KyIF nousi voittoon ÅIFK:sta

KyIF kohenteli asemiaan SM-sarjan keskikastissa kaatamalla sunnuntaina kotonaan ÅIFK:n. Ottelu eteni pitkään tasaisissa merkeissä, mutta KyIF oli lopulta sen verran terävämpi, että käänsi numerot edukseen lukemin 29-26.

KyIF hallitsi ottelun alkua ja karkasi nopeasti kolmen maalin karkumatkalle. ÅIFK pysyi kuitenkin tiukasti tuntumassa ja käänsi taukoon mennessä numerot edukseen yhdellä maalilla.

Tauon jälkeenkään suurta eroa ei missään vaiheessa syntynyt, mutta KyIF pystyi puristamaan tarvittavat maalit ja vei voiton kahden maalin marginaalilla.

KyIF-luotsi Tomi Salminen piti lopputulosta ennen kaikkea tahtovoittona.

– Tärkeä ottelu ja tärkeät pisteet. KyIF:llä oli enemmän halua voittaa. Nuorille pelaajille tämä oli hyvä harjoitus tiukassa paikassa, Salminen näki.

Tahtoa korosti myös ottelun vakuuttavimpana pelaajana palkittu Kajsa Westerlund.

– Meillä oli tänään parempi asenne, Westerlund tiivisti.

ÅIFK:n päävalmentaja Ulf Andersson oli harmissaan pisteiden menettämisestä.

– Ensimmäinen puoliajan peli kulki niin kuin oli suunniteltu, mutta toiselle puoliajalle meille tuli huono alku ja KyIF teki kolme tärkeää maalia. Sitten meille tuli vielä kaksi ulosajoa ratkaisevassa tilanteessa, Andersson mietti tappion syitä.

KyIF – ÅIFK 29-26 (15-16)

Yleisömäärä : 165

Maalintekijät:
KyIF: Kaivola Susanna 4, Olenius Carla 6, Jukola Maria 9, Andersson Sofia 1, Männikkö Eliin 1, Friman Petra 3, Friman Carla 3, Fröberg Linda 2
ÅIFK: Harri Anna 9, Bäcklund Matilda 5, Forss Sofie 3, Martin Moa 1, Lagerbohm Fredrika 4, Kullberg Heidi 2, Symes Julia 2

LähiTapiola-tähdet:
Kajsa Westerlund ***
Anna Harri **
Maria Jukola *

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk