Viikonloppuna pelataan täysi kierros

Ainoastaan kuusitoista ottelukierrosta sisältävä naisten runkosarja kääntyy loppusuoralle, kun viikonlopun kierroksen jälkeen otteluita on alle kourallinen jäljellä.

Ennakkosuosikit ovat pitäneet pintansa ja sarja on piirun verran jakautunut, ylhäällä taistellaan runkosarjan voitosta, ja loppupäässä viimeisestä pudotuspelipaikasta. Tosin viime kierroksella nähtiin todellinen jymypaukku, kun kärkijoukkue BK-46 otti takkiin SIF:n vieraana. Siinä tuorein todiste siitä, että runkosarja on varmasti yllätyksellinen ja jännittävä, viimeiseen summeriin saakka.

Sunnuntaina helsinkiläisjoukkueet HIFK ja Sparta kohtaavat paikallispelissä Urheilutalolla. HIFK on sarjassa kolmantena, kaksi pistettä BK-46:ta ja GrIFK:ta perässä. HIFK on kuitenkin pelannut yhden ottelun vähemmän. Sparta on viidentenä ja nälkäisenä haastamaan kolmannen helsinkiläisjoukkueen Dickenin neljännestä paikasta, viime lauantain lopputuloksesta huolimatta. Sparta koki kirvelevän maalin tappion Pirkkolassa juuri Dickenille.

Kummallakin kestomenestyjällä on erittäin kokeneet joukkueet ja pelaajien yhteenlasketuilla mitaleilla perustaisikin pienen handismuseon. Kalenterivuoden 2012 viimeisessä pelissä, Suomen Cupin finaalissa, HIFK löi Spartan maalein 34-20. Myös sarjapelissä lokakuussa, oli HIFK  terävämpi, lopputulos 24-34 (13-17).

HIFK aloitti kauden seitsemän voiton putkella, nyt on neljästä viime pelistä tullut kaksi tappiota. Potentiaalia mestaruuden uusimiseen löytyy, mutta varsinkin Kauniaisissa kärsitty rökäletappio kertoo ettei kaikki palikat ole vielä kohdallaan. Sparta tuntuu pelaavan sitä paremmin, mitä kovempi on vastus. Menestystä haetaan vanhalla tutulla reseptillä pienin maustein, ja tähtäinkin on jo varmasti pudotuspeleissä. Tässä on se tulevan kevään nukkuva karhu, jota ei kenenkään vastustajan kannata ruveta kepillä tökkimään.

 

la 19.01. kello 14:oo Pirkkolan Palloiluhalli, Dicken – KyIF

la 19.01. kello 18:3o SISU Areena, BK-46 – ÅIFK

su 20.01. klo 15:3o Helsingin Urheilutalo, HIFK – Sparta

su 20.01. klo 18:oo Myyrmäen Urheilutalo, Atlas – SIF

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk