Sparta taipui GrIFK:lle Pirkkolassa

Vieraat veivät pisteet maalein 25-33 (9-19) ja nousivat sarjakärkeen.

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvää peliä. Sekä puolustus että hyökkäys toimivat. Toinen puoliaika on ollut meille usein vaikea ja niin nytkin. Pelissä pitää pystyä pelaamaa hyvin 60 minuuttia. Sparta taisteli myös hyvin toisella puoliajalla, Gustav Ahlroos mietti.

GrIFK saikin otteluun mainion alun ja johti puoliajalla kymmenellä osumalla.

Johanna Hilli teki peräti 18 maalia.

– Alusta asti meillä oli isompi vaihde päällä kuin vastustajalla. Sekä puolustuksemme että hyökkäyksemme pelasi aktiivisesti. Toisella puoliajalla kokeilimme erilaisia puolustusasetelmia joista kaikki eivät toimineet toivotulla tavalla, ottelun vakuuttavimmaksi valittu Hilli sanoi.

Altavastaajana kotijoukkue lähti otteluun ja altavastaajana Sparta pysyi.

– Juuri niin hankala peli kuin osattiin odottaa. Ensimmäisellä puoliajalla ihmeteltiin meidän omaa outoa puolutusta kun useita vakiopelaajia puuttui. Onneksi saatiin toisella puoliajalla hyökkäyspeli kulkemaan mutta se ei enää riittänyt voittoon, Spartan kakkosvalmentaja Risto Jäntti kertoi.

Sparta jatkaa sarjassa viidentenä ja jos puolivälierissä tulisi Dicken vastaan ei kotiedullakaan ole merkittävää roolia.

Maalintekijät

Sparta: Raita Heiskanen 9, Sara Lobbas 4, Aurora Ojala 4, Hanna Heiskanen 3, Linda Melanen 3, Anni Kaikko 1 ja Salla Karjalainen 1.

GrIFK: Johanna Hilli 18, Christina Rehnberg 3, Martina Genberg 3, Betina Lillqvist 2, Ina Ahlroos 2, Fanny von Troil 1, Emma Selin 1, Ida Martin 1, Sonja Heinonen 1 ja  Julia Lindblom 1.

LähiTapiola Tähdet

*** Johanna Hilli, GrIFK

** Raita Heiskanen, Sparta

* Martina Genberg, GrIFK

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk