Dicken takoi tylyt lukemat Atlasta vastaan

Dicken ja Atlas päättivät vuoden 2013 osaltaan perjantai-iltana pelatun SM-liigan ottelun myötä. Ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Dicken piti lopulta pintansa selkeällä 17 maalin erolla vastustajaansa, mutta aivan niin yksipuolinen ei ollut kuin loppulukemista olisi helppo päätellä.

Ottelun ensimmäinen kymmenminuuttinen edettiin tasatahtia, mutta sen jälkeen Dicken repäisi vajaan neljän minuutin jakson edukseen numeroin 5-0 ja kamppailun tulevaa kulkua alettiin pohjustaa vankasti. Atlas pääsi peliin mukaan jälleen tämän jälkeen, mutta ero pysyi vähintään viidessä maalissa ja oli tauolla seitsemän osumaa Dickenin hyväksi.

Toisen erän alku kulki jälleen varsin tasaisissa merkeissä ja ero pysytteli 7-8 maalin tuntumassa käytännössä koko ajan. Dicken ei onnistunut repäisemään ratkaisevaa eroa, mutta toisaalta Atlaskaan ei pystynyt toden teolla nousemaan uhkaamaan emäntiään. Hiukan erän puolivälin jälkeen Dicken alkoi kuitenkin tehdä lisää pesäeroa ja ottelu saada lopullisen ratkaisunsa.

Viimeinen 14-minuuttinen edettiinkin sitten kovin yksipuolisissa merkeissä, kun Atlaksen ruuti kostui tyystin ja Dicken takoi maaleja tasaiseen tahtiin venyttäen loppunumeroiksi 33-16.

Dicken-maalilla mainion ottelun pelannut Emma-Lotta Nordström palkittiin ottelun vakuuttavimpana pelaajana.

– Meillä oli tasainen ja vakaa puolustus. Hyökkäys lähti hyvin pyörimään ja saimme hyvän flown päälle. Ihan kelpo ja hyväksyttävä ottelu, Nordström luonnehti.

Dickenin valmentaja Jani Vaskola kuvaili hänkin esitys kaikin puolin vähintäänkin hyväksyttäväksi.

– Koko joukkue sai vastuuta ja tavoitteena oli voittaa. Syyskaudella kärsimme ainoastaan kaksi tappiota, syksy meni ihan tavoitteiden mukaan.

Atlas-luotsi Kari-Petri Kalliolla ei ole halua lähteä suuremmin tappiota selittelemään; vastustaja oli yksinkertaisesti vahvempi.

– Voittajasta ei ollut epäselvyyttä, Dicken oli selkeästi parempi, Kallio myönsi.

– Meillä oli liikaa virheitä hyökkäyspäässä ja Dicken pääsi tekemään mitä halusi.

Dicken – Atlas 33-16 (17-10)

Yleisömäärä: 56

Maalintekijät:
Dicken: Böckelman Carolina 7, Lindholm Anna 6, Riksman Anu 5, Nylund Karolina 4, Lindahl Anna 3, Gammals Jessika 2, Kankainen Kiira 2, Ratilainen Linda 2, Alexandra Tallqvist 2
Atlas: Sarelin Nina 5, Jauhiainen Anna 4, Helaskoski Tiina 3, Ahovaara Tiina 1, Högbacka Emmi 1, Kunttu Ami 1, Sjölund Annica 1

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Emma-Lotta Nordström, Dicken
** Carolina Böckelman, Dicken
* Sofia Lindholm, Dicken

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk