Finaalitaistelu jatkuu tasatilanteessa

Muutaman harjoitteluun ja lepoon käytetyn päivän jälkeen, ovat finaalijoukkueet GrIFK ja HIFK taas valmiina taistelemaan Suomen mestaruudesta. Tasatilanteessa 1-1 siirrytään mittelössa Granin kotikentälle Kauniasten palloiluhalliin.

Joukkueet ovat ottaneet voittonsa suurimaalisesti omilla tutuilla kotikentillään. Avausosan GrIFK vei ”luolassaan” ottelun viimeisen kymmennen minuutin rykäyksellä 37-27 (15-13) ja vastaavasti HIFK vei toisen osan kotonaan Helsingin Urheilutalolla heti toisen jakson alun huikella menollaan 29-20 (15-11).

Tasaisimpia otteita joukkueista ovat ottelusta toiseen esittäneet Granista maalitykki Johanna Hilli, sekä taas jälleen kerran huikeaa kevätkautta pelaava maalivahti Bianca Eklundh. Kovin yllättävää ei ole, että HIFK:n puolelta tasaisimpaan suoritukseen ovat yltäneet joukkueensa hyökkäyspelin moottori Annette Tallqvist ja finaalisarjan tähän astinen paras maalintekijä (17) Linda Cainberg.

Finaalisarja on ollut reilua ja rehtiä finaalivääntöä, jossa joukkueiden keskittyminen on ollut muutamaa turhaa ja harkitsematonta tilannetta lukuunottamatta täysin pelaamisessa. Tosin Granin pelinrakentaja, Emma Selin, on saannut kummassakin pelatussa ottelussa tahattoman näköisiä iskuja päähänsä.

Toinen osa näytti kuitenkin ehkä enemmän ”naiset vs tytöt” pelaamiselta, joten ainakin Granin olisi hieman lisättävä kovuutta otteisiinsa. Varsinkin ottelun toisella puoliajalla joukkueen peli näytti aavistuksen aralta.

Mestaruustaiston kannalta fakta on se, että keskiviikon vierasjoukkue HIFK tarvitsee ehdottomasti ainakin yhden vierasvoiton mestaruuspokaalia tavoitellessaan. Kotivoittojen sarja taas kelpaa kotijoukkue Granille hyvin. Totuus on se, että mitä pidemmälle ottelusarja etenee, kotikentän tuoma etu pienenee.

Joko nyt nähdään ottelun loppuun asti voitosta käytävä trilleri? Tuleeko finaalisarjasta nyt myös jo  fyysisempi vääntö? Miten HIFK saa otettua Granilta ison kentän tilan pois?

Kolmas finaaliottelu alkaa keskiviikkona Kauniaisten palloiluhallissa klo 19.00

 

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk