HIFK otti varman voiton Spartasta

HIFK säilytti asemansa SM-sarjan sarjataulukon ykkösenä kaatamalla lauantaina kotonaan Spartan. Mitään murskajaisia ei nähty, mutta HIFK oli kauttaaltaan sen verran vahvempi, että venytti vähitellen eroa ja loppunumeroiksi 37-29.

Ottelun avauspuolisko tarjosi iloista hyökkäyspeliä puolin ja toisin ja taukoon mennessä maaleja oli nähty jo peräti 40 HIFK.n tehtyä niitä neljä vastustajaa enemmän.

Toisella jaksolla hurja maalitahti hiukan laantui, mutta pelin kuva pysyi sikäli samana, että HIFK vei myös toisen 30-minuuttisen neljän maalin erolla.

Ottelun vakuuttavin pelaaja HIFK:n Ida Väyrynen kiteytti ottelun osuvasti.

– Hetkittäin hyvää peliä ja hetkittäin taas heikompaa, Väyrynen sanoi.

HIFK-luotsi Birgitta Lindholmille lopputulos oli tällä kertaa tärkein.

– Kaksi pistettä haluttiin ja ne myös otettiin. Sparta oli hyvin mukana ottelussa ensimmäisellä puoliajalla. Alamme kuitenkin vähitellen taas löytämään omaa peliämme, Lindholm kiitteli.

Spartan valmentaja Risto Jäntti oli tappiosta huolimatta suhteellisen hyvillä mielin.

– Odotettu lopputulos tämä oli. Spartan puolelta ottelussa oli kuitenkin enemmän hyvää kuin huonoa. Onneksi selvittiin pahemmilta loukkaantumisilta, viittasi Jäntti HIFK:n Kathlen Axin ikävän näköiseen loukkaantumiseen, josta kuitenkin selvittiin ilman isompaa vahinkoa.

HIFK-Sparta 37-29 (22-18)

Yleisömäärä: 90

Maalintekijät:
HIFK: Ida Väyrynen 7, Kathlen Ax 7, Lotta Kulju 6, Annette Tallqvist 5, Victoria Berg 4, Rosanna Rouhiainen 3, Hanna Nylund 2, Carolina Byman 1, Malin Wilen 1 Annamari Jääskeläinen 1
Sparta: Inka Jäntti 8, Sirja Lassinharju 6, Raita Heiskanen 5, Sara Jäntti 4, Elisa Manninen 2, Hanna Heiskanen 2, Elisa Holopainen 1, Anni Kaikko 1

Ottelun LÄHITAPIOLA tähdet:
3 tähteä Ida Väyrynen, HIFK
2 tähteä Kathlen Ax HIFK
1 tähti Inka Jäntti, Sparta

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk