PIF avasi voittotilinsä

PIF pääsi juhlimaan kauden avausvoittoaan kaataessaan KyIF:n 23-19 (9-8).

Ensimmäinen puoliaika meni PIF:n hienoisessa komennossa. Joukkueen puolustus toimi hyvin, sillä ensimmäisen jakson puoliväliin KyIF oli saanut vain kaksi maalia ja PIF:n johto oli parhaimmillaan neljä maalia. KyIF kiri jakson lopussa eron maaliin.

Toisen puoliajan alussa KyIF käväisi nopeasti johdossa, mutta sen jälkeen Piffen otti pelin jälleen haltuunsa. Kotijoukkue piti KyIF:n maaleitta 12 minuuttia ja repäisi 7-0-jakson karaten kuuden maalin päähän. KyIF:n loppukiri toisen sen lopussa vielä neljän maalin etäisyydelle, mutta PIF pääsi lopulta juhlimaan kauden avausvoittoaan.

Voitto oli PIF:lle samalla ensimmäinen pääsarjatasolla sitten vuoden 1995.

PIF:n penkin päässä nähtiin Teddy Nordling, kun päävalmentajana normaalisti toimiva Robert Åberg oli sivussa sairastumisen takia. Nordling oli erittäin tyytyväinen Piffenin esitykseen.

– Hyppäsin puikkoihin lyhyellä varoitusajalla, kun Robert Åberg oli sairaana ja minulla oli mahdollisuus olla mukana otteluvalmentajana. Käsipallon parissa työskenteleminen on aina hauskaa. Peli toimi hienosti tänään, seurasimme ennakkoon laadittua suunnitelmaa täysin. Keskuspuolustus pelasi hyvin ja maalivahdit olivat myös hyviä.

KyIF:n päävalmentaja Birgitta Lindholm antoi tunnustusta vastustajalle.

– Piffen pelasi hyvin tänään, emme saaneet omaa peliämme käyntiin kuin vasta viimeisen kahdeksan minuutin aikana. Se maksoi meille tällä kertaa kaksi pistettä. Piffen ei yllättänyt meitä, he ansaitsivat voittonsa.

Ottelun parhaana palkittu Manon Deguelle iloitsi avausvoitosta.

– Oli todella hienoa ottaa ensimmäinen voitto kotona, emme antaneet missään vaiheessa periksi ja pelasimme joukkueena.

PIF-KyIF 23-19 (9-8)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
PIF: Anette Rakkolainen 6 (4), Manon Deguelle 5, Ella Nyberg 3, Joanna Perho 2, Thea Nordling 2, Antonia Ahlbäck 2, Perla Pietilä 1 (1), Ella Lepola 1, Rebecca Anckar 1

KyIF: Maja Sannholm 4 (4), Malena Ekman 4, Emilia Karell 3, Ellen Sampakoski 2, Ella Paukku 2, Miisa Palkoranta 2, Daniela Lindgård 1, Fanny Axberg 1

Tähtipelaajat:
Manon Deguelle PIF 3
Ella Nyberg PIF 2
Thea Nordling PIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
PIF: Anna Nylund 1 x 2 min, Antonia Ahlbäck 1 x 2 min
KyIF: Ella Paukku 1 x 2 min, Jessi Laasio 1 x 2 min, Miisa Palkoranta 1 x 2 min

Erotuomarit: Annette Nyberg – Christopher Metsämäki

Yleisöä: 76

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk