HIFK nappasi välieräpaikan BK-46:n kustannuksella

Runkosarjassa sijoille 1.-4. sijoittuneet joukkueet jatkavat kaikki mitalipeleihin. Kolmasia otteluita ei tarvittu yhdessäkään otteluparissa.

Ei aivan tarttunut BK-46:n miesten joukkueen edellispäivän hurmos naisten joukkueeseen Sisu Areenalla. Huomattavasti leveämmällä materiaalilla jyrännyt HIFK otti monipuolisesti pelaamalla välieräpaikan numeroin 26-23(14-11). Näin HIFK meni muiden semifinaalijoukkueiden tapaan ehkä hieman yllätäenkin suoraan 2-0 välieriin runkosarjan ykköstä Sjundeå IF vastaan.

–  Pudotuspeli ja playoffskäsipalloa. Meidän leveämpi materiaalimme ja vauhti ratkaisi, BK ei jaksanut mukana. Jatkamme tästä eteenpäin, HIFK:n käskyttäjä Markus Thome kommentoi.

Ensimmäisen osaottelun tapaan BK aloitti helsinkiläisiä väkevämmin, mutta nopeasti HIFK istui kuskin paikalle ja jätti kotijoukkueen vikisemään. Victoria Bergin tehdessä tilanteeksi vieraille 10-9, eivät helsinkiläiset eivät enää johtoasemasta luopuneet, vaan pitivät eron 1-5 maalissa pelin loppuun asti.

HIFK:n Linda Cainberg keräsi kolme Lähivakuutus Tähteä.

– Ei ehkä kauneinta peliä, mutta olipa kunnon pleijariottelu. Teimme paljon teknisiä virheitä, mutta taistelimme vimmatusti. Peli aaltoili läpi ottelun, puolustus parani loppua kohden ja onnistuimme voittamaan Cainberg totesi.

HIFK oli materiaalivertauksessa täysin ylivertainen. Se näkyi pelaamisen monipuolisuudessa sekä pelaajien vahvuuksien hyödyntämisessä ilman väsymistä. Tämä näkyi niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin. Torstaina ei edes tarvittu konkareiden Annette Tallqvistin tai Malin Sandbergin läsnäolon tuomaa voimaa ja rauhallisuutta. Joukkueesta nousivatkin parhaiten esiin nopeat avanneet ja päättäneet Linda Cainberg ja Kathlen Ax. Myös Annika Lindström paransi otteitaan pelin edetessä.

Pelaajien kierrätys osui HIFK:lla aivan nappiin. Sen seurauksena vieraat muun muassa pesivät BK:n jopa heille tavaramerkkinä vuosikausia olleissa nopeista vastaiskuista tehdyissä maaleissa puhtaasti 8-2. Onnistuneiden kontrauksien lisäksi kotijoukkueen maalivahti Jessica Mansström torjui niitä vielä puolenkymmentä. Ainoa isompi miinus oli sentterin olematon hyödyntäminen.

HIFK tulee olemaan vaikea pala välierissä Siuntiolle. Mutta, tuskinpa Siuntio uskoi tai toivoikaan saavansa helppoa vastusta enää tässä vaiheessa kautta. HIFK:lla vain tuntuu tällä hetkellä olevan välieräjoukkueista selkeästi leveämpi pelaajamateriaali. Se on hyvä valtti nyt kun aletaan pelaamaan paras viidestä systeemillä.

Eri asia on, onko HIFK:n kärkipelaajien taso Siuntion tai muidenkaan välieräjoukkueiden tasolla.

Nytkin BK-46 roikkui todella sitkeästi mukana lähinnä hyvän play off -sarjan pelanneiden Pamela Degermanin, Jessica Mannströmin ja Yvonne Westerlundin johdolla. Ja vähintään vastaavan tason pelaajia löytyy myös tulevasta välierävastustajasta.

Todella mielenkiintoiset välierät ovat varmasti tulossa.

Vähän on harmi, että muista ei tälläkään kaudella ollut yllätäjäksi, vaan samat tutut joukkueet ratkaisevat mitalien kohtalon tälläkin kaudella.

Mutta, tuleeko järjestys jollain tapaa muuttumaan? Se nähdään 11.4 alkavien välierien jälkeen.

Kaikki neljä joukkuetta ovat tällä hetkellä aika tasaisia, mutta todella erilaisia toisiinsa nähden. Ja sehän on seikka joka vain lisää mielenkiintoa.

 

 

Maalintekijät

BK-46: Pamela Degerman 11, Yvonne Westerholm 4, Madeleine Lindholm 3, Malin Holmqvist 2, Nina Ahlblad 1, Jenny Löf 1.

HIFK: Linda Cainberg 5, Kathlen Ax 5, Annette Tallqvist 4, Ida Väyrynen 4, Annamari Jääskeläinen 3, Silja Bogardsdottir-Sandelin 2, Hanna Nylund 2, Victoria Berg 1.

Lähivakuutus Tähdet

*** Linda Cainberg, HIFK

** Pamela Degerman, BK-46

* Kathlen Ax, HIFK

 

HIFK:n naisten edustusjoukkue 2011-2012

HIFK:n naisten edustusjoukkue 2011-2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk