Sparta nousi voittoon ÅIFK:sta

Spartan ja ÅIFK:n välinen SM-sarjan ottelu lauantain Pirkkolassa kulki ensimmäisen puoliajan vieraiden tahdissa, mutta toisella kotijoukkue Sparta otti otteen haltuunsa, käänsi pelin ja eteni voittoon maalein 34-26.

Ottelun alussa ÅIFK otti hienoisen otteen ja pysytteli parin maalin johtoasemassa, joka kesti aina taukoon saakka. Toiseen erään Sparta tiivisti puolustustaan ja löysi jyvän hyökkäyspäässä, joten osat vaihtuivat ja kotijoukkue seilasi lopulta selvään voittoon.

Ottelussa saavutettiin myös yksi rajapyykki, kun kaksi maalia heittäneelle ÅIFK:n Maja Enholmille tuli 100 maalia täyteen naisten SM-sarjassa.

Spartan Risto Jäntti antoi tunnustuksen vastustajalle hyvästä pelistä.

– Vastustajalta ehkäpä kauden paras peli tähän mennessä. ÅIFK:n liikkuvuus ja aggressiivinen peli yllätti meidät alussa. Onneksi pelaajiemme pää kesti ja tehtiin se mistä ennen peliä ja pelin aikana sovittiin. B-juniori Ellalta loistava peli, Jäntti kiitteli kuusi maalia viimeistellyttä Ella Holopaista.

Samaa virttä veisasi myös ottelun vakuuttavimmaksi pelaajaksi valittu Sara Jäntti.

– Saimme hyvän hengen päälle tähän otteluun ja pelimme sujui hyvin. Lopussa meidän rutiinimme ratkaisi ottelun. Ella oli tänään todella hyvä.

ÅIFK-luotsi Ulf Anderssoninkin oli tyytyväinen omiensa otteeseen, mutta vain tiettyyn pisteeseen saakka.

– Pysyimme hyvin mukana pelissä alussa, mutta sitten taktiikan noudattaminen ei enää onnistunut. Pelaajamme eivät noudattaneet taktiikan muutoksia, mikäjohtui kokemattomuudesta. Vastustajan pelaajien poisottamiset ja sitomiset eivät sujuneet ja Spartan pelaajat onnistuivat hyvin 1 vastaan 1 -pelissä, Andersson analysoi.

Sparta – ÅIFK  34-26 (14-16)

Maalintekijät:
Sparta: Sara Jäntti 10, Elisa Manninen 7, Ella Holopainen 6, Sirja Lassinharju 5, Hanna Heiskanen 4, Anni Kaikko 1 ja Raita Heiskanen 1
ÅIFK: Matilda Bäcklund 8, Anna Harri 7, Heidi Kullberg 5, Maja Enholm 2, Sofia Forss 2, Helen Keto 1, ja Fredrika Lagerbohm 1.

Varoitukset:
Sparta: Hanna Heiskanen, Raita Heiskanen ja Reetta Karinluoma
ÅIFK: Sofia Forss, Fredrika lagerbohm ja Julia Symes

Ulosajot:
Sparta: Sirja Lassinharju. Elisa Manninen ja Hanna Heiskanen
ÅIFK: Julia Symes

LähiTapiola-tähtipelaajat:
Sara Jäntti, Sparta ***
Anna Harri, ÅIFK **
Ella Holopainen, Sparta *

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk