Spartan tehot katosivat – BK-46 nousi voittoon

Sparta ja BK-46 pelasivat keskiviikkona melkoisen merkillisen SM-sarjaottelun Pirkkolassa. Kotijoukkueen hyvin toiminut hyökkäyspeli tyrehtyi täysin tauon jälkeen ja vieraat nousivat selvästä takaa-ajoasemasta ohi ja voittoon maalin 23-21.

Sparta vei ottelua alkuminuuteista lähtien hienokseltaan, mitä kuvaa hyvin se, että BK-46 ei käynyt kertaakaan johdossa. Isompaa eroa ei kuitenkaan ennen kuin avauserän lopulla. Vielä reilu kuusi minuuttia ennen taukoa eroa oli vain yksi maali, mutta tästä Sparta nykäisi taukonumeroiksi 17-11.

BK kiri tuntumaan kuitenkin pian toisen erän alussa, mutta Sparta piti kiinni johtoasemastaan aina viimeisen kymmenminuuttisen alkuun saakka, vaikka joukkueen hyökkäyspeli kangistui täysin. Karjaalaiset nousivat ensi kertaa johtoon ottelussa vasta reilu kolme minuuttia ennen loppua, mutta pitivätkin sitten johtonsa loppuun saakka.

Spartan valmentaja Risto Jäntti ei voinut käsittää muodonmuutosta joukkueessa tauolla.

– Ensimmäinen puoliaika oli ehkäpä parasta peliämme ja toinen puoliaika huonointa. Tällaisella heittopelillä ei yksinkertaisesti voi voittaa, Jäntti hämmästeli.

BK-luotsi Gustaf Ahlroosin näkemys oli odotetusti koko lailla päinvastainen.

– Ensimmäisellä puoliajalla puolustimme huonosti. Toisella puoliajalla saimme puolustuksen kuntoon ja kun Sarakin [Pollesello] paransi otteitaan maalissa, saimme voiton kotiin.

Ottelun ykköstähdeksi nousi jälleen kerran karjaalaisten Pamela Degerman.

– Tahtovoitto kun jokainen joukkueessa antoi parastaan. Ensimmäinen puoliaika oli huonoa peliä, mutta toisella puoliajalla heräsimme taistelemaan, Degerman säesti valmentajaansa.

Sparta – BK-46 21-23 (17-14)

Yleisömäärä: 67

Maalintekijät:
Sparta: Sara Jäntti 5, Elisa Manninen 4, Ella Holopainen 4, Raita Heiskanen 3, Sirja Lassinharju 2, Inka Jäntti 2 ja Anniina Nyholm 1
BK-46: Pamela Degerman 6, Elin Sjölund 6, Linda Sjöblom 3, Yvonne Westerholm 3, Ina Ahlroos 2, Madeleine Kihlstedt 1, Heidi Sjöberg 1 ja Josefin Aaltonen 1

Varoitukset:
Sparta: Sirja Lassinharju, Hanna Heiskanen ja Anniina Nyholm
BK-46: Pamela Degerman, Madeleine Kihlstedt ja Annette Nyberg

Ulosajot:
Sparta: Sirja Lassinharju
BK-46: Pamela Degerman, Sofia Silen, Yvonne Westerholm ja Josefin Aaltonen

LähiTapiola-tähtipelaajat:
Pamela Degerman, BK-46 ***
Sara Jäntti, Sparta **
Elin Sjölund, BK-46 *

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk