PIF ei pysynyt Dickenin kyydissä loppuun saakka

Dicken ei antanut PIF:n yllättää itseään, vaan otti kotikentällään 31-22 (13-10).

Joukkueiden kauden aiempi kohtaaminen oli Dickenin näytöstä helsinkiläisten voittaessa 42-16. Tällä kertaa ottelu oli kaikkinensa paljon tasaisempi ja PIF pystyi pistämään paremmin kampoihin.

Dicken näytti menevän ensimmäisellä puoliajalla menojaan, kun se repäisi jo kuuden maalin johdon hieman puolivälin jälkeen. Ella Lepolan ja Patricia Anckarin maaleilla PIF sai kuitenkin kavennettua eron parhaimmillaan kahteen, mutta Dicken johti kolmella osumalla toiselle puoliajalle lähdettäessä.

PIF pysyi iskuetäisyyden päässä vielä toisen jakson puoliväliin saakka, mutta sitten Dicken löysi vielä yhden lisävaihteen ja otti lopullisen niskaotteen edeten voittoon.

Dicken on kärsinyt alkuvuoden aikana koronatartunnoista ja päävalmentaja Ken Sireniuksen mukaan se näkyi otteissa.

– Puolustuksellisesti ei ollut niin hyvää peliä tänään ja huomaa, että on ollut covidin jälkeisiä ongelmia päästä harjoittelemaan kunnolla, mutta toivottavasti ensi viikosta lähtien saadaan siihenkin enemmän tasapainoa. Maalivahtipeli oli hyvä tänään.

Tappiosta huolimatta PIF-luotsi Robert Åberg löysi myös hyvää.

– Harmittava loppu ottelulle, kun pelaaja loukkaantui, sehän vaikuttaa kaikkiin. Tämä oli ensimmäinen ottelu kahteen kuukauteen, kiva päästä taas pelaamaan. Taistelemme hyvin, tytöt olivat hyvin hermostuneita matkalla tänne. Mutta he näyttivät taas, että harjoittelemme hyvin, viimeksi hävisimme 42-16 tämä on selvä askel oikeaan suuntaan.

Dickenin Emilia Valkamo iloitsi pääsemisestä tositoimiin.

– Kiva päästä pelaamaan pitkästä aikaa, mikä myös näkyi pelissämme mutta onneksi paransimme loppua kohti.

Dicken-PIF 31-22 (13-10)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
Dicken: Matilda Peitsaro 7, Emilia Valkamo 6, Anna Broman 5, Anna Westerlund 3, Ella Valkamo 3, Linn Wentzel 2, Jessika Gammals 2, Tove Salokivi 1, Ida Lökström 1, Daniela Hudd 1

PIF: Patricia Anckar 10 (3), Joanna Yli-Suvanto 3, Ella Lepola 3, Ella Nyberg 2, Nelli Snellman 1, Jessica Ranta-aho 1, Iida Maijala 1, Antonia Ahlbäck 1

Tähtipelaajat
Emilia Valkamo Dicken3
Patricia Anckar PIF 2
Kira Itkonen Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Matilda Peitsaro 2 x 2 min, Tove Salokivi 1 x 2 min
PIF: Iida Maijala 2 x 2 min, Joanna Yli-Suvanto 1 x 2 min, Nelli Snellman 1 x 2 min

Erotuomarit: Mikael Voionmaa – Jyri Björkman

Yleisöä: 27

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk