HIFK on Suomen mestari

HIFK voitti ensimmäisessä katkaisupelissä kotonaan Helsingin Urheilutalolla  GrIFK:n maalein 25-16 (11-4). Näin HIFK vei Suomen mestaruuden otteluvoitoin 3-1.

Ottelu alkoi odotetun hermostuneissa merkeissä molemmin puolin. Heti alkuun tuli rutkasti pallon menetyksiä ja maalinteko oli todella vaikeaa molemmissa päissä. Vain kummankin joukkueen maalivahdit, HIFK:n Annika Lindström ja GrIFK:n Bianca Eklundh, aloittivat ottelun tasollaan.

Maalit olivat todella kortilla ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana. Grani avasi maalihanat Johanna Hillin toimesta ajassa 3.43 ja kotijoukkue HIFK täsmälleen pariminuuttia myöhemmin. Pelin 11 minuutilla kotijoukkueen Silja Borgarsdottir-Sandelin aloitti hurjan soolonsa. Siljan tehdessä HIFK:n 3-1, 5-2, 6-3 ja vielä 7-3, alkoi kupletin juoni olla selvä.

-Taistelun jälkeen parempi joukkue voitti! Hatun nosto Granille mutta parempi joukkue voitti, Markus Thome sanoi.

HIFK jatkoi tutun kovaansa ja tiivistä puolustusta finaalisarjassa oli nimenomaan siinä vastustajaansa edellä. Vieraiden ainoastaan neljä tehtyä maalia ottelun ensimmäisellä jaksolla, kertoo paljon HIFK:n tehokkaasta puolustuspelaamisesta. HIFK sai hyvin ohjatulla puolustuspelaamisella Granin takapelaajien puskemaan kapealla kentällä puolustuksensa keskustaan ja se tukahdutti vihreäpaitojen hyökkäysyritykset täysin Myös maalivahti Lindströmillä oli jälleen iso osuutensa vastustajan maalinteko vaikeuksiin.

kuva:Pia Haataja

Grani kokeili omassa puolustuksessaan pelin alusta asti finaalisarjan parhaan maalintekijän, Linda Cainbergin erikoisvartiointia. Se toiminkin hyvin ja ainoastaan nopea ja liukas, Silja Borgarsdottir-Sandelin, tuotti paljon päänvaivaa avausjakson ajan vierasjoukkueelle. Myös Granin onnistujiin voidaan taas lukea maalivahti Bianca Eklundh.

 

Toinen puoliaika oli pitkälti ensimmäisen toisinto.

HIFK piti edelleen puolustuksen todella tiivinä, mutta nyt se sai myös maalintekoon ratkaisijoita Grania laajemmin. Parhaimillaan vieraat kävivät kahteen otteeseen viiden maalin päässä, mutta voiton kannalta HIFK:n lopullinen runttaus alkoi ylivoimalla tilanteessa 15-10 ottelun 39 minuutilla, josta HIFK riuhtoi emännän ottein johtonsa reilussa kymmenessä minuutissa 25-12 tilanteeseen.

-Kun pelataan joukkueena niin mikään ei pysäytä meitä, tiivisti Annika Lindström ottelun kulun.

Grani taisteli kuitenkin kunniakkaasti loppuun asti ja näytti olevan hopeamitaleidensa arvoinen joukkue. Joukkue myös kokeili tänään kaikki mahdolliset pelaaja- ja pelipaikka mahdollisuudet. Lopussa joukkue teki ottelun 4 viimeistä maalia.

HIFK:n mestaruus oli ansaittu. Ei kysettäkään muusta. Joukkue oli selkeästi kevätkauden ykkönen. Kymmenestä playoff -ottelustaan joukkue voitti 8 ja paljon näytti siltä, että tappiot vain vahvistivat joukkuetta entisestään. Hyvänä herätyksenä ne ainakin kävivät.

Joukkue sai myös oikeaan aikaan kaikki palikat ja kuntohuippunsa kohdalleen. Mestaruuden kannalta tärkeimmät palikat olivat kova puolustuspelaaminen, sekä kokeineiden Anette Tallqvistin, Annika Lindströmin ja Malin Sandbergin kuntoutuminen. Myös laitapelaajat Silja Borgarsdottir-Sandelin ja Kathlen Ax nostivat tasoaan peli peliltä

Joukkueen playoff -sarjan paras pelaaja, ehkäpä koko sarjan, oli kuitenkin Linda Cainberg. Cainberg jaksoi ja jaksoi haastaa hyökkäyspäässä ja oli koko ajan iso uhka Granin puolutsukselle. Myös kentän toisessa päässä hänellä oli myös todella vahva rooli joukkueessa.

Yhtä lailla Granin hopea oli ansaittu. Nuori joukkue kehittyi pitkin kevättä ja mm heitti viime kauden mestarin Spartan pelaamaan pronssista. Hopea on hyvä palkinto kehittyvälle joukkueelle.

Kauniaisissa on hyvä tulevaisuus myös naisten puolella. Jos sanotaan, että Grani on tulevaisuuden joukkue, ei mestari HIFK ole myöskään menneisyyden joukkue. Yhtä lailla heillä on tulossa hyvää nuorta sukupolvea naisten joukkueeseen, mutta heillä on myös nyt isona etuna paljon sopivaa kokemusta, mikä erottaa joukkueen haastajistaan.

Onnittelut Suomen mestareille ja hopeajoukkueelle!

Maalintekijät

HIFK: Silja Borgarsdottir-Sandelin 8 , Annette Tallqvist 5 , Linda Cainberg 3, Kathlen Ax 3, Malin Sandberg 2,  Rosanna Rouhiainen 1, Victoria Berg 1, Annamari Jääskeläinen 1, Annika Lindström 1

GrIFK: Betina Lillqvist 3, Emma Selin 3, Hanna Wilkman 2, Martina Genberg 2, Jessica Roos 2, Christina Rehnberg 2, Johanna Hilli 2

Lähivakuutus Tähdet

*** Annika Lindström HIFK

** Linda Cainberg HIFK

* Silja Borgarsdottir-Sandelin

 

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk