma von Nandelstadh 2, Isabel Larsson 2, Annamari Jääskeläinen 2, Milla Lindroos 1, Ellen Härkönen 1, Kathlen Ax 1

Tähtipelaajat
Madeleine Lindholm SIF 3
Jannie Grönmark HIFK 2
Petra Gostowski HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
SIF: Madeleine Lindholm 1 x 2 min, Mariela Lönnqvist 1 x 2 min, Nea Puijola 1 x 2 min
HIFK: Ida Väyrynen 2 x 2 min, Sara Jäntti 1 x 2 min

Erotuomarit: Annette Nyberg – Iva Voncina

Yleisöä: 104

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk