SIF väänsi lopussa voiton ÅIFK:sta

ÅIFK:n ja SIF:n välinen SM-sarjan ottelu näytti ratkeavan vieraiden eduksi jo hyvin aikaisessa vaiheessa. Kotijoukkue ÅIFK  ei kuitenkaan luovuttanut ja ratkaisu nähtiin vasta viimeisellä viisiminuuttisella ja pisteet matkasivat Siuntioon maalein 28-31.

SIF aloitti ottelun suorastaan murskaavasti ja meni alle viidessä minuutissa 0-5-johtoon. Ero venyi nopeasti seitsemään maaliin, mutta vähitellen kotijoukkuekin alkoi löytää jyvän ja ero alkoi 19. minuutilta lähtien kaventua. ÅIFK kävi jo kolmen maalin päässä, mutta taukonumerot kirjattiin kuitenkin siuntiolaisten eduksi 10-15.

Toisen erän alkupuolella ÅIFK nousi uudestaan tuntumaan ja vei erän puolivälissä neljän minuutin jakson 4-0 – numerot olivat tämän myötä tasan 22-22. Johtoon saakka ÅIFK ei päässyt, mutta ei myöskään antanut SIF:n karata uudelleen. Vielä viisi minuuttia ennen loppua oltiin tasalukemissa, mutta lopussa SIF puristi tarvittavat maalit ja vei voiton.

ÅIFK:n päävalmentaja Ulf Andersson ihmetteli ensimmäisen jakson esitystä, mutta löysi joukkueestaan kuitenkin myös onnistujia.

– Meiltä katastrofaalisen huono ensimmäinen puoliaika. Vaikka meillä esiintyi päättömättömyyttä ja teimme paljon teknisiä virheitä, pelistä tuli kuitenkin tasainen. Peli kaatui keskittymisen puutteeseen ja yksinkertaisiin virheisiin, Andersson näki.

– Sara Pettersson ja Sofia Forss pelasivat kauden parhaan pelinsä.

Ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin vei kymmenen maalia SIF:lle heittänyt Linda Olin.

– Emme pelanneet omalla tasollamme kun taas Turku pelasi hyvin. Meidän puolustuksemme petti, Olin näki voitosta huolimatta.

ÅIFK – SIF 28-31 (10-15)

Yleisömäärä: 118

Maalintekijät:
ÅIFK: Anna Harri 12, Matilda Bäcklund 7, Sofia Forss 3, Moa Martin 1, Fredrika Lagerbohm 1, Erica Söderholm 1, Heidi Kullberg 1, Sara Pettersson 2
SIF: Inka Söderström 4, Linda Olin 10, Emmi Perovuo 1, Madeleine Lindholm 5, Carolina Rehnberg 2, Carolina Roos 2, Janica Tallqvist 6, Emmi Koljonen 1

Varoitukset:
ÅIFK: Sofia Forss, Moa Martin, Onay Sari
SIF: Emmi Perovuo, Petra Nyman, Madeleine Lindholm

Ulosajot:
ÅIFK: Anna Harri, Moa Martin, Heidi Kullberg
SIF: Emmi Perovuo, Carolina Rehnberg, Carolina Roos, Janica Tallqvist

Lähivakuutus-tähtipelaajat:
*** SIF: Linda Olin
** ÅIFK: Anna Harri
* SIF: Madeleine Lindholm

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk