GrIFK ja HIFK aloittavat finaalisarjan lauantaina

Kaimaseurat mittaavat keskenään voimiaan loppuotteluissa toisen kerran pääsarjahistoriassa. Viimeksi joukkueet ottivat yhteen finaaleissa kaudella 2008-2009. Tuolloin GrIFK:sta leivottiin yllätysmestari, todella jännittävien vaiheiden jälkeen, otteluvoitoin 3-2.

HIFK:lla on vielä kevään 2009 hopeajoukkueesta vahva kentällinen pelaajia jäljellä. Mukana ovat mm Annette Tallqvist, Linda Cainberg, Malin Sandberg, Annika Lindström, Victoria Berg ja Annamari Jääskeläinen.

Granin juniorimylly taas on jauhanut vahvan sukupolven nuoria huippupelaajia naisten tasolle, kevään 2009 kultajoukkueesta mukana olevien Bianca Eklundhin, Emma Selinin, Betina Lillqvistin ja Hanna Wilkmanin ympärille.

Tämän kauden runkosarjassa GrIFK sijoittui sijalle 3 ja HIFK sijalle 4, joten voidaan todeta, että finaalijoukkueet ovat löytäneet huippukuntonsa kreivittären aikaan. Runkosarjassa finaalijoukkueet ottivat kumpikin voitot toisistaan omilla kotikentillään. Syyskaudella HIFK oli vahvempi Helsingin Urheilutalolla numeroin 28-25(14-8) ja GrIFK taas vastaavasti kevätkaudella omassa Kauniaisten luolassaan 32-24(14-11).

Playoff -sarjan puolivälierissä Grani passitti ÅIFK:n kesälomalle suoraan voitoin 2-0 ja välierissä kaatui hallitseva Suomen mestari Sparta vakuuttavasti 3-1. HIFK:n tie finaaleihin kulki puolivälierissä 2-0 BK-46:sta ja sitten välierissä 3-1 voitoin runkosarjaa suvereenisesti hallinneesta Sjundeå IF:stä. Kumpikin joukkue on saanut ansaitusti levätä hyvän tovin kovien välieräsarjojen jälkeen ja pelaajat ovat varmasti hoivanneet matkalla saatuja pikkukolhuja. Katseet on nyt suunnattu äärettömän raskaaseen finaalisarjaan.

Kumpikin joukkue on tavallaan vahvistunut kauden aikana merkittävästi. GrIFK sai kauden edetessä merkittävän vahvistuksen pelinrakentaja ja puolustuksen kärjen Emma Selinin comebackin merkeissä.

GrIFK:n valmentaja Gustaf Ahlroos luottaa oman joukkueensa vahvuuksiin.

– Pelimme taso on ollut nousujohteista koko kevään ajan. Emma Selinin comeback sekä Martina Genbergin toipuminen pelikuntoon, on eheyttänyt puolustuksemme keskustan todella tiiviiksi. Hyvän puolustuksen ja maalivahtipelimme kautta saamme varmasti myös vahvan kontrauspelimme kulkemaan. Lisäksi uskon, että kevään aikana vahvasti esiin noussut Maaria Pöldver voi olla meille hyvä ”jokeri-kortti” finaalisarjassa.

HIFK:n kokemus mietityttää Ahlroosia

-Vastustajalla on äärimmäisen kokenut ja pitkään yhdessä pelannut joukkue. Samat runkopelaajat ovat jo vuosia pelanneet yhdessä. Heidän pelaamisensa on pitkään hiottua ja varmaotteista. Lisäksi Annette Tallqvistin ja Malin Sandbergin yhteispeli on sarjan vahvinta.

GrIFK on valmis pitkäänkin ottelusarjaan.

– Luotamme, että meillä on pidemmässä ottelusarjassa parempi kuntopuoli. Joukkueet ovat niin tasaisia, että kaikki eväät pitkään ottelusarjaan on olemassa. Lisäksi luotamme vahvasti myös kotikenttäetuumme, sanoi luottavainen Ahlroos.

HIFK:n puolella virkaveli Marcus Thomé luottaa välieräsarjasta tuttuihin konsteihin

– Välieräsarja Siuntiota vastaan toimi meille oikeastaan hyvänä ”kenraaliharjoituksena” finaaliotteluihin. Paljoakaan ei tarvitse muutoksia tehdä. Samalla tavalla kuin Siuntiota vastaan, yritämme eliminoida myös Granin takapelaajat. Etupäässä Johanna Hilli ja Betina Lillqvist täytyy saada kuriin. Myös Emma Selin vaikuttaa vahvakuntoiselta.

HIFK sai loppukaudesta mukaan, pitkäaikaisista vammoistaan toipuneet, huipputärkeän pelinrakentajan Annette Tallqvistin ja sentteri Malin Sandbergin. Valmentaja on mielissään konkareiden paluusta.

– Joukkueemme kuntopuoli ei varmasti ole luonnollisesti vielä paras mahdollinen pitkäaikaisten loukkaantumisten ja sairasteluiden vuoksi. Pelillinen taso on kuitenkin noussut huimasti Annette Tallqvistin, Annika Lindströmin ja Malin Sandbergin paluiden myötä. Heidän poissaollessaan muu joukkue sai runkosarjassa paljon peliaikaa ja vastuuta, mikä juuri nyt ratkaisuvaiheilla leventää vain entisestään käytössä olevaa materiaaliamme.

– Esimerkiksi välierissä ”Nette” ja ”Mallan” olivat aloituksessa vain yhdessä ottelussa. Nyt ainoastaan Hanna Byman saattaa olla selkävaivaisena lauantain ottelusta pois. Oman tekemisen kautta menemme. Kaikki mikä on ollut etukäteen tehtävissä on tässä vaiheessa tehty, Thomé päättää.

Joukkueet ovat ennakkoon hyvinkin tasaväkisiä, mutta pelaajaprofiileiltaan ja pelityyliltään täysin erilaisia. Siinä missä Grani luottaa agressiviiseen puolustukseen ja kovatempoiseen hyökkäyspeliin, HIFK taas puolustaa tiukemmin ja hieman passiivisemmin yhdessä 6 -metrin tuntumassa ja rakentaa hyökkäyksensä enemmän maltilla. Lisäksi Grani kontraa enemmän koko joukkueen voimalla, kun HIFK luottaa enemmän nopeiden laitapelaajien Silja Borgarsdottir-Sandelinin ja Kathlen Axin juoksuvoimaan.

Joukkueiden tähänastiset parhaat maalintekijät ovat Granin puolelta 173 maalia tykittänyt nuori Johanna Hilli ja HIFK:n puolella paluun tähtirintoihin tanskan kentiltä tehnyt Linda Cainberg 168 maalillaan. GrIFK starttaa finaalisarjaan kotiedun turvin. Suomen mestaruuteen vaaditaan 3 voittoa.

GrIFK voittaa Suomen mestaruuden koska,

..maalivahtipelillä tulee olemaan iso rooli mestaruutta ratkottaessa ja joukkueella on sarjan paras maalivahtipari, Bianca Eklundh-Linda Veski

..joukkueella on HIFK:ta huomattavasti monipuolisempi takapelaajisto, joista jokaista on varaa lepuuttaa myös otteluiden aikana

..joukkue konttraa vastustajaa tehokkaammin koko kentän leveydeltä

 

HIFK voittaa Suomen mestaruuden koska,

..joukkueella on niin vankka kokemuksen tuoma etu. Joukkueen runkopelaajat pelanneet ja voittaneet finaaleja yhdessä jo vuosia.

.. joukkueen sielu, Annette Tallqvist, voi kääntää otteluita joukkueelleen lähes yksinkin

..joukkueella on vastustajaansa nähden etukäteen ajatellen vahvempi 6m -pelaajisto

 

Seuraa heitä:

Emma Selin, GrIFK vs Annette Tallqvist, HIFK

Emma Selin tulee puolustusmaan Granin puolustuksen piikkinä HIFK:n tärkeintä pelaajaa Annette Tallqvistia vastaan. Useat yhteenotot, välillä varmasti rajutkin, ovat väistämättömiä.

Annamari Jääskeläinen, HIFK vs Betina Lillqvist, GrIFK

Molemmat pelaajat ovat fyysisiä sekä pelaavat suurella tunteella ja intensiteetillä toisiaan vastaan. Kumpikaan ei tule antamaan tippaakaan periksi. Anteeksi pyydellään kauden jälkeen, jos silloinkaan.

 

Toistaako historia itseään? Kumpi joukkue saa nostettua huippukuntonsa vielä vastustajaa terävämmäksi?

Ensimmäinen finaaliottelu pelataan Kauniaisten palloiluhallissa lauantaina 21.4 klo 16.45 alkaen.

 

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk