BK-46 piti Dickenin pinteessä ensimmäisen puoliajan

SM-sarja saatiin käyntiin keskiviikkona, kun hallitseva mestari Dicken sai vastaansa sarjatulokas BK-46:n. Dicken oli vahvempi voittaen 32-18 (17-12).

Dicken tuntui aavistuksen hermostuneelta ottelun alussa ja BK-46 esiintyi ennakkoluulottomasti. Vaikka Dicken käväisi jakson puolivälissä viiden maalin johdossa, niin aikalisän jälkeen BK-46 nousi aiempaa pääsarjakokemusta omaavien Johanna Degerthin, Erica Gustafssonin sekä kapteeni Jannica Kullbergin johdolla maalin päähän. Jakson lopussa Dicken oli Malena Heikkisen johdolla vahvempi ja lähti viiden maalin johdossa toiselle puoliajalle.

BK-46 aloitti ottelun vahvasti ja nousi kahden maalin päähän ennen kuin ensimmäiset kahdeksan minuuttia oli pelattu. Sen jälkeen kentällä oli vain yksi joukkue. BK-46 oli sen jälkeen maaleitta lähes 22 minuuttia ja Dicken karkasi lopulta selvään voittoon.

Lopulta selvin numeroin päättyneen ottelun jälkeen Dickenin päävalmentaja Thomas Lindström antoi tunnustusta BK-46:n esitykselle.

– Mukavaa aloittaa voitolla heti ensimmäisessä ottelussa. Ei oikein tiedetty mitä odottaa BK:lta, joukkue ei ollut meille tuttu, mutta mielestäni he pelasivat oikein hyvää käsipalloa ja tarjosivat kunnon taistelun. Viimeisten 15 minuutin aikana pääsimme karkaamaan, mutta siihen asti ottelu oli hyvin tasainen.

Valmentajat olivat varsin kohteliaalla päällä, sillä BK-46:n Gustaf Ahlroos antoi omat kehunsa kotijoukkueen otteille.

– Dicken teki hyvin maaleja meidän virheistä, se oli suurin ongelma. 45 minuuttia teimme hyvin töitä, vaikka olemme selvästi heikompi joukkue kuin Dicken. Kun tehdään teknisiä virheitä ja huonoja syöttöjä Dickeniä vastaan, niin se on siinä. Lökström teki todella hyvän ottelun maalissa ja oli ehdottomasti Dickenin paras puolustaja, Ahlroos kommentoi ottelun jälkeen.

Ottelun parhaana palkitun Anna Westerlundin mukaan Dickenin tiivistynyt puolustus oli avain voittoon.

– Vaikea ensimmäinen puoliaika, mutta sitten kiristimme puolustuksemme ja sillä ratkaisimme pelin.

Dicken-BK-46 32-18 (17-12)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
Dicken: Anna Westerlund 7 (4), Malena Heikkinen 6, Matilda Peitsaro 5, Linnea Aula 5, Linn Wentzel 3, Daniela Hudd 2, Ella Valkamo 1, Nina Ottelin 1, Ida Lökström 1, Jessika Gammals 1

BK-46: Jannica Laukkanen 4, Jannica Kullberg 4 (2), Johanna Degerth 4 (1), Patricia Anckar 3, Erica Gustafsson 2, Erica Kullberg 1

Tähtipelaajat
Anna Westerlund Dicken 3
Ida Lökström Dicken 2
Melanie Udd BK-46 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Linnea Aula          1 x 2 min
BK-46: Jannica Kullberg   1 x 2 min, Johanna Degerth 1 x 2 min, Vilma Lindqvist 1 x 2 min

Erotuomarit: Jyri Björkman – Krister Illman

Yleisöä: 112

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk