SIF, Sparta IF ja GrIFK odotetusti välieriin

Selvistä loppulukemista huolimatta Dicken lopetti kautensa hyvään ja pirteään otteluun, mutta runkosarjan ylivoimainen ykkönen oli luokkaa parempi maali-iloittelussa numeroin 27-35(13-20).

-Peli joka pitikin voittaa. Hieman keskittymisvaikeuksia, mutta teimme sen mitä tarvittiin, SIF-luotsi Helena Lönn sanoi.

Ottelu alkoi varsin tasaisissa merkeissä. Dickenillä ei ollut alkuminuuteilla vaikeuksia murtaa Siuntion 3:2:1 puolustusta ja vierailijoiden oli puolestaan vaikeaa saada palloa loistavasti Dickenin maalissa aloittaneen Catharina Silfvastin selän taakse. Lisäksi tolpat ja rimat kolisivat tiuhaan vapaista maalintekopaikoista.

Siuntiolle kuitenkin riitti oikeastaan ottelussa yksi kunnon ryhtiliike ja nykäisy koko ottelun aikana.

Ottelun parhaan pelaajan, Linda Olinin tasoitettua tilanne 6 minuutin kohdalla  tilanteeksi 3-3, SIF rykäisi eron 10 minuutissa tilanteeksi 12-5 ja pelaaminen ottelun voitosta oli sillä selvä.

– Pelattiin hyvä peli. Tänään kaikilla pelaajilla oli asenne kohdallaan ja periksi ei annettu missään tilanteessa. Siuntio ansaitsi voittonsa. Onnea Siuntiolle mitalipeleihin, Markku Enström totesi.

Puoliaikaan mentiin sitten jo maaleja vuorotelleen tehden ja ennusmerkit kunnon maalintekojuhlista olivat ilmassa vierailijoiden johtaessa 20-13.

Toisella puoliajalla Dicken näytti kuitenkin kaiken osaamisensa ja todisti myös taidollisesti ansainneen paikan pudotuspeleihin vuosiin ensinmäisellä SM-sarjakautenaan.

Joukkue hyökkäsi pirteästi ennen kaikkea jo 1.jaksolla loistaneen kovaheittoisen Karolina Nylundin johdolla.

Myös joukkueen koko kauden paras maalintekijä Anna Lindahl nosti vahvasti panostaan ottelun loppua kohden.

Vahvempi ja taidollisesti monta luokkaa edellä oleva runkosarjavoittaja pystyi kuitenkin vain kerta toisensa jälkeen rokottamaan nopeasti Dickenin onnistumisien jälkeen. Kotijoukkueella ei ollut voimia ja keskittymistä vastata hyvän hyökkäyksen jälkeen vastaavalla puolustamisella.

Dickenin jo 1.puoliajalla osittain toimivaksi osoittaunut Olinin erikoisvartiointiin ottaminen sai jatkokseen myös ottelun parhaan maalintekijän Maria Jukolan vartiointiin ottamisen, mutta tarvittaessa kumpikin pääsi halutessaan joko päättämään hyökkäykset itse tai pelaamalla loistavalla pelisilmällään muut joukkuekaverit vapaisiin maalintekotilanteisiin.

Lopputulos 35-27 oli kuitenkin Dickeniltä kunniakas saavutus kauden loppuun.

Joukkue on nuori ja hyvinkin potentiaalinen. Viime kaudella voitettu A -tyttöjen SM kulta voidaan hyvinkin jalostaa muutamassa vuodessa mitalipeleihin naisten tasolla. Se vain vaatii paljon työtä monella saralla. Ero A -tytöistä naisten maailmaan on kuitenkin iso kärkijoukkueisiin verrattuna.

Voitto kevätkaudella ÅIFK:sta antoi jo paljon hyviä viitteitä mahdollisuuksista.

Tämä ottelusarja ei kuitenkaan kaikesta huolimatta antanut todellista kuvaa Siuntion tämän hetken kunnosta.

Dicken ei kuitenkaan ollut todellinen uhka tai tasonmittari tässä vaiheessa. 1.osaottelussa kotona otettu murskavoitto vei varmasti vielä sen terävimmän otteen toiseen otteluun. Parasta ei tarvinnut esittää kuin hetkittäin. Peli ratkesi varsin helposti jo 1.erässä.

Välieriin vastus jo sitten koveneekin. Vastaan on tulossa toinen joukkue tasavahvasta taisteluparista HIFK-BK46. Silloin haaste kasvaa ja todellinen kunto mitataan. Silloin saadaan jo varmasti vastaukset vielä muutamalle kysymysmerkille

–      maalivahtipelin pitää nostaa selkeästi tasoaan. Nyt 2.ottelussa nuori Roosa Penttinen oli  Mette Fröbergiä parempi

–      mitä tapahtuu jos kauden 1 tappio osuu jo välierissä. Kuinka vahva joukkue on tällä kaudella henkisesti

–      paljonko vaihtopenkki tukee vahvaa aloituskuusikkoa. Onko voittaminen kuitenkin liikaa Olinin ja Jukolan onnistumien varassa

Näihin ja muihin seikkoihin saamme vastauksen 11.4 alkavissa välieräsarjoissa. Vastus selviää viimeistään aprillipäivänä.

Maalintekijät

Dicken: Anna Lindahl 7, Annika Ahlroth 7, Karolina Nylund 7, Anna Martola 2, Hanna-Kaisa Haatainen 1, Kiira Kankainen 1, Pia-Stina Pitkäjärvi 1, Sara Nylund 1

SIF: Maria Jukola 8, Linda Olin 7, Pernilla Karlsson 6, Janica Tallqvist 5, Anni Joensuu 4, Emmi Koljonen 2, Jatta Koljonen 1, Petra Nyman 1, Rebecca Jurgens 1

Lähivakuutus Tähdet

*** Linda Olin, SIF

** Maria Jukola, SIF

* Karolina Nylund, Dicken


ÅIFK-GrIFK  15-27 (9-10)

GrIFK marssi semifinaaleihin vakuuttavan toisen jakson ansiosta.

– Olisimme ansainneet parempaa. On harmi hävitä kahdellatoista se ei mielestäni vastaa ottelun kulkua. Ensimmäisen jakson hyvä peli ei kantanut loppuun saakka , Thomas Hivert sanoi ottelun jälkeen.

Bianca Eklundh valittiin toistamiseen parhaaksi puolivälierässä.

– Ensimmäisellä jaksolla ei hyökkäyspeli toiminut. Toisella sitten sovitut asiat näkyivät kentällä, pelasimme omaa peliämme ja vauhti pysyi yllä, maalivahti mietti.

Maalintekijät

ÅIFK: Anna Harri 5, Camilla Wennström 5, Julia Degerth 2, Sofia Forss 1, Malin Gullqvist 1, Emma Saarela 1.

GrIFK: Johanna Hilli 10, Betina Lillqvist 6, Christina Rehnberg 4, Emma Selin  4, Hanna Wilkman 2, Kati Piironen 1.

Lähivakuutus Tähdet

*** Bianca Eklundh, GrIFK

** Johanna Hilli, GrIFK

* Camilla Wennström, ÅIFK

 

Atlas-Sparta 23-25 (14- 11)

Atlas pelasi selkä seinää vasten ja antoi hyvän vastuksen. Spartan vahva nousu toisessa erässä 0-8 maalia 10 minuutissa ratkaisi pelin. Mukava saada
tasainen peli, Jani Vaskola tuumasi.

Myös kotijoukkueen valmentaja Nisse Heerman oli tyytyväinen tappiosta huolimatta.

– Kauden paras peli ! Sparta sai tehdä täyden päivätyön. Omassa pelissä ei mitään hävettävää.

Maalintekijät

Atlas: Henna Kyttälä 2, Noora Ekström 3, Anu Eräkanto 4, Ami kunttu 5, Tiina Helaskoski 7, Anu Pihlström 1, Anna Jauhiainen 1.

Sparta IF: Katri Koskela 1, Carolin Böckelman 2, Sara Jäntti, 9, Hanna Heiskanen 2, Jessica Hallio 4, Raita Heiskanen 4, Erika Tanner 1, Anni Kaikko 2.

Lähivakuutus Tähdet

*** Sara Jäntti, Sparta

**Ina Immonen, Atlas

* Tiina Helaskoski, Atlas

 

 

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk