HIFK karkasi KyIF:lta jo alussa

SM-sarjan kärkijoukkue HIFK jatkoi vakuuttavia otteitaan lauantaina kotiottelussaan KyIF:ia vastaan. Lopputuloksena oli voitto 13 maalin erolla, mutta käytännössä HIFK karkasi kirkkonummelaisilta jo avauspuoliskon alussa.

KyIF teki ottelun avausmaalin, mutta tämän jälkeen ottelu oli perin yksipuolinen ja 17. peliminuutin täyttyessä taululla olivat jo numerot 13-3. Tämän jälkeen peli hiukan tasoittui ja sama kymmenen maalin ero oli myös ensimmäisen 30-minuuttisen jälkeen.

Toinen puoliaika eteni myös suhteellisen tasaisesti, kunnes HIFK erän puolivälissä repäisi muutaman minuutin jakson maalein 4-0 ja viimeistään tällöin ottelu oli saanut sinettinsä. Loppu edettiin jälleen tasaisesti ja päätöslukemat kirjattiin 37-24.

Ottelun vakuuttavin pelaaja oli komeat 14 osumaa takonut HIFK:n Linda Cainberg.

– Hyviä ja huonompia hetkiä. Toisella puoliajalla meillä oli pidempi heikompi jakso varsinkin puolustuspäässä. Tasapaksu ottelu, Cainberg kiteytti.

Myös HIFK-luotsi Birgitta Lindholm näki, ettei joukkue parhaimpaansa selvästä voitosta huolimatta yltänyt.

– Kaksi ja puoli viikkoa ilman otteluja näkyi. Meillä oli vaikeaa päästä käyntiin. Kaksi pistettä ja voitto olivat kuitenkin ihan ok.

Tomi Salminen kirkkonummelaisten penkin päässä myönsi suoraan, että pisteet olisi voinut jakaa jo hyvissä ajoin ennen päätösvihellystä.

– Peli ratkesi heti alussa kotijoukkueen vahvan rynnistyksen kautta. Päästiin paremmin mukaan toisella puoliajalla, mutta ei missään vaiheessa pystytty taistelemaan voitosta. HIFK oli tänään liian hyvä ja vahva, Salminen tunnusti.

HIFK-KyIF 37-24 (19-9)

Yleisömäärä: 95

Maalintekijät:
HIFK: Linda Cainberg 14, Ida Väyrynen 7, Amanda Salenius 5, Kathlen Ax 4, Victoria Berg 3, Carolina Byman 2, Annette Tallqvist 2
KyIF: Carla Olenius 10, Susanna Kaivola 6, Pinja Bergholm 3, Maria Jukola 2, Petra Friman 2, Sara Wilhelmsson 1

Ottelun LähiTapiola-tähdet:
3 tähteä Linda Cainberg, HIFK
2 tähteä Carla Olenius KyIF
1 tähti Amanda Salenius HIFK

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk