Finaaliennakko: Dicken ja GrIFK aloittavat taistelun mestaruudesta

Naisten käsipallon SM-sarjan finaalissa kohtaavat tällä kaudella hallitseva mestari Dicken sekä GrIFK. Kyseessä on samalla viime kauden finaalin uusinta.

Vastakkain ovat eittämättä kauden kaksi parasta joukkuetta, sillä ne kävivät viime hetkille saakka tiukkaa taistelua myös runkosarjan voitosta. Joukkueet päätyivät kauden viimeisessä runkosarjan ottelussa tasapeliin ja Dicken nappasi runkosarjan voiton pisteen erolla.

Runkosarjan keskinäisissä kohtaamisissa Dicken oli niskan päällä voittaen otteluista kaksi ja kerran päädyttiin tasapeliin. Helsinkiläisten päävalmentaja Thomas Lindströmin mukaan runkosarjan pelit eivät kuitenkaan paina finaaleihin lähdettäessä.

– Eivät ne välttämättä anna henkistä yliotetta, mutta luottamusta tekemiseen. Tiedämme, että Grani on voitettavissa ja mitä se vaatii. Loppuottelut ovat kuitenkin ihan eri asia kuin runkosarjaottelut, Lindström muistuttaa.

GrIFK:n päävalmentaja Patrik Johansonin mukaan runkosarjan tulokset asettavat ennakkosuosikin viitan vahvasti Dickenin ylle, mutta hänellä on myös vahva luotto omaan joukkueeseen.

– On selvä, että Dicken lähtee ennakkosuosikkina ottaen huomioon runkosarjan tulokset, mutta me olemme itseluottamusta täynnä ja uskomme täysin mahdollisuuksiimme voittaa kolme peliä, Johanson toteaa.

Omassa välieräsarjassaan Dicken kaatoi SIF:n selvästi 3-0, mutta Lindström löytää vielä kehityskohteita finaalia silmällä pitäen.

– Ottelut Siuntiota vastaan olivat melko epätasaisia meidän puoleltamme. Ajoittain pelasimme erittäin hyvää käsipalloa, mutta väliin mahtui heikompia jaksoja. Näistä heikoista jaksoista on päästävä eroon Grania vastaan.

GrIFK taisteli neljä tiukkaa ottelua HIFK:ta vastaan onnistuen lopulta kampeamaan HIFK:n nurin 3-1. Johansonin mukaan tiukat välierät antoivat hyvät eväät finaalia ajatellen.

– Puolustus- ja maalivahtipelaaminen olivat todella hyviä kolmessa ottelussa. Sitten saimme paljon harjoitusta 6 vs. 5-pelaamisessa, joten se on parantunut myös.

Johansonilla on hyvin tiedossa vastustajan vahvuudet ja odottaa kovaa finaalisarjaa.

– Heillä on leveä materiaali ja sekoitus isoja fyysisiä pelaajia sekä pienempiä nopeampia pelaajia. On tärkeää, että pystymme pelaamaan maksimaalisella tasollamme voittaaksemme.

Myös Lindströmiltä löytyy kehusanoja vastustajalle. Luvassa onkin kahden kovan joukkueen välinen mielenkiintoinen ja jännittävä finaalisarja.

– Grani haluaa olla aggressiivinen puolustuksessa ja juosta paljon. Heillä riittää laatupelaajia jokaiselle pelipaikalle. Johanna Hilli on tietenkin johtava pelaaja, mutta pakistossa löytyy leveyttä hänen rinnalleen ja kuudessa metrissä varmoja ratkaisijoita.

Viime vuonna Dicken vei finaalisarjan suoraan kolmessa ottelussa. Tälläkin kertaa se pääsee jahtaamaan mestaruutta kotiedun turvin.

– On aina mukavampi pelata kotiyleisön edessä. Sarjan mennessä tiukille kotiedulla saattaa olla ratkaiseva merkitys. Toki Grani näytti HIFK:ta vastaan, että he pystyvät voittamaan vieraskentälläkin, Lindström korostaa.

Johanson toivoo, että he saavat omiltaan vankan tuen myös vieraskatsomoon.

– On totta kai etu aloittaa kotona kotiyleisön ollessa tukena, mutta toivon kauniaislaisten löytävän tiensä Pirkkolaan kannustamaan meitä, Johansson heittää haasteen Grani-faneille.

Finaalisarja käynnistyy keskiviikkona 3.5. ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Mestari on selvillä viimeistään 16.5. Pronssista kamppailevat HIFK ja SIF. Pronssiottelut käynnistyvät 4.5.

Finaalien aikataulu:
Ke 3.5. kello 19.15 Dicken-GrIFK (monikameratuotanto + studio)
Pe 5.5. kello 18.30 GrIFK-Dicken (monikameratuotanto + studio)
Ti 9.5. kello 19.15 Dicken-GrIFK (monikameratuotanto + studio)
Pe 12.5. kello 19.00 GrIFK-Dicken, tarvittaessa (monikameratuotanto + studio)
Ti 16.5. kello 19.15 Dicken-GrIFK, tarvittaessa (monikameratuotanto + studio)

HandisTV näyttää kaikki ottelut suorina lähetyksinä. HandisTV:n pariin pääset täältä.

 

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk