IFK:t vastakkain Helsingissä lauantaina

Kaimaseurat HIFK ja ÅIFK taistelevat pisteistä lauantaina Helsingin Urheilutalolla.

HIFK on yhtenä jäsenenä sarjataulukon kärkitriossa ja alla on erittäin maukas voitto kärkikamppailusta Dickeniä vastaan. ÅIFK puolestaan kukisti edellisessä ottelussaan BK-46:n selkein numeroin ja turkulaisten peli on parantunut selkeästi kauden edetessä.

Joukkueet kohtasivat Helsingissä jo kauden avauskierroksella ja lukemat olivat HIFK:n eduksi tylyt 35-17. Reilu kuukautta myöhemmin Turussa HIFK voitti niin ikään selkeästi, mutta ero oli kuitenkin viisi maalia pienempi.

ÅIFK on vuodenvaihteen molemmin puolin pitänyt kärkijoukkueista sekä SIF:aa että Dickeniä suhteellisen tiukoilla, mutta ennakkosuosikista lauantaina ei ole epäselvyyttä. Tämän myönsi myös ÅIFK:n päävalmentaja Ulf Andersson BK-voiton jälkeen.

– Jokaisen pelaajan puolustamisessa on iso ero aiempaan ja se painaa meidän eduksemme. Kärkijoukkueita HIFK:ta ja Dickeniä vastaan emme edelleenkään pysty viemään peliä, mutta onnistumme siinä nyt tämäntyyppisiä vastustajia vastaan, Andersson sanoi Åbo Underrättelserin mukaan.

Karjaalaisten kaatuminen toi kuitenkin roppakaupalla itseluottamusta ”kanarialinnuille”, sillä kaksi pistettä merkitsi hyvästien jättämistä jumbosijalle.

Ottelu Helsingin Urheilutalolla alkaa lauantaina kello 15.30.

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta vain 9,90€/kk!