HIFK karkasi ÅIFK:lta jo ennen taukoa

SM-sarjan kahden ääripään – ÅIFK:n ja HIFK:n – kohtaaminen eteni jokseenkin käsikirjoituksen mukaan. HIFK vei pisteet matkaansa selkein numeroin, joskin ottelu jäi ehkä yllättävän vähämaaliseksi. Loppunumerot kirjattiin vieraille 15-26.

Kotijoukkue ÅIFK pysyi vieraiden kyydissä ensimmäiset kahdeksan minuuttia numeroihin 3-3 saakka. Tästä HIFK repäisi kuitenkin selvän eron ja tyrehdytti emäntien hyökkäyspelin tyystin. Vaikka erän viimeisellä kymmenminuuttisella nähtiin kaikkiaan vain kolme maalia, olivat HIFK.n johtolukemat tauolla selvät 4-13.

Tauon jälkeen sama tahti jatkui ja ennen erän puoltaväliä lukemat taululla olivat jo 7-25. Tämän jälkeen HIFK.n ote kuitenkin herpaantui ja ÅIFK löysi maalijyvän. HIFK jäi harvinaisesti viimeisen reilun vartin aikana vain yhteen tehtyyn maaliin ja kotijoukkue pääsi kaunistelemaan numeroita. Ero summerin soidessa oli kuitenkin edelleen selkeät 11 maalia.

Kotijoukkueen päävalmentaja Ulf Andersson oli mietteliäällä päällä ottelun jälkeen.

– Alku ja loppu olivat ok.

– Keskitymme liikaa siihen mitä muut tekevät kentällä sen sijaan että keskittyisimme itsemme ja siihen mitä meidän on tarkoitus tehdä. Jos ellemme pelaa käsipalloa ja keskity 90 minuuttia, niin tältä se näyttää. Emme anna itsellemme mahdollisuutta, mikä on sääli, Andersson pohti.

HIFK-luotsi Birgitta Lindholmillakin oli pureksittavaa kamppailun jälkeen.

– Peli oli aika outo, me stressasimme liikaa. Paljon on tekemistä vielä puolustuksen kanssa. Åbo oli ajoittain hyvä, Lindholm kehui vastustajaa.

HIFK:n Anette Tallqvist vei ottelun vakuuttavimman pelaajan palkinnon.

– Hyökkäyspeli oli vähän kankeaa, mutta onnistuimme hyvin puolustuksessa. Vain 15 päästettyä maalia, Tallqvist muistutti.

ÅIFK-HIFK 15-26 (4-13)

Yleisömäärä: 74

Maalintekijät:
ÅIFK: Maja Enholm 1, Anna Harri 2, Matilda Bäcklund 4, Sofia Forss 1, Moa Martin 1, Fredrika Lagerbohm 2, Heidi Kullberg 4
HIFK: Carolina Byman 2, Lotta Kulju 4, Victoria Berg 5, Rosanna Rouhiainen 1, Annamari Jääskeläinen 2, Kathlen Ax 6, Anette Tallqvist 5, Ida Väyrynen 1

Ulosajot:
ÅIFK: Anna Harri (2 kpl)
HIFK: Carolina Byman (2 kpl), Lotta Kulju, Amanda Salenius

Lähivakuutus-tähtipelaajat:
*** HIFK: Anette Tallqvist
** HIFK: Annika Lindström
* HIFK: Lotta Kulju

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk