SIF:n taistelu ei riittänyt – Dicken finaaliin jännittävien vaiheiden jälkeen

SIF:n ja Dickenin välinen Suomen Cupin välierä ratkesi jännittävien vaiheiden jälkeen Dickenin eduksi 28-27, 23-23 (13-9). Ottelu venyi aina jatkoajalle saakka.

SIF oli askeleen edellä suurimman osan ottelusta. Ensimmäistä jaksoa SIF piti hallinnassaan ja johti tauolle lähtiessä neljällä maalilla. Toisella puoliajalla SIF hallitsi alussa vielä kenttätapahtumia pitäen sitkeästi johtoasemaansa.

Loppua kohden Dicken sai kuitenkin koneen käyntiin ja tuli viiden maalin takaa tasoihin. Tove Salokivi näytti jo ratkaisseen ottelun tehden 15 sekuntia ennen loppua johtomaalin, mutta Nora Wunsch tasoitti vielä viime sekunneilla ja ratkaisua jaettiin jatkoajalta.

Jatkoajalla Dicken oli kuitenkin vahvempi. Se karkasi neljän maalin johtoon ja SIF:n kiriltä loppui aika kesken ja Dicken pääsi juhlimaan finaalipaikkaa.

Näin Dicken pääsee puolustamaan viime kauden cup-mestaruuttaan ja hakemaan historiansa yhdeksättä cup-voittoa.

SIF:n päävalmentaja Jan Hagman oli ottelun jälkeen pettynyt, mutta antoi tunnustusta joukkueensa taistelusta.

– Tytöt sotivat hienosti tänään, olisivat ansainneet voiton. Väsyimme hieman lopussa, meillä oli vähän vaihtopelaajia tänään.

Ken Sireniuksen mukaan ottelun aikana tehdyt muutokset toivat lopulta toivotun lopputuloksen.

– Siuntio teki tästä hyvän ottelun ja teki tästä meille vaikeaa. Meillä oli haparoiva startti ja oli hieman hankaluutta päästä otteluun sisään. Muutimme puolustusta ja onnistuimme ottelun tärkeimmässä kohdassa.

SIF – Dicken ja. 27-28 23-23 (13-9)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
SIF: Madeleine Lindholm 13, Nora Wunsch 4, Saara Lehtola 4, Mariela Lönnqvist 3 (2), Natalie Jürgens 2, Nea Puijola 1

Dicken: Matilda Peitsaro 5 (2), Emilia Valkamo 4, Anna Lindholm 4, Linn Wentzel 3, Tove Salokivi 3, Anna Westerlund 2, Ella Valkamo 2, Janica Sjöström 2, Malena Heikkinen 2, Jessika Gammals 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
SIF: Saara Lehtola 1 x 2 min
Dicken: Matilda Peitsaro 1 x 2 min, Tove Salokivi 1 x 2 min

Erotuomarit: Magnus Roth – Niko Tillan

Yleisöä: 88

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk