HIFK puristi voiton GrIFK:sta

Tappiotta ennen lauantaina olleet HIFK ja GrIFK iskivät yhteen. Tiukassa ottelussa HIFK oli lopussa vahvempi ja vei voiton nimiinsä 32-27 (16-15).

HIFK näytti ottavan heti yliotteen ottelusta ja sai kasvatettua kolmen maalin johdon. GrIFK taisteli kuitenkin itsensä takaisin peliin mukaan ja käväisi johdossakin, mutta HIFK pelasi ensimmäisen puoliajan lopun vahvemmin päästen maalin johdossa toiselle puoliajalle.

Toisen puoliajan alkuun GrIFK tuli vahvasti ja näytti jo karkaavan Johanna Hillin ja Fanny Reinikaisen maaleilla. Parhaimmillaan GrIFK kasvatti itselleen neljän maalin johdon. HIFK nousi kuitenkin tasoihin ja ratkaisi ottelun viimeisellä kympillä. Se repäisi viiden maalin putken kasvattaen neljän maalin johdon eikä GrIFK pystynyt siihen enää vastaamaan.

Näin HIFK jatkaa ainoana puhtaan pelin joukkueena SM-sarjassa.

HIFK:n päävalmentaja Nils Kühr antoi tunnustusta sekä omilleen että vieraille.

– Kiinnostava ja tiukka peli! Granilla on hyvä ja vahva joukkue. Pidimme pään korkealla, vaikka olimme neljä maalia tappiolla. Teimme töitä 60 minuuttia, hyvä suoritus tytöiltä.

GrIFK:n Anders Genberg harmitteli tappiota.

– Se oli tasainen 60-minuuttinen, jonka HIFK ratkaisi rutiinillaan. He tekevät hyvin ne asiat joita he tekevät. Missasimme monta paikkaa. Roosa pelasi hyvän ottelun, mutta hoidamme heidät ensi kerralla.

Yhdeksän maalia HIFK:lle heittänyt Ella Holopainen nautti ottelun annista.

– Tiesimme, että tulee olemaan tiukka ja vauhdikas peli – sitä se oli! Maalivahdit pelasivat hyvin. Lopussa halusimme enemmän.

HIFK-GrIFK 32-27 (16-15)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
HIFK: Ella Holopainen 9, Petra Gostowski 6, Kira Härkönen 5 (2), Emma von Nandelstadh 4, Isabel Larsson 4, Kathlen Ax 2, Milla Lindroos 1, Annamari Jääskeläinen 1 (1)

GrIFK: Johanna Hilli 11 (6), Carolina Rehnberg 6, Greta Wirén 3, Fanny Reinikainen 3, Sandra Laitinen 2, Cecilia Schalin 1, Rebecca Lönnqvist 1

Tähtipelaajat
Ella Holopainen HIFK 3
Johanna Hilli GrIFK 2
Petra Gostowski HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Annamari Jääskeläinen 1 x 2 min, Kathlen Ax 1 x 2 min, Tia Lehtinen 1 x 2 min
GrIFK: Carolina Rehnberg 1 x 2 min, Cecilia Schalin 1 x 2 min, Rebecca Lönnqvist 2 x 2 min

Erotuomarit: Jyri Björkman – Teemu Kaulio

Yleisöä: 105

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk