Kohti kautta: HIFK

HIFK joutui harvinaiseen asemaan viime kaudella, kun se katseli sivusta finaaleja napaten itse pronssia. HIFK:ssa on menossa pitkäjänteinen kehitystyö.

HIFK:ta ei nähty viime kevään finaaleissa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2008. Päävalmentaja Nils Kühr muistuttaa, että joukkueessa on menossa muutosprosessi, joka ottaa oman aikansa.

– Tämä ei ole lyhyen tähtäimen projekti, vaan pitkän tähtäimen. Meiltä on lähtenyt joitain kokeneempia pelaajia ja meille on tullut uusia. Ei voi odottaa, että suurten vaihdosten jälkeen heti ensimmäisellä kaudella tulisi menestystä. Se on pitkä prosessi. Olemme edelleen siinä vaiheessa, että otamme nuoria pelaajia mukaan ja katsomme miten he pärjäävät. Se ei ole niin helppoa tai muuten kaikki tekisivät sitä.

HIFK menetti aimo annoksen kokemusta, kun Annamari Jääskeläinen, Kathlen Ax ja Ida Väyrynen vetäytyvät kokonaan SM-tasolta. Jääskeläinen ehti edustaa HIFK:ta 20 kautta ja hän pisti lenkkarit naulaan. Ax ja Väyrynen sen sijaan pitävät taukoa ja miettivät lopullisesti uransa jatkoa. Kolmikko pelasi yhdessä HIFK:ssa yli kymmenen vuotta ja tekivät joukkueelle yhteensä 3000 maalia.

Kovin tulokas joukkueessa on SIF:stä saapunut Saara Lehtola ja Suomeen Ruotsista palaava Mari Paukku on myös mielenkiintoinen nimi joukkueessa. Paukku nähtiin viimeksi SM-sarjassa vuonna 2018.

Kokeneen kolmikon poistuminen avaa mahdollisuuksia uusille tulevaisuuden vastuunkantajille.

– Tietenkin se on menetys HIFK:lle, mutta samalla jännittävä projekti minulle sekä iso mahdollisuus kaikille nuorille pelaajille hypätä mukaan. Se on yksi asia mitä pyrimme kertomaan naisille, että nyt on mahdollisuus näyttää olevansa parhaita. Pyrimme puskemaan kaikkia pelaajiamme eteenpäin ja antamaan kaikille mahdollisuuden. Jos meille tulee loukkaantuminen, niin seuraava on siten valmiina. On parempi pistää painetta useammalle hartialle kuin kaikki vain yhdelle, muistuttaa Kühr.

Kokonaisuudessaan Kühr katsoo joukkuettaan luottavaisin mielin.

– Meillä on mielenkiintoinen yhdistelmä. Se on harmonisempi kuin viime vuonna. Harjoitukset ovat intensiivisempiä ja joukkueessa on enemmän taisteluhenkeä tällä hetkellä. Joukkuehengen osalta olemme paljon vahvempi joukkue kuin viime vuonna. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että pelaisimme parempaa käsipalloa, vaikkakin toki toivon sitä.

Kühr toivoo nuorentuneen joukkueen pystyvän viemään kausi tasaisesti läpi.

– Ensimmäinen on, että annamme pelaajillemme kokemusta. Meidän täytyy pystyä pelaamaan tasaisemmin läpi kauden. Viime kaudella oli ylä- ja alamäkiä. Tiedämme, että henkiset asiat ovat isossa osassa. Jos aloitamme hyvin, niin kaikki on mahdollista, mutta se voi mennä myös päinvastoin.

HIFK:n kausi käynnistyy lauantaina, kun se saa kotikentälleen SIF:n. Ottelu alkaa kello 13.45.

HIFK
Kaudella 2021-22: Voitti pronssia.

Tulleet pelaajat:
Mari Paukku (Huddinge HK, SWE)
Saara Lehtola (SIF)
Ida Keihäs (KyIF)
Nicole Haakana (juniorit)

Lähteneet pelaajat:
Annamari Jääskeläinen (lopettanut)
Kathlen Ax (tauko)
Ida Väyrynen (tauko)

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk