KyIF kaatoi ÅIFK:n jännitysnäytelmässä

ÅIFK ja KyIF kamppailivat keskiviikkona tärkeistä SM-sarjan pisteistä ja koko 60-minuuttinen Samppalinnan palloiluhallissa olikin melkoista jännitysnäytelmää. Kumpikaan joukkue ei pystynyt repimään ratkaisevaa eroa ja lopulta trilleri päättyi vierasjoukkue KyIF:n yhden maalin voittoon.

ÅIFK aloitti ottelun terävämmin ja ehti jo karata neljän maalin johtoon, kunnes KyIF heräsi ja kymmenen peliminuutin jälkeen oltiin taas tasatilanteessa. Siitä eteenpäin edettiin tasaisesti johdon vaihdellessa puolin toisin, mutta kasvamatta kertaakaan yli kahteen maaliin. Tauolle mentiin kotijoukkueen niukassa 17-16-johdossa.

Tauon jälkeen KyIF otti kuitenkin tahtipuikon haltuunsa, käänsi lukemat nopeasti edukseen ja piti kiinni johtoasemastaan. ÅIFK ei kuitenkaan antanut periksi. Neljää maalia etäämmälle vieraat eivät päässeet ja viimeisen kymmenminuuttisen alkaessa eroa oli KyiF:n eduksi vain yksi maali.

Loppu mentiin vuorotahtia KyIF:n johdon vaihdellessa 1-2 maalissa ja päätössummerin soidessa lukemat taululla olivat 28-29.

Tasaisuutta korosti myös ottelun vakuuttavimpana pelaajana palkittu KyIF:n Petra Friman.

– Peli oli tasainen. Peli eteni aalloittain, ja oli siis kova sekä jännittävä. Molemmat joukkueet pelasivat hyvin, Friman näki.

Kotijoukkueen päävalmentaja Ulf Andersson näki pelissä sekä hyvää että kehittämisen varaa.

– Ensimmäinen puoliaika oli hyvä, vaikka puolustamisemme oli huonoa. Sitten kun pelaajia alettiin ottamaan yksitellen kiinni, tulimme liian passiivisiksi. Tämä vaikutti meidän peliimme, ja tietyt pelaajat jotka eivät ole aiemmin joutuneet haastamaan vastustajaa joutuivat nyt tekemään sitä.

KyIF:n valmentaja Tomi Salminen näki pelin hiukan käänteisesti.

– Huonon alun jälkeen peli parani huomattavasti, varsinkin puolustus. Ensimmäisen aikalisän jälkeen peli saatiin raiteilleen ja maaliero otettiin kiinni. Turussa on aina kiva voittaa, istuu sitten millä puolella tahansa.

ÅIFK-KYIF 28-29 (17-16)

Yleisömäärä: 125

Maalintekijät:
ÅIFK: Helen Keto 3, Maja Enholm 2, Anna Harri 8, Matilda Bäcklund 7, Sofia Forss 2, Fredrika Lagerbohm 5, Heidi Kullberg 1
KyIF: Susanna Kaivola 3, Carla Olenius 7, Maria Jukola 5, Elin Männikkö 2, Sara Wilhelmsson 1, Petra Friman 5, Mari Paukku 5

Ulosajot:
ÅIFK: Maja Enholm 7
KyIF: Petra Friman 22 (2kpl), Pinja Bergholm 26

Lähivakuutus-Tähtipelaajat:
*** KyIF: Petra Friman
** ÅIFK: Fredrika Lagerbohm
* ÅIFK: Anna Harri

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta vain 9,90€/kk!