Länsi-Uudenmaan derby Siuntiossa

SM-sarjan lauantainen ottelu SIF – BK-46 täydentää todellisen Länsi-Uudenmaan käsipallopäivän. Seurojen miesten edustusjoukkueet ovat tulessa iltapäivällä ja jännittävä “toinen näytös” näytellään naisten SM-sarjan merkeissä Siuntiossa alkaen kello 19.00.

Otteluun joukkueet lähtevät perättäisillä sijoilla sarjataulukossa, mutta pisteissä eroa on seitsemän kotijoukkue SIF:n eduksi. SIF on lisäksi pelannut yhden ottelun BK:ta vähemmän.

Siuntiolaisten etulyöntiasemaa otteluun lähdettäessä korostavat myös kauden edelliset kohtaamiset, jotka molemmat SIF on vienyt nimiinsä. Mistään läpihuutojutuista ei kuitenkaan ole ollut kyse, sillä syyskuussa Siuntiossa SIF:n voittolukemat olivat 33-28 ja joulukuussa Karjaalla 26-22.

Joukkueiden alkuvuosi on ollut toistensa peilikuva. SIF avasi vuoden kolmella puhtaalla voitolla, mutta jäi sairastumisten heikentämänä viimeksi täysin Dickenin jalkoihin. BK-46:n vuosi puolestaan alkoi kolmella tappiolla, mutta viimeksi KyIF kaatui kotona maalein 22-16.

BK sai uskoa paitsi KyIF-voitosta myös pitkän loukkaantumisen jälkeen vahvan paluun tehneen Yvonne Westerholmin saamisesta takaisin riviin. Westerholm iski KyIF:n verkkoon yhdeksän maalia ja tuo selkeän toisen pelotteen karjaalaisten hyökkäyspeliin maalitykki Pamela Degermanin rinnalle. Kokonaisuudessaan SIF on kuitenkin ollut tehokkaampi terävimpänä kärkenä 88 maalia kuluvalla kaudella paukuttanut Linda Olin.