HIFK:lla mestaruus katkolla torstaina – finaalit vetävät yleisöä

Käsipallon naisten SM-sarjan finaalit ovat edenneet kolmanteen otteluun, ja ratkaisu saattaa olla käsillä, sillä HIFK johtaa ottelusarjaa 2–0. Seuraava ottelu pelataan torstaina 24.4. Helsingin Urheilutalossa klo 20.00. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. HIFK pelaa SM-finaaleissa jo 12. kertaa peräkkäin, mutta Dicken oli finaalissa viimeksi 14 vuotta sitten.

HIFK-Dicken_fin_2014Ensimmäisessä finaalissa HIFK otti kuskin roolin ja johti ottelua jo kahdeksalla maalilla, kun Dicken aloitti huiman kirin ja pääsi melkein rinnalle. Kiri ei kuitenkaan riittänyt ja HIFK vei voiton niukasti 24 – 22 (11 – 7).

Tiistain toinen ottelu oli lähes kokonaan suvereenia HIFK:n hallintaa. Kerta toisensa jälkeen Dickenin hyökkäykset päättyivät kivikovaan IFK-puolustukseen, ja viimeistään uransa parasta kautta pelaavaan muuriin, maalivahti Annika Lindströmiin. Dicken ei päässyt hyödyntämään Pirkkolan isoa kenttää nopeisiin vastahyökkäyksiin, vaan isosta kentästä hyötyi pikemminkin vierasjoukkue asemahyökkäyksissään. Ottelu päättyi lopulta HIFK:n voittoon 21 – 30 (12 – 15).

Stadin paikallisderbyfinaalit ovat herättäneet yleisön kiinnostuksen. Pirkkolan palloiluhalli oli ääriään myöten täynnä ja tunnelma oli korvia huumaava. Käsipallo onkin tällä hetkellä yleisömäärissä mitattuna suosituin naisjoukkuelaji pääkaupunkiseudulla. Paikan päällä otteluja on seurannut 500 katsojaa, ja Sportsground.fi -palvelun kautta otteluja on katsonut striiminä n. 1300 katsojaa / ottelu.

Suomen mestaruus on siis ensimmäistä kertaa katkolla HIFK:lle torstaina 24.4. Helsingin Urheilutalossa. Ottelu alkaa klo 20.00. Mestaruus olisi seuralle järjestyksessään 29., ja viimeisen 11 kauden aikana peräti HIFK:n yhdeksäs Suomenmestaruus. Viime kerran mestaruus on ratkennut suoraan kolmessa ottelussa vuonna 2011, kun Sparta voitti mestaruuden HIFK:n ollessa hopealla.

Ottelu lähetetään suorana striimauksena osoitteessa sportsground.fi.

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk