HIFK jatkoi puhdasta voittoputkeaan Spartan kustannuksella

HIFK:n kauden alusta alkanut voittokulku jatkuu myös uuden vuoden puolella. Keskiviikkona Spartan vieraana HIFK ei varsinaisesti päässyt helpolla, mutta puristi loppujen lopuksi selvään voittoon maalein 38-29 ja piti asemansa sarjataulukon ykkösenä.

Ottelun ensimmäinen kymmenminuuttinen edettiin tasaisesti, mutta sen jälkeen HIFK alkoi kasvattaa eroa tasaisesti. Kun Spartan maalijyvä vielä hetkellisesti oli kadoksissa, oli eroa tauolle mentäessä jo kahdeksan maalia.

Toisen jakson alussa maaleja taottiin todella hurjaan tahtiin ja Sparta pystyi samalla kaventamaan eron viiteen maaliin. Nopeasti HIFK karkasi kuitenkin uudestaan kymmenen maalin karkumatkalle, jonka Sparta sai kurottua vielä viiteen osumaan. Lähemmäs HIFK ei emäntiään kuitenkaan enää päästänyt, vaan korjasi pisteet yhdeksän maalin erolla.

Spartan valmentaja Risto Jäntti puki ottelun kulun sanoiksi tiiviisti.

– Poissaolot rassasivat joukkuetta mutta junioripainoitteisenakin kohtuullinen peli sarjakärkeä vastaan.Tulos osoittaa että puolustus vuoti aivan liikaa.

HIFK-luotsi Birgitta Lindholm antoi tunnustuksen vastustajalle, joka piti sarjakärkeä ainakin pienessä pinteessä pitkään.

– Pitkä sarjatauko näkyi pelaamisessa. Peli oli seisovaa ja kaipasin ehdottomasti enemmän vauhtia ja parempaa puolustusta. Sparta taisteli hyvin.

– Vaikea peli näin keskellä viikkoa ja näin myöhään. Puolustuksemme ei oikein toiminut toivotulla tavalla, säesti ottelun vakuuttavimmaksi pelaajaksi nimetty Kathlen Ax.

Sparta – HIFK 29-38 (12-20)

Ylsisömäärä: 67

Maalintekijät:
Sparta: Sirja Lassinharju 9, Raita Heiskanen 5, Sara Jäntti 5, Elisa Manninen 5, Hanna Heiskanen 3, Ella Holopainen 2
HIFK: Kathlen Az 8, Linda Cainberg 8, Lotta Kulju 6, Ida Väyrynen 5, Amanda Salenius 4, Carolina Byman 2, Annette Tallqvist 2, Hanna Nylund 1

Varoitukset:
Sparta: Sirja Lassinharju, Hanna Heiskanen ja Ella Holopainen
HIFK: Amanda Salenius, Victoria Berg ja Ida Väyrynen

Ulosajot :
Sparta: Sirja Lassinharju, 2 x Raita Heiskanen ja Jenni Jokinen
HIFK: Lotta Kulju, Amanda Salenius ja Victoria Berg

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Kathlen Ax, HIFK
** Sirja Lassinharju, Sparta
* Linda Cainberg, HIFK

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk