Sparta ja HIFK päättävät keskiviikon kierroksen

Uuden vuoden ensimmäinen kierros naisten SM-sarjassa pelataan kokonaisuudessaan keskiviikkona ja kierroksen päätteeksi Sparta emännöi sarjataulukon kärkijoukkue HIFK:ta vasta kello 21.00 Pirkkolassa alkavassa kamppailussa.

HIFK porskuttaa vahvasti sarjataulukon piikkipaikalla ja kaatoi joulun alla lähimmät kilpakumppaninsa SIF:n ja Dickenin – molemmat tosin vain kolmen maalin erolla. Muuten HIFK on alkukaudesta tehnyt selvää jälkeä vastustajistaan ja tämän sai tuta myös Sparta vierailleessaan lokakuun puolivälissä Helsingin Urheilutalolla: loppunumerot kirjattiin HIFK:lle 40-26.

HIFK on tehtaillut maaleja yli 36 osuman keskiarvolla ja Sparta tarvitseekin täydellisesti onnistuneen puolustuspelin pystyäkseen horjuttamaan kärkijoukkuetta.

Joulun alla Sparta nöyrtyi selkein numeroin BK-46:n vieraana ja ennen kaikkea joukkueen hyökkäyspeli oli pahasti ruosteessa. Nyt maalintekijätilaston kärkikymmenikköön mahtuvalta kolmikolta Sirja Lassinharju – Inka Jäntti – Sara Jäntti kaivataan onnistumisia toiseen malliin.

HIFK iskee maaleja laajalla rintamalla, mutta maalintekijätilaston ykkönen Linda Cainberg on se yksittäinen pelaaja, joka kotijoukkueen tulee pysäyttää tai muuten omissa kolisee varmuudella.